@okonek Dokładnie. Z czasem się okazało że to był dopiero pierwszy egzamin. I może nawet łatwiejszy niż te kolejne… To się wie, jak zauważył kolega @Antykwa dopiero z perspektywy czasu… Wtedy dla mnie był to meeega stres…
@Bingola “Lalka” to była jedna z moich ulubionych lektur szkolnych.
Lalka jakos moja ulubiona lektura nie byla.
Przeczytac sie dalo, z filmu nie wyszlam, ale to nie jest to to Tygrysek lubi najbardziej (jak mawial Kubus Puchatek)
Birac pod uwage tez przewodniczacych Rady Panstwa za komuny, bo byl plus minus odpwiednik prezydenta i tych na uchodzctwie?
To jedynym bez matury jaki mi sie kojarzy to Walesa.
Ale jeszcze sprawdze.
Mam bo ja bardzo lubię studiować.
Dziś mieli matematykę.
RIP.
Nie wiem po co @efka doskrobałaś się do office’yerów. Mnie wystarczy i Tobie polecam naszą czysto rodzinną wersję.
Nie matura lecz chęć szczera zrobi z ciebie oficera. Tłumacząc na język popularny, proletariacki, to nic więcej tylko stwierdzenie, że wykształcenie jest może i dobre, ale bez niego też możesz do czegoś w życiu dojść, wystarczy nad sobą, nad swoim życiem popracować.
I tu też żadnego polityka nie ukryłem.
Co Wy z ta matematyka?
Zlych nauczycieli mieliscie i tyle. Niestety takich jak widac po komentarzach jest wiekszosc.
W pełni się z Twoim zdaniem zgadzam.
Ja tam matematyke lubie, od czasu do czasu kupuje matematyczne ksiazki i ukladam sam dla siebie matematyczne zadanka. Bywalo, ze i na blog wstawialem a jak ktos bedzie chcial, to mu jakies wymysle.
Po prostu tak jak napisalas , mieli do d… matematykow, nie umieli pokazac piekna tego przedmiotu. Matematyka jest niezwykle interesujaca!
Moj nauczyciel byl fajny. Nie dosc, ze matme lubil i umial ja przekazac, to jeszcze zbieral monety i mial ich spora ilosc. Mozna z nim bylo o pieniadzach dyskutowac do rana.
Każdy przedmiot można obrzydzić, np. historie każąc sie uczyć dat, czy geografię - plonów owsa z jednego hektara.
Pewno, że tak @Antykwa
Na naukę nigdy zbyt późno. Harvard czeka
A nie Hoghwart? Tam w okolicy sporo wiedźm i czarownic…
Nie znam tych okolic, ani Twoich koleżanek
Są fajne.
Wiedźmy mogą być fajne?
Jeszcze jak. Zmykam, Dobranoc.
Śpij @birbant o czymś przyjemnym, o kimś miłym.
Nie muszę to być ja
Ten Hogwart to nie za bardzo jest historyczny, chociaż najprawdopodobniej (bo któż to wie) już jest były, więc nieco dziwi Twoje rozeznanie w tym środowisku. Ale z drugiej strony Twoje horyzonty są tak szerokie więc dlaczegóż by nie również świat do którego pociągi odchodziły z peronu 9 i 3/4.