Jecie coś w ostatnim czasie ciągle, codziennie itd., czego wcześniej nie jedliście tak nałogowo?
Od jakichś 2 tygodni jem ciągle ogórki. We wszystkim i w każdej formie, nie do końca wiem, dlaczego, bo ogórek wartości odżywczych ma raczej mało i nie ma nic szczególnego, tylko wody ma sporo. Ogórek świeży do obiadu, jako przekąska ogórek z jakąś pastą/hummusem, ogórki kiszone, woda po ogórkach normalnie do picia, zupa ogórkowa itd.itp.
Nawet zwykłą wodę piję ciągle z plasterkami ogórka.
kiszone ogorki to zamo zdrowie…
a swiezy tez nikomu nie zaszkodzil.
u mnie ostatnio sery w ilosciach przemyslowych.
ale to chyba ma zwiazek z dodatkowymi dawkami witaminy D jakie mi zapisala doltorka.
swoja droga przy tej ilosci slonca jaka tu jest latem miec niedobory witaminy D?
Moze w ciazy jestes?
Wniosek na 500+ złożony?
Popcorn-pewnie dlatego,że ostatnio czuję się jakbym była cały czas w kinie.
Ale czy nasze życie nie jest teatrem???
W ciąży to szłyby same kiszonki, a ja zjadam głównie świeże, zresztą wszystko, co jest pgórkiem, jest teraz dla mojego układu pokarmowego super
Nie, ciąża mi nie grozi
Tak, ale nie dla mnie, tylko dla kuzynki
owsianka ,banan, jogurt naturany ,najlepsze jest to ze kiedy zaczynam to przyzadzac wszyscy jak jeden maz wynosza sie z kuchni
Wit.d się nie gromadzi w organizmie, więc jak już nie ma słońca, to można mieć niedobory. Jak jest słońce, ale używa się wysokich filtrów, też powinno się ją suplementować. Ja biorę w kropelkach, bo dobrze się przyswaja (bo już jest rozpuszczona w tłuszczu i nie ma tysiąca składników dla zachowania konsystencji) i łatwo przyjmuje.
Owsianka i banany to u mnie norma
Owsianka z suszonymi owocami to moja śniadaniowa rutyna, a banan wchodzi co najmniej raz w tygodniu, a sporą kiść potrafię zjeść całą naraz
ja mam w kapsulkach.
Ostatnio u mnie nic nie króluje.
Córkę złapało na zielone oliwki, a jeszcze nie tak dawno nie lubiła tego.
Najbardziej wierną osobą co do smaków jest moja babcia, gdy zasmakowała jej moja zupa warzywna to pół roku tylko zupa warzywna na obiad.
A jak ją namówiłam by spróbowała naleśnika i zasmakowł to kolejne pół roku miałam robić jej i robiłam tylko naleśniki.
Od ich zapachu mnie już mdliło. Ile można jeść to samo?
Fasolka po bretonsku,barszcz lub zupa serowa,filety z dorsza plus kalafior i ziemniaki…
Robie to tak czesto ze chyba maniakalnie.
Ostatnio bakłażan i kurki (grzyby)
Uff.
Nażarty jestem nie na żarty.
Zupa serowa? To byloby cos na moja ostatnio serozernosc. Dasz przepis?
Co wieczór zjadam:
2-3 daktyle
12 migdałów
12 suszonych owoców Goji
3 orzechy brazylijskie
małą łyżeczkę rodzynek
Popijam herbatką z korzeni drzewa Borututu
To trochę świr, ale w moim wieku po przeczytaniu tylu artykułów na temat co szkodzi a co jest zdrowe, wyszło mi, że takie suplementy diety są dla mnie.
Ja tez mam takie fazy. To znaczy, ze w organizmie brakuje czegos i sie tego domaga!
Od przynajmniej pół roku zawsze (wcześniej: często) na śniadanie jem owsiankę z suszonymi owocami i orzechami, wydawało mi się, że to już lekki świr, codziennie jeść to samo na śniadanie, ale udowodniłeś mi, że chyba jednak nie
A nieeee…To gotowiec.Ja jestem uzależniony od zup i jak coś zweszę,co jest odpowiednio przyprawione to od razu łykam…
W tym przypadku,wyjatkowo zwykły Knor…