Mąka żurkowa źytnia

Co z niej jeszcze robicie prócz zakwasu na żurek? który mi nie wychodzi ostatnimi czasy…

1 polubienie

Ja nic.

To zapytaj rodzicielki :smiley: ( Żart)

Nic z niej nie robię, kiedyś zakwas, ale żurku nie lubię :stuck_out_tongue:

Nie wiesz, co dobre :stuck_out_tongue:

2 polubienia

Wiem, wszystko co na P :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Pizza, pomidorowa zupa, P :hot_pepper: :doughnut: :beer: :salt: :dumpling:

1 polubienie

najpierw w srodziemnomorskim klimacie co musi byc uprzejme sie zakwasic :wink:

2 polubienia

Ze wszystkich wymienionych lubię pierogi, i oczywiście jak w/w wszystko na P hahahaa

3 polubienia

Rozumiem aluzje ale obrazka nie znalazłam :yum:

1 polubienie

Papierosy, pończochy, pomadkę do ust, portfel pełen pieniędzy itd, itp :)))))))))))))))

2 polubienia

O przyjemną puchową pierzynkę mi chodziło…:)))))) ni uja nie ma w emotikonach :smiley:

2 polubienia

Odpada, mam cieniutką kołderkę :slight_smile:

2 polubienia

Pod cieniutką też może być gorąco :upside_down_face:

2 polubienia

Mi zawsze jest gorąco.
Wracając do tematu. Jak robiłaś zakwas z tej mąki?

Znalazłam pierwszy lepszy przepis na necie… Woda, kilka łyżek mąki, czosnek w plasterki… Spleśniał…

2 polubienia

Zły przepis, zakwasu do żurku jednak nie robiłem jeszcze, ale mnie kusi no jak ten. Jak żurek to wolę na gotowo z jajeczkiem. Mniam !

2 polubienia

To najprostszy sposób i udany, pod warunkiem, że zakwas robiony w gliniance lekko przykrytej. Musi być maleńki dopływ powietrza. Ja dodaję czasem skórkę żytniego chleba.
Zakwas nie zawsze się udaje.

2 polubienia

bleeeee , biały barszcz z jajeczkiem, to rozumiem :wink:

1 polubienie

No ale to była młoda gospodyni i tak podała, co mi się nawet spodobało, ba dokładkę dostałem

2 polubienia