Mam mieszane uczucia - chyba nie chcialabym mieszkac w getcie?

3 polubienia

Skoro chcą się izolować i zamykać to proszę bardzo. Getto ciemnoty.

5 polubień

Dobrze by było otoczyć ten obszar wysokim murem i wokół posadzić sekwoje. Niech sobie tam żyjom jak chcom …
Ale sekwoje w Polsce? Uda się? :thinking:

5 polubień

Ksionc po kol€dzie co dwa tygodnie będzie chodził. :pray:

3 polubienia

A powinien co tydzień!

4 polubienia

Nie śmiejmy się. Każdy ma prawo wierzyć w co chce. Może takich osiedli wyznaniowych będzie więcej i różnych? Wolna wola. Chcą się kisić we własnym sosiku to mają do tego prawo.

5 polubień

Nie rozumiem zamieszania. Niech każdy sobie mieszka, z kim mu pasuje. Ale za własną kasę.

3 polubienia

A kto tu się śmieje? W życiu poważniejszy nie byłem … :thinking:

3 polubienia

ja bym proponowala głóg, berberys, tarnine lub rokitnik. tylko trzeba odpowiednio szeroki ten zywoplot zrobic.

2 polubienia

A może oni wcale żywopłotu nie chcą. Może chcą nam niewiernym świecić? Jeśli tak, to niech świecą. Mi to nie przeszkadza.

2 polubienia

ja tak pomyslalam, ze zamurowanie takiego medalika to bardziej humanitarne niz kiedys kota zywcem?

1 polubienie

No dobrze, a jak ktoś kiedyś będzie chciał sprzedać dom, to rozumiem że też wyłącznie stuprocentowemu katolikowi?

6 polubień

Oczywiście.

3 polubienia

a jak? i to z certyfikatem z poprzedniej parafii.

1 polubienie

Myślę, że tak. To chyba w Stanach było tak, że żeby zamieszkać na jakimś wydzielonym osiedlu trzeba było uzyskać zgodę osób mieszkających tam. Dotyczyło to chyba koloru skóry ale nie tylko. Może tu będzie w jakiś sposób podobnie?

2 polubienia

To się tym kościół zajmie, nie trzeba się tym będzie martwić …

2 polubienia

ja swiadomie napisalam o mieszkaniu w gettcie - to nikomu na zdrowie nie wychodzi.
jak sadze tez niejedno dobrowolne widziales?

1 polubienie

Nie uda sie…

Mieszkalem 3,5 roku w innym gettcie,o czym tu czesto pisalem.Sama mi doradzalas abym sie wyprowadzil,wpisami ktore wygladaly jak lapanie sie za glowe…
I dlatego takie getto nie robi na mnie wrazenia,o ile sie ze tak powiem,samofinansuje…
Szkoda tylko ze z wiary robi sie zakladnika i tym co dla wielu jest naprawde swiete,wyciera sie geby fundamentalistow ktorych pokarmem codziennym jest zupa z pogardy i drugie danie z nienawisci.

2 polubienia

sami sie płotem odgrodza - takie osiedle zalatuje sekciarstwem.

1 polubienie