Mam rację, od lat nie biorąc udziału w wyborach?

Gdybym dobrowolnie brał udział w wyborach, politycy mogliby się poczuć, jak wybrani przez społeczeństwo, czyli sprawujący mandat do rządzenia z nadania społecznego, kiedy najczęściej są to osoby o bardzo niskiej, błędnej świadomości i często o szkodliwych intencjach.

• Nie
  • Tak
  • Trudno powiedzieć
  • Mam jeszcze inne zdanie na ten temat

0 głosujących

Lepiej wybierać by inni nie wybrali za ciebie. Inaczej nie będziesz mógł potem narzekać.

od lat nie chcesz brac odpowiedzialności za siebie?

Więc twój głos przeszedł w 2 wyborach na PIS. Teraz ci fajnie?

Mój głos to ok. 1/30 000 000, który praktycznie nic nie zmieni, natomiast jeśli inni brali by ze mnie przykład, to zmusiłoby to do myślenia polityków, dlaczego społeczeństwo uważa ich za głąbów, nie nadających się do rządzenia.

Tak myśli 40% ludzi … wyobraź sobie ile by PIS miał dziś w sejmie jak by wszyscy na wybory poszli?

Jeśli na PiS lub na opozycję, będzie oddanych 10 % uprawnionych do głosowania, to nie będą mieli moralnego mandatu do rządzenia, bo wszyscy będą widzieli, że ani jedni ani drudzy i trzeci, nie mają poparcia większości społeczeństwa.

Ale głosuje 50-60% max więc… A na pis oddało głosy coś koło 30% społeczeństwa co nie daje im prawa rządzenia . ale mamy ujowy system liczenia głosów.

myslisz jak dziecko przekonane ze nie zakladajac czapki na zlosc babci odmrozi sobie uszy