Mamy nową ministrę zdrowia

Nowa ministra zdrowia, to Katarzyna Sójka, lekarka, internistka.
Dotychczasowy pan minister został zdymisjonowany. Sporo czasu był. Trzy lata.

3 polubienia

No i co to za różnica nam? :thinking: …aha, że ukarali.

3 polubienia

Co za różnica? Dla mnie jest. :smiley:

2 polubienia

Wybory idą. Trzeba ukryć wszystko co może wpłynąć na wynik.

Ja się zastanawiam nad jednym - ilu lekarzy leczy się psychiatrycznie? Czy tacy mogą leczyć?

4 polubienia

W każdym zawodzie jest porównywalna ilość pracowników leczących się psychiatrycznie. Nawet wśród nauczycieli mających do czynienia z małymi czasem dziećmi. W każdym również zawodzie zdarzają się przestępcy, psychopaci, nerwusy itp. Przecież nie zamknie się tych ludzi w jakimś getcie.

4 polubienia

Lekarze mają powody do kryzysu emocjonalnego. Odpowiedzialność, niskie płace, frustracja.
Dawniej były koniaki w zamian za dobrą opiekę.
Dzisiaj są tabletki na głowę które sami se przepisują.

2 polubienia

Iii tam…oni są pewnie bezpieczniejsi lecząc się, niż nie lecząc. Nie każdy sobie radzi z chamstwem, jak mu pacjent raz za razem mówi np., że z jego podatków itd. :roll_eyes: Nauczycielom też mówili i co? Założę się, że lekarz jak nauczyciel jest samotny w swojej walce, więc niech chociaż sobie “poćpa” :frowning:
Na czerwono się ubrała i o grzybach mówi od razu.Znacczy się nadaje …

→ Podczas wystąpienia w “Gościu Wydarzeń” stwierdziła ona, że wyrok Trybunału Konstytucyjnego nie miał wpływu na postępowanie wobec aborcji u kobiet ciężarnych i w okresie okołoporodowym. - Kobiety niestety umierały, umierają i umierać będą, bo to się zdarza
Bosz, no nawet sie napidź nie mogie :frowning: Czy @devil Ty byś sie muk za mnie napidź na tę okoliczność ?
:frowning:

1 polubienie

Przepisanie na siebie, to nie to samo co przepisanie dla siebie. Nie rozumiesz prostych spraw. Jeśli lekarz nie mógł przepisać leków choremu staruszkowi, bo ten nie miał założone pacjent.gov,pl, a staruszek bardzo ich potrzebował, to nie każdy lekarz wytrzyma to, że jego pacjent leku potrzebuje a nie ma innego sposobu na 'zdobycie" dla niego leku…

2 polubienia

Do nauczycieli to ja szacunku nie mam. 18h tygodniowo, wakacje, wycieczki, coroczne podwyżki, wolne weekendy, roczny urlop na podratowanie zdrowia. Do oświaty idzie sie dla przywilejów i stabilizacji a nie pieniędzy. Odnosi się to do całej budżetówki.

Lekarz ma większą odpowiedzialność.

2 polubienia

Ja tu z daleka,widze nie za wiele ale pisowska minister grozi “godkiem” bis.
A tego ponoś ok.30% pisowcow by nie chciało…

3 polubienia

Nie wiemy komu przepisał lek. Wczoraj wieczorem w Polsat news mówił że kiedyś miał wypadek i miewa bóle. To był paracetamol z traumadolem.

2 polubienia

To są leki przeciwbólowe, tylko ten drugi jest w innej grupie leków. :wink:
Taką mieszankę miałam też wypisaną po operacji, ale rozdałam znajomym, bo mnie akurat nic nie bolało, więc nie potrzebowałam.

2 polubienia

To dobrze, że nie masz… to bym Ci publicznie wyliczyła, ale publicznie nie chcę tu zaśmiecać. Polecam -jak to robią niektórzy rodzice-włożenie dyktafonu dziecku do plecaka. To się dowiesz, jak chętnie się dzieci teraz uczą niektóre i jak się dobrze skupiają wychowane smartfonem.
ps

"Były jednak sytuacje, że mimo tego, że dziecko zostało szybko wychwycone, to dwie czy trzy godziny czekało w stanowisku ratowniczym dopóki rodzice się nie zorientowali, że tego dziecka nie ma” Tak rodzice się interesują…niektórzy.

Tak mówił. Ludziom głupio mówić że leczą się na głowę

2 polubienia

Oj @collins02 , collins…
A czego Ty się spodziewasz po PISowskiej ministrze?
Bo ja raczej niczego mądrego.
Ale i tak się cieszę, że Niedzielski poleciał. Nie lubię go.

3 polubienia

rujka…przecież ona w okolicy Przemka grasuje w sejmie…

1 polubienie

To może być awans przez łóżko

2 polubienia

A od kiedy to lek przeciwbólowy jest lekiem “na głowę”? Na rozum Ci coś wsiadło?

1 polubienie

To jest teraz nie ważne.
Niedzielski zasiał ziarno niepewności w społeczeństwie. Idziesz do lekarza, mówisz że masz problem emocjonalny a okazuje się że on może mieć jeszcze większy problem z głową.

2 polubienia