Mamy nową ministrę zdrowia

Bez przesady, roszczeniowa postawa rodziców nie powstala dzisiaj.
Ja pomietam z podstawowki zapobiegliwe mamuski, dzialajace w przeroznych komitetach, trojkach klasowych, usilujace wymusic dla swoich dzieci (kwalifikujacych sie raczej na “szczegolnej troski”) same piątki na świadectwie.
Dobrze, ze wtedy do szkol srednich bywały egzaminy a nie konkurs świadectw.

1 polubienie

Niedzielski od dłuższego czasu był do odstrzału, sam się dziwiłem, że go wcześniej nie zwolnili po jego niektórych publicznych wypowiedziach. Kartoflowi politycy określali je jako niefortunne i co poniektórzy tłumaczyli to swej publice, że niby nie to miał na myśli. Nieźle mnie to rozbawiało.
No a w świetle wyborów jego zachowanie psuło kiełbachę konkretnie, bo czego by nie ogłosił, to zawsze wychodziło kto jest odpowiedzialny w służbie zdrowia za to i owo.

3 polubienia

Ja osobiście bardziej jestem zmęczony Andrzejem Dudą niż Mateuszem Morawieckim :slight_smile:

1 polubienie

Obaj są tyle samo warci.

3 polubienia

O, nie kolego.
Mateuszek jest gorszym szkodnikiem. Zecydowanie.
Dudzie mozna zarzucic, ze bezbarwny dlugopis.
Ale pamietaj, ze w Polsce tak naprzwde rządzi spolka “wiekszosc parlamentarna” plus rząd gdzie wszyscy sa za pysk trzymani przez uklad stworzony przez “starca” z Żoliborza. W cywilizowanych krajach to mafia sie nazywa. :wink:

3 polubienia

Następny się wypowiedział z minmemu na temat granicy pomocy dla Ukrainy…też “zasłużony”… :frowning:
Te wypowiedzi maja cechy ukrytego szczucia: przekaz jest taki, że my dobroczyńcy i bez nas byście zdechli pod płotem. A wszyscy wiemy jak minmem wspiera oświatę i dzieci :frowning:

1 polubienie

Chcial nie chcial to pogranicze stoi w ogniu.
Nie tylko w Europie.
Afryka? Ameryka Poludniowa? Azja? Kaukaz?
I to w grę wchodzi kilku duzych graczy. Te szachy sa wielowymiarowe.
I tak naprawde gdzie przechodzi linia podzialu?

1 polubienie

Gazeta Prawna:

3 polubienia

nasza gwiazda :star: socjometryczna
“To nie jest policjant, który pomógł przykręcić śrubkę w domu (…)” kto to powiedział :thinking: pytanie do @devil

To musi poczekac, bo ja na smartfonie i z nosem w przegladzie jak nie startowac do nagrody Darwina w upały.
Okazuje się, że jest tu taki rodzaj kosmetyku - nalewki, stosowany jako sprawdzony ludowy środek na udar cieplny.
Nalweka na rozmarynie.
Co prawda ja sie interesuję badziej truciznami? Rozmaryn jest bliskim krewnym naszego bagna, wydzielajacego fosgen w trakcie zasychania, co ogranicza zastosowanie tego ziela do walki z molami. Do zamknietych na lato skrzyn, wyciaganych wczesną jesienią na świeże powietrze i starannym przetrzepaniu. Rozmaryn rozszerza naczynia krwionosne, do tego szybko parujacy alkohol wspomagaja schlodzenie organizmu.
Ale jak kobicie zabraklo cierpliwości?
Zrobilo jej sie lepiej i zapalila papierosa. A alkohol powierzchniowo nie odparowal? Ostatnie zyczenie.
Do tego byla ubrana w syntetyki? Pochodnia ludzka bez szans.
Wczoraj w Yecla.

1 polubienie

Jak lekarz idzie do polityki to taki, ktory nie musi sie na niej dorabiać.
Owszem - na bezrybiu to rak ryba , sa ludzie, dla ktorych medycyna i umiejetnosci sa przepustka do uzyskiwania przywilejow? Wladza alienuje.
Koncerny farmaceutyczne?
Mam swoja teorie w kwestii covid. To bylo cos w rodzaju zapory ogniowej. Uzytej na mninimalnych stratach, polaczona z izolacją skuteczne.
Na ile wpłynęło na nasze zachowania spoleczne, ekonomie i niestety zdychajace imperia?
Czas pokaże.

A zeby nie bylo
“Niestety” to odnosi sie faktu, ze po trupach ruskich byc moze Chińczycy zajma ich miejsce.
Sa kultura i filozofią nieobliczalną.
Jesli się bawic w porownania? Egipt starozytny?

@Nunu czemu usunelas mema ?
Jaskiniowcy sa wśród nas

1 polubienie

https://seeklogo.com/vector-logo/465508/fred-flintstone-barney-rubble

ten z ciemnymi włosami przypomina mi kogoś z minmemu

Fred?
Pomysł na machomen w zderzeniu z czolgiem Barbie?

1 polubienie

to minPrzem no :roll_eyes: …oni się ostatnio zachowują jak trole. Między rocznicą Powstania a Dniem Wojska mówili ostatnio o granicy pomocy dla Ukrainy…nasteony się wypowuiedział. Jak takie małe bachorki psute przez starych…

Prawdziwa cnota keytyk sie nie boi.

Za ograniczanie wolnosci kobiety? 3k czli Kinder, Küche und Kinder? To kara dozywocia w kamieniołomach sie należy. Bez sądu.

1 polubienie