Możesz również tłumaczyć to kamieniowi przy drodze.
A widziałeś kiedyś protestujących mańkutów domagających się takich samych praw jak praworęczni? Auta ze zmiana biegów pomiędzy nogami żeby każdy miał tak samo blisko do drążka, dodatkowej klamki w drzwiach dla leworęcznych, klawiatury qwerty zaczynającej się od drugiej strony itd itd …
LGBT to jakby nie patrzeć organizacja, ruch, skupiający ludzi o określonych poglądach czy preferencjach seksualnych, maja swoje logo, kolorystykę i określone cele.
To skrót do organizacji skupiających w/w - nie można powiedzieć ze pederasta to LGBT lub lesbijka to LGBT. Jak się zapytasz którejś z tych osób jakiej jest orientacji to nikt Ci nie odpowie ze jest orientacji LGBT bo takiej orientacji nie ma.
Lewactwo zadbało o to, żeby nie czuli się wykluczeni ze społeczeństwa, więc nie musieli. Ale czasem ludzie muszą się domagać swoich praw. Domagały się w swoim czasie sufrażystki, związki zawodowe i wiele innych źle traktowanych grup społecznych. Gdyby ludzie się nie domagali swoich praw, to zamaist ćwiczyć mięśnie na siłce, nadal byś ćwiczył mięśnie budując piramidę dla swojego pana.
Nie ośmieszaj się. Czy np. Polacy to organizacja?
Z uwagi na swoje predyspozycje byłbym raczej biczownikiem ![]()
a piramid nie budowali niewolnicy, chciałbym zauważyć ![]()
Tak czy siak nie zmienia to faktu ze LGBT to organizacja a nie orientacja seksualna czy światopogląd. Ta wasza poprawność polityczna jeszcze się wam czkawka odbije
No to skup się teraz :
Użyj Google translator jakbyś nie dawał rady rozszyfrować bo „kanadyjski” angielski jest może inny
Kategoria: Organizacje LGBT w UK - czyli organizacje lesbijek, gejów, biseksów i transów w UK. Coś źle zrozumiałem?
Orientacja seksualna to raczej nie ideologia. Czy np. związek kombatantów to ideologia? A może związek kulturystów UK to ideologia?
Ok- LGBT to orientacja seksualna i jak się pytasz pedała jakiej jest orientacji to mówi LGBT ![]()
Nic nie mówiłem o ideologii choć w tym wypadku, tak samo jak w przypadku Vegan można by dyskutować.
LGBT to ludzie, grupa społeczna.
Ty nie mówiłeś o ideologii LGBT, mój post też przecież nie jest o leworęcznych, tylko o tym, co powiedział pan długopis i spółka.
To organizacja skupiająca ludzi tak samo jak partie polityczne PiS czy PO skupiają ludzi.
Co do ideologi… zdecydowanie LGBT łapie się w terminologię
ideologia
(1.1) system poglądów, idei jednostki lub grupy; wspólnota światopoglądów, której CELEM jest świadome dążenie do REALIZACJI określonego INTERESU klasowego, GRUPOWEGO lub narodowego (1.1 […]
Zakochanie się w osobniku tej samej płci to system poglądów?
Organizacja bez struktury? To tak jakby nazwać koła gospodyń wiejskich na całym świecie “organizacją”
![]()
Czyli nie dałeś rady przeczytać tego ze zdjęcia. Ok, rozumiem… na beton nic się nie poradzi. No ale wrzucę ci jeszcze raz bo może nastąpi jakiś przybłysk czy olśnienie
Przykro mi to stwierdzić ale przez ostatnie kilka lat mocno zdewociałeś i anty-PiSowskie poglądy nie pozwalają ci myśleć logicznie
W każdym większym mieście istnieje taka ORGANIZACJA LGBT - Birmingham to pierwszy z brzegu przykład
Ja tylko nieśmiało chciałbym wtrącić, że ideologia, to ludzie, którzy ja wyznają,
Komunizm też jest ideologią. Religie także. To taka wspólna nazwa na czyjeś poglądy i przekonania.
Jeżeli kiedyś krzyczało się; - precz z komuną, to chodziło o komunistów, a nie o buddystów. Bo gdyby krzyczało się; - precz z buddyzmem, to by chodziło o buddystów, a nie o komunistów.
Gdy nie zgadzamy się z jakąś ideologią, jednocześnie nie zgadzamy się z ludźmi ją wyznającymi. I to nie jest złe, bo mamy prawo do tego.
Ale, gdy uderzamy w jakąś ideologię, uderzamy w jej wyznawców, nie ma inaczej.
Tak, LGBT stała się od dawna ideologią, a więc Duda uderzając w ideologię, uderzył w jej zwolenników. A, że zwolennicy to ludzie, więc uderzył w ludzi. Inaczej się nie da.
Zrobił to dla dodatkowych punktów procentowych, zrobił to, aby odwrócić uwagę od istotnych problemów, które powstały za jego kadencji. Zrobił to, bo jego sztab wyborczy uważa, że to pomoże przy jego reelekcji.
To co napisałem nie ma nic wspólnego z moimi poglądami na gender czy LGBT, odniosłem się tylko do mechanizmu sprawy.
Masz rację @Pitbull, jest jedno ale…
Tu na forum, używając tego skrótu odnosimy się do wypowiedzi polskich polityków.
Polak słysząc LGBT myśli o konkretnej osobie: geju, lesbijce, itd. Dla nas to nie jest organizacja, o której już w latach 60-tych mówiono, dla Polaka to skrót myślowy.
Nie wnikam czy to poprawne, takie są fakty.
Można się jedynie zastanawiać dlaczego tak jest?
Tu chyba dużą rolę odgrywa nasza kultura, mentalność. My potrzebowaliśmy więcej czasu żeby zaakceptować inność, długo była piętnowana i w sposób wulgarny komentowana. Po dzień dzisiejszy, wielu ukrywa swoją orientację w obawie utraty pracy, czy szacunku w oczach społeczeństwa. Jednak coś się zmieniło, ludzie z 1 stron gazet odważyli się o tym mówić głośno, domagając się swoich praw, do polityki dopuszczono Grodzką, Biedronia i coś z tym musieliśmy zrobić, nie mogliśmy zbywać milczeniem.
Reasumując.
W Polsce LGBT to skrót myślowy, dużo lepiej brzmi w odniesieniu do tych osób.
Ty naiwnie sadzisz, ze to co Duda gada to on sam wymyslil? Na pewno az tak sprzeczne z jego pogladami to nie jest, ja jednak jestem optymistka i o az taka hipokryzje go nie podejrzewam.