Marsz, marsz

Zanim rzucono petrade w czyjes okno,spadkudzono pomniki,nakrecajac spirale.Prywatnie wiem o czyms z malego miasteczka o nazwie Kostrzyń ale o tym sie nie pisze wiec nie bede nakrecal.
Poza tym,mialem na mysli wczorajsze wybryki i na na to,reakcje a nie kwestie TK co zapewne zajmie nam kolejne miesiace.Komus wybitnie na tym konflikcie zalezy.
Bylem zawsze za kobietami o czym pisalem tutaj kilkanascie razy.
A Tobie zarzucam tak a nie inaczej bo z tego co piszesz,to wlasnie wynika.Rozumiem zlość…Mnie sie to tez udziela.Ale jesli nie czytasz lub nie ma Ciebie tutaj kilka dni,to nie jest to dowod na to ze ja czegos nie powiedzialem lub ze mozna mnie z automatu przypisac do innnej strony.
Chcesz sie czuc bezpiecznie?
Musisz wiec placic na tych ktorzy nie beda sie nikomu klaniac.Ani teczowej szmacie,ani papiestwu…
Dzisiaj nie ma takich i dlatego twoja zlosc nie znajduje ujscia.No chyba ze sie myle i tecza górą???

“Ale jesli nie czytasz lub nie ma Ciebie tutaj kilka dni,to nie jest to dowod na to ze ja czegos nie powiedzialem lub ze mozna mnie z automatu przypisac do innnej strony.”
Nie odnoszę się bezpośrednio do Ciebie ani żadnej strony nie sugeruję, jeśli już, to odnoszę się do oburzenia między stawianiem znaku równości między PiSem a Konfederacją.
A potem odjechałam na brdziej ogólne sprawy, w sumie mogło to być odrębną odpowiedzią, a nie komentarzem do Twojej wypowiedzi i miałoby to większy sens.
Mam głęboko gdzieś jakikolwiek pomnik w porównaniu z mieszkaniem żywego człowieka, zresztą porównanie powieszenia flagi lub nawet pomalowania czegoś sprayem do rzycania petardami jest hmmm…nieadekwatne, delikatnie mówiąc.
A teraz może pójdę już spać, żeby nie pisać bez sensu i za daleko od głównego tematu.

2 polubienia

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że dajemy się tak rozgrywać politykom zamiast mieć chociaż resztki rozumu …

Myślę, że birbant wiedział najlepiej z nas tutaj co to za ziółko …

Nadzieją dla Polski jest Joe Biden, który już krytykuje Polskę za wiele kwestii …

1 polubienie

On będzie miał robotę u siebie.

1 polubienie

Niby tak, ale zawsze PiSiorą wiele spraw utrudni … Rafał Trzaskowski mówił, że PiS prowadzi niedojrzałą politykę i, że na chwile obecną ostatnim naszym sojusznikiem jest Orban w pewnym uproszczeniu oczywiście …

A Joe Biden już krytykował Polskę za strefy wolne od LGBT…

1 polubienie

Bosaka przejrzałem podczas ostatnich wyborów prezydenckich. Bardzo wnikliwie przyglądałem się kampanii Konfederatów. Nie zwiodło mnie, to co mówił do wyborców i baczną uwagę zwróciłem, jak mówił. Oceniłem to jako sztuczne, banalne formułki wyuczone na pamięć. Według mnie, jego osoba, to zasłona dla takich demonów, jak Brauny, Bąkiewicze, Winniccy z Korwinem w tle.
Wystawienie Bosaka, to taktyczne zagranie tych, co chcą się dorwać dzięki niemu do władzy realnej. Dlatego w trakcie wyborów załagodzony został wizerunek tej nazistowskiej partii.
Prawdziwy jej obraz ukazał się wczoraj.

I tu mam jeszcze dodatkowe pytanie. Gdzie wczoraj podział się wiceminister do spraw bezpieczeństwa? Ten sam, który w ostatnim przemówieniu dał pozwolenie skrajnie prawicowej dziczy, na to co się wczoraj działo. Widać, jak na dłoni, że kolejny raz chce cudzymi łapami wyciągać kasztany z ognia. Tylko, że te łapy nie będą mu posłuszne.

Moje uwagi na temat Bosaka i Konfederacji, które tu umieściłem w czasie wyborów, przeszły na forum bez echa.

2 polubienia

Ja tam czułem, że możesz mieć rację :wink: A co się wczoraj wydarzyło jeśli o Bosaka chodzi właśnie … Bo Ty, vera223, a nawet collins02 przyznają, że coś nie na miejscu się stało …

A ja przyznam szczerze, że nie jestem w tej kwestii na bieżąco …

Poczytaj sobie, co było wczoraj w Warszawie.

1 polubienie

Przecież sam wstawiłeś zdjęcie podpalonego mieszkania.

1 polubienie

Niby tak, ale co to ma wspólnego z Bosakiem to nie wiem …

Na razie na o2 przeczytałem jedynie, że nie miał maseczki na marszu zarówno kiedy nagrywał sobie filmik jak i kiedy robił sobie zdjęcia z innymi ludźmi …

1 polubienie

Tak, usiłowalam sie dopatrzyć…

Pewnie częściowo chodzi o to ?

Tam większość nie miała maseczek…

1 polubienie

Ponoć Marsz w tym roku był nielegalny … A poza tym odjechali po bandzie …

2 polubienia

Był nielegalny. Trzaskowski już sie wypowiedzial (może znajdę).

2 polubienia

A do jakiej partii należy Bosak, której partii jest twarzą? A jaka partia jest odpowiedzialna za wczorajsze rozróby? Nie musiał być widoczny. On nie jest od rzucania petardami, Od tego ma kibolski motłoch, kibolskie mięso armatnie.

2 polubienia

Dobra ja spadam … Później wpadnę, a wy piszcie co się wam nasunie to później to przeczytam

1 polubienie

“Trzaskowski w wieczornym wpisie na Facebooku, odnosząc się do Marszu, napisał m.in.: “Gdzie wicepremier od bezpieczeństwa, Jarosław Kaczyński? W tym momencie, to na nim spoczywa pełna odpowiedzialność za dzisiejsze wydarzenia na ulicach Warszawy”. “Starcia z policją, zniszczenia, zatrzymany ruch pociągów, możliwe podpalenie. Oto jak skrajna prawica - tak hołubiona przez rządzących - ‘świętuje’ Święto Niepodległości. To właśnie bilans, zapowiadanego zmotoryzowanego, a w rzeczywistości pieszego Marszu Niepodległości” - podkreśli prezydent Warszawy.”

Czytaj więcej na https://wydarzenia.interia.pl/polska/news-marsz-niepodleglosci-trzaskowski-atakuje-kaczynskiego-zarzut,nId,4848817#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

Oczywiście zarzuty pod adresem Trzaskowskiego…

2 polubienia