Marsz Powstania warszawskiego

Maskaradę.

1 polubienie

Ale ja nic nie ciąglem. Powiedz mi co o mnie wiesz? Wiesz jak mam na imię? Gdzie mieszkam? Nie. Więc nie rozumiem o co ci teraz chodzi. W sumie imię podawałem chyba… Nie pamiętam :rofl:

Oszust

Ale myślisz że jestem prawakiem? :rofl:

Udajesz kogoś innego

Wpadles w jakąś paranoja XD to napisz kim jestem naprawdę i ile mam lat. Jak myślisz :rofl:

Chooj mnie to obchodzi. Graj dalej

Eeee co za ludzie… Żartować nie można :rofl:

Mogę Ci coś napisać jeszcze o sobie? Daj znać jak tak.

Bzdura,sa tak samo uwiazani roznymi sojuszami zobowiazaniami,no i zadluzeniem
No moze Korea polnocna,chociaz i o i korzystaja z pomocy innych,moze nieoficjalnej,ale jednak.

1 polubienie

Miałem na myśli suwerenność polityczna. No taki Putin może chyba robić u siebie w kraju co chce bez patrzenia na świat jeżeli nawet Ukrainę zaatakował czy więzi marynarzy

Narazienie wychodzi to poza ,dopuszczalne’'ramy.
Niestety,ale nie ma calkiem suwerennych panstw.
Jedynie ten duzy moze wiecej.

2 polubienia

Nie mam na myśli odrazu robienie czegoś złego przez takiego Putina. W krajach Unii na trzeba się liczyć z jakimiś europejskimi normami standardami przepisami itp przy ustalaniu czegoś u siebie a nawet unia narzuca krajom członkowskim jakieś zasady. Ile tego jest w Polsce za rządów PiS że zajmuje się czymś jakas Unijna instytucja i bada czy jest ok bo pis robi coś za odważnie… A taka Rosja? Nie ma nad nią kogoś kto decyduje czy rząd może coś zrobić albo co ma zrobić…

Coz stworzono unie i bardzo dobrze,tyle ze niektorzy nie moga pojac,ze poszczegolne kraje w tej instytucji spadly do rangi wojewodztwa.
Czy wojewoda moze robic cokolwiek,na przekor rzadowi?
Wiem wielu by sie marzylo brac kase z unii,ale zeby robili co tylko im sie zamarzy.
Czy w Polsce nie kontroluje sie jak wydawana jest kasa budzetu ?
To sa dotacje celowe i nalezy je kontrolowac.
I podpisujac akces wejscia do unii,zgodzilisny sie na to.

1 polubienie

Wojowoda to akurat mianowany przez premiera więc normalne że jest pod rzadem. Ale nikt nie ma nic przeciwko Unii. Jednak wejście polski do uni w 2004 roku nie każdemu się podobało właśnie dlatego też że utraci pewnie trochę niezależności ale przecież ci którzy byli za to i teraz są za chyba.

Za wejsciem do unii,glosowala znakomita wiekszosc polakow.
A Polska to nie prywatny folwark,zadnej z grup spolecznych,czy politycznych,a juz napewno nie mniejszosci.
To zei sie nie podoba,maja do tego prawo,ale musza sie podporzadkowac isniejacemu prawu i dyrektywom unijnym.

3 polubienia