Marzysz o powrocie w swe ulubione zakątki?

Nie rozumiem tego krótkiego pytania.Co chcesz ocenić?Na lepsze czy na gorsze?To jest tzw. dyskusja akademicka bo obie tezy można udowadniać w nieskończoność.Gorzej ze człowiek nie zawsze zmienia się na lepsze.Niby jest lepiej bo pewnie ponad polowa świata nigdy nie skorzysta z totalitaryzmu ale ci którzy są pod takim butem, dalej jak kiedyś,sa najgorszym zwyrodnieniem wśród ludzi…
Innymi słowy,dzisiaj żaden król Leopold się nie pojawi bo jeśli już,sami"niepodlegli" fundują sobie Taylorow,Kadafich czy Bokasów…Niestety,dalej mamy do czynienia z hitleryzmem.Tym razem sowieckim.A było już tak pięknie…

1 polubienie

Bez zdolności jasnowidzenia nie jestesmy przewidziec jak sie swiat zmieni
Pewne trendy mozna ekstrapolowac na zasadzie - bo to juz bylo, nieco inaczej, ale podobnie.
Wiekszosc dat okreslajacych pewne etapy “rozwoju” ludzkosci a raczej dwunogiego gatunku , ktory nazwal sie na wyrost homo sapiens jest umowna, pewne przelomy w historii dla nas oczywiste wcale takimi nie byly dla ludzi wowczas zyjacych. A jak i czy w ogole bedzie mial kto oceniac co sie teraz dzieje na swiecie? To nas juz dawno nie będzie. W jakim kierunku to pojdzie?
Jest 8 miliardów mozliwosci. Bo mniej wiecej tylu ludzi zyje na swiecie.

2 polubienia

Raczej putinizmem.
Faszyzm we wschodnim wydaniu podparty doswiadczeniami niezapomnianego Kraju Rad.

2 polubienia

Tych wiadomości z frontu nie da się czytać, bo to jest zły sen. Co oni robią :frowning:

2 polubienia

Ja nie marzę ja wiem , że tam wrócę … Czekam tylko na ten moment i fruuuu…Jestem tam gdzie chcę być .
Ostatnio myślałam o tym …

I byłam tam i to na pewno nie ostatni raz.

2 polubienia

Niestety,nie poznaje.Dziwne te ruiny.Ni to pruskie,ni to toruńskie :wink:A może czeskie?Czy jakoś tak,z Galicji? :thinking:

Google podpowiada Heidelberger Schloss

1 polubienie

Byłem tam i zwiedzałem, ale w połowie lat 90.

1 polubienie

To Ty masz tyle lat?

1 polubienie

A nawet jeszcze więcej… :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Co bierzesz, że się tak trzymasz? Dziś przeczytałam, że bycia wysłuchanym ma działanie terapeutyczne i odmładzające. Niektóre odkrycia są ponadczasowe.

1 polubienie

To nie moje rejony :innocent: Nic mi to nie mówi.Owszem,kolega konczył uniwerek w Heidelbergu ale…ta myśl i wiedza jakos nie przeszkadza mi w życiu codziennym :joy:
Ani mnie nie obciąża :innocent:

1 polubienie

Uniwersytet najstarszy w Niemczech i uwazany za jeden z najlepszych.

2 polubienia

Piwo. :beer: :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 polubienia

A sam Heidelberg sami Niemcy nazywają; - klein Krakau .

Faktycznie przepiękne i przeurocze miasto o swoistym klimacie nie do podrobienia.

A nasza @Petunia przebywa w tych okolicach.

A ja tam kiedyś w kartoflach robiłem… :rofl: :joy:

2 polubienia

No tak, tyle, że tego z niektórymi cukierkami nie można łączyć :frowning:

1 polubienie

Jako Andzia?:wink::joy_cat:

Chyba napiszę o Adamie osobny wątek…

2 polubienia

Jako chłopogastarbajter… :stuck_out_tongue_winking_eye: :joy:

1 polubienie

:wink::upside_down_face:

2 polubienia