Masz przemyślane, w które drzwi wejdziesz na Stacji Wcieleń,

po opuszczeniu swej obecnej hybrydowej powłoki cielesnej - w te z tabliczką “cywilizacja ludzka”, czy może w te z tabliczką “DSHN”? Bo chyba nie myślisz, że nie doczekasz tego stanu?

Ja zaliczyłem już 3/4 z ludzkiego, 100-letniego życia cywilizowanego, z niesmakiem. Siostry i bracia kawki wołają mnie codziennie, czekają na mnie.

Nie ma niczego po drugiej stronie. Jedynie otchłań.

Bardzo urozmaicona otchłań. Na Twoim miejscu spojrzałbym, dlaczego kawkom i motylom tak chce się wzbijać w powietrze, spijać słodki nektar z pięknych kwiatków…

Bo nie myślą. Mają tylko instynkt. Jak masz za dużo na głowie to jesteś nieszczęśliwy

Niektórzy bardzo by pragnęli, by po tej drugiej stronie niczego prócz otchłani nie było. Szczególnie (tu nic nie sugeruje) wszelcy zbrodniarze i tyrani by tak chcieli.

Instynktownie wybierają harmonijne życie? A rzekomo myślący ludzie są podatni na totalne ogłupianie…

Rzekomo myślący na pewno są podatni na ogłupianie.

To prawda. Rozwinięty mózg to nasze przekleństwo. Rodzi to wiele trudności i zawiłości. Klątwa inteligencji.
Zwierzęta i rośliny mają jasny cel: przetrwać i wydać potomstwo. Tutaj nie ma możliwości wyjścia poza główną drogę. Nie ma kombinowania.
Zwierzęta i rośliny są harmonijne poniewaz matka natura dała im proste zadanie. Człowiek nie pasuje to tego świata.

Świat DSHN-u (Doskonałego Systemu Harmonii Natury) jest genialny, a że ludzie tego nie widzą, świadczy to o ich bezmyślności, choć ogłupiani od dziecka przez rodziców i szkoły, nie mają łatwo.

A co miał w tej kwestii uważać Wielki JEZUS? Zalecał przypatrzeć się harmonijnym ptakom fruwającym, niezwykle strojnym kwiatkom polnym. Więc nie powinni ludzie troszczyć się, co mają jeść i pić, w co się przyodziewać mieliby, bo to wszystko mają przewidziane przez KREATORA.

Zacytujesz myśli JEZUSA o kwiatkach i kawkach? Z podaniem żrodla? Czy jak zwykle odwrócisz kota ogonem mowiac że wystarczy posłuchać kogoś tam na You Tubę?

Tobie, kolego Harmonik naprawdę potrzebna jest Harmonia!

Są w Ewangeliach na pewno. Wpisz w Google “Przypatrzcie się ptakom fruwającym, kwiatkom polnym…” Dopóki nie staniecie się jak dzieci, nie wejdziecie do Królestwa Niebieskiego.

Jak dzieci - czyli naiwne i wierzące bezkrytycznie dorosłym.

No już tak nie narzekaj, że masz ten swój mózg tak bardzo nadmiernie rozwinięty… :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ja piję. Dzięki temu minimalizuję straty związane ze zbyt wysokim poziomem inteligencji.

No nie, wyraznie chcesz, zebym sie obiadem zakrztusila.
:rofl::rofl::rofl:

Tos Ty z kotem nigdy pod jednym dachem nie mieszkal.
Pomyslowosc w wymyslaniu celu w zyciu maja wieksza niz niejeden czlowiek.

Serio? Spanie 24h na dobę w miejscu dla homo sapiens niedostępnym?

“Klątwa inteligencji” powiadasz?

Do tego cyrku jeszcze tylko pochwały głupoty brakuje…

Ty tam już nie masz czego minimalizować… :sunglasses: :man_shrugging: :rofl:

Co Ty wiesz o kotach?