Tyle że pijemy i kostek brak. A chodzi od rana.
W sumie możesz się przygotować i narobić lodu na zapas, tylko zacznij wcześniej, np na imprezę piątkową zacznij zbierać lód w poniedziałek
W lodówkach zrobiony lód wpada do pojemnika w zamrażalniku, a gdy pojemnik pełny, to produkcja lodu się zatrzymuje. Ten pojemnik potrafi być duży, często pojemności zlewu kuchennego, dlatego lodu nie brakuje,
Kot wedrowny?
A tak serio to jestem zwolenniczka dwoch lodowek, bo jak sie pierwsza zepsuje.??
Lodówka to pikuś, zamrażarka jak padnie, to problem. Dlatego oprócz zamrażalnika mam dwie. A i mini lodówka, a raczej chłodziarka taka przeszklona na piwo i wodę się znajdzie. Nauczyło nas doświadczenie z 2003, kiedy to całe wschodnie US i Kanada były 3 dni bez prądu, i trzeba było wszystkie mrożonki zeżreć z grilla, a resztę wywalić. U nas kuchnie tez na prąd, więc jedynie grill ratował rozmrażające się produkty.
to jest problem
u mnie przerwy w dostawach to normalne, zwlaszcza jak zaczyna padac deszcz. na szczescie rzadko trwa dluzej niz kilka godzin.
w ogole hiszpanska energetyka to trzyma sie na slowo honoru, jakbys zobaczyl yutejsze instalacje, zwlaszcza we wsiach?
a kuchenke i bojler mam na butle gazowa, byly przymiarki, zeby zalozyc instalacje na gaz ziemny, ale tu ludzie boja sie gazu niczym diabel swieconej wody - znakomita wiekszosc ma wszystko na prad.
Też mam 2 i pół lodówki. Jedna w mieszkaniu, druga w piwnicy a trzecia na piwo w garażu. Tylko komu się chce latać po schodach po lód? A co do przerw w dostawie prądu mam https://allegro.pl/oferta/zasilacz-awaryjny-ups-pieca-co-pompy-sinus-800va-9503172346?utm_feed=a2f12cfe-bd88-48be-9b08-0b85065ca656&utm_campaign=rtbhouse-allegro_Home_garden&utm_source=rtbhouse&utm_medium=CPC.
Z aku 100 Ah daje zasilanie na lodówkę około 1,5-2 dni. Mnie nauczyły wichury które przeszły w 2017 i ostatnia nadgorliwość w wymianie linii.
Kurła. Myślałem że to o lasce jest wątek
No to Cie przymrozilo…