Ot mamy obrońców. Natłuką się, wpadną do jeziora i jeszcze ich trzeba ratować…
No, ale mamy
![]()
… a tacy niezwykli…
…amerykańscy…
![]()
Trzeba będzie mundur przywdziać, bo nie wiadomo, czy się śmiać czy bać teraz…
Przynajmniej odpadnie problem co na siebie włożyć. Wojska sojusznicze zajęte zabawą…swoich ewakuują to wrócą za ocean.
Jedyna nadzieja, że jak wróg takiego żołnierza zobaczy to padnie ze śmiechu pierwszy.
A ile jeszcze wypadków przy okazji powodują.
Mialam okazje zobaczyć baze wojskowa w Rota (od podszewki) zadne cudo. Amerykanskie piwo paskudne, zarcie jeszcze gorsze.
O cynamonowej gumie do zucia wspomonac nie będę. Jest tylko jedna rzecz gorsza studolarowka z Waszyngtonem.
Jest coś gorszego. Ostatni nasz banknot patriotyczny.
cos przegapilam?
Już o nim było
https://www.nbp.pl/home.aspx?f=/banknoty_i_monety/banknoty_kolekcjonerskie/2021_kaczynski_20zl.html
a to ten koszmarek?
ktos to kupil?
Ciekawe tylko co na tym banknocie z Lechem Kaczyńskim robi stocznia w Gdańsku i Solidarność skoro oni i braciszek spali do południa za stanu wojennego
Ktoś z pisowskich fanatyków na pewno kupi
Byłem ostatnio w NBP pozbyć się żółtych. Miałem ich z 4 kg . W kolejce pani zaczęła się awanturować “bo ona chce tylko kupić nowy banknot”
Pamiętnik amerykańskiego żołnierza w Polsce: Poniedziałek - piłem z Polakami. Wtorek - o mało nie umarłem. Środa - znowu piłem z Polakami. Czwartek - Boże, czemu nie umarłem we wtorek?
Lech nie spał. Internowali go na chwilę ![]()
Piątek - Czemu ten poniedziałek tyle trwa?
co do prezesa to sam sie przyznal.
a co robil Lech? tajemnica z nim do grobu poszla.
zaczynam zalowac, ze Polska to nie Madagaskar . tam sie jednego blizniaka do lasu wynosi, taniej i szybciej niz miedzyladowanie na smolenskich bagnach…
Ale w każdym razie wiele nie zrobił wtedy jeżeli cokolwiek kiedy ludzi wtedy internowali albo byli okładani na komisariatach a ojciec i wujowie Kaczyńskich byli silnie z tamtym ustrojem związani co dla Lecha i Jarka nie było obojętne
Zastanawiam się dlaczego wszyscy z PIS nie oddadzą tytułów naukowych przyznanych przez “nielegalne” rządy.
Bo oni dłonie mają ustawione do siebie a nie od siebie.
Umieją tylko zagarniać. Odsuwać już nie potrafią ![]()