Miedzy wierszami?

I tylko w Barcelonie zareagowano…
Oczywiscie śmierc samobójcza wymaga ciszy jaką tylko taka tragedia moze spowodowac…
Ale nie wolno przechodzic "na paluszkach"i po cichu wobec zbrodniczego islamskiego reżimu,w kwestii sportowej,sprzecznego juz nie tylko z ideą barona De Coubertine’a ale i z prawem miedzynarodowym!
Chyba ze i to mamy w doopie,co wielce prawdopodobne…
Pamietam gdy świat wspaniale dopingowal dziewczyne z Afganistanu,ktora pobiegla na 100 m.pare igrzysk temu…Czy ona jeszcze żyje?
Tego juz nie wie nikt.I nikt nie pyta…

6 polubień

Dlatego państwa powinny być świeckie. Religijność powinna być prywatną sprawą.

7 polubień

A taki nijaki Jaki gada coś o starciu cywilizacji?
TUTAJ
Ja się obawiam bardziej realnego zagrożenia z Azji i Afryki.

Toz przywodca Al ka’idy wypowiedzial wojne swiatu,dzisiejsze doniesienia,

Dla mnie bulwersujące jest, że związki sportowe, np. FIFA, z powodu swojej pazerności przyznają imprezy itp. takim dziwnym krajom jak Iran. I co potem? Mundial dla Korei Północnej?

6 polubień

Iran to całkowicie normalny kraj… A co Iran ma coś organizować?

Mecze raczej nie odbywają się w Iranie bez FIFA.

Tak.W świetle takich wypadków,to powinno byc oczywiste.
Ale do szalu mnie doprowadza kiedy ktoś,i to bardzo często,stawia znak rownosci miedzy Iranem a Polską.

2 polubienia

Leone…Takie teksty rozchodza sie z kazdego meczetu w Anglii.Ale dopiero teraz wzieto to pod uwage a jeden z autorów,siedzi,czekając na deportacje…

1 polubienie

Bez przesady, jeszcze Polki w burkach nie musza chodzic.
Choc glowy bym nie dala, czy niektorym hierarchom takie mysli do glowy nie przychodza. :roll_eyes::rofl:
Mnie to zlosci twierdzenie, ze ich wychwala sie pod niebiosa za pozwolenie przejscia wojsk i cywili pod dowodztwem Andersa, jakby mieli wtedy duzo do powiedzenia.
A i wrzucanie do tego samego Persow i Arabow.

2 polubienia

Iran też kiedyś był normalny. Nie od razu się taki stał. Nic nie staje się od razu.

4 polubienia

Najzabawniejsze, ze te zmiany byly najbardziej popierane przez kobiety…

1 polubienie

Ale to bylo oficjalne przeslanie szefa al ka’idy

1 polubienie

No wlasnie…A malo bylo narzekań ze Polska to kraj dyktatury religijnej?

Za Rezy Pahlaviego i jego prześlicznej żony chyba…

1 polubienie

Ciekawe komu szach przeszkadzał?

1 polubienie

Nie pierwszy i nie ostatni raz.
Zreszta,jak ma byc inaczej gdy chlopcy w szkole zaczynają dzień od skandowania"śmierć Ameryce!"…

2 polubienia

Sami swoi go wykończyli…
Taka to juz uroda trzeciego świata…Choć akurat jak działa policja kryminalna [Savak?] to on ich nauczył…
Islamscy rzeznicy tylko to udoskonalili…

1 polubienie

No to tym bardziej każdy kraj powinien być w sporcie równo traktowany niezależnie od polityki…

1 polubienie

Niestety jest to bardzo prawdopodobne.Decydentom sie wydaje ze daja im “ludzkie oblicze”.Korea by mundialu nie udzwignela ale z pewnoscia w niejednym zakutym lbie,juz sie takie mysli legly…
A jeszcze nie tak dawno temu,kwestionowano strone moralna igrzysk w Chinach…

2 polubienia