I tylko w Barcelonie zareagowano…
Oczywiscie śmierc samobójcza wymaga ciszy jaką tylko taka tragedia moze spowodowac…
Ale nie wolno przechodzic "na paluszkach"i po cichu wobec zbrodniczego islamskiego reżimu,w kwestii sportowej,sprzecznego juz nie tylko z ideą barona De Coubertine’a ale i z prawem miedzynarodowym!
Chyba ze i to mamy w doopie,co wielce prawdopodobne…
Pamietam gdy świat wspaniale dopingowal dziewczyne z Afganistanu,ktora pobiegla na 100 m.pare igrzysk temu…Czy ona jeszcze żyje?
Tego juz nie wie nikt.I nikt nie pyta…
Dlatego państwa powinny być świeckie. Religijność powinna być prywatną sprawą.
A taki nijaki Jaki gada coś o starciu cywilizacji?
TUTAJ
Ja się obawiam bardziej realnego zagrożenia z Azji i Afryki.
Toz przywodca Al ka’idy wypowiedzial wojne swiatu,dzisiejsze doniesienia,
Dla mnie bulwersujące jest, że związki sportowe, np. FIFA, z powodu swojej pazerności przyznają imprezy itp. takim dziwnym krajom jak Iran. I co potem? Mundial dla Korei Północnej?
Iran to całkowicie normalny kraj… A co Iran ma coś organizować?
Mecze raczej nie odbywają się w Iranie bez FIFA.
Tak.W świetle takich wypadków,to powinno byc oczywiste.
Ale do szalu mnie doprowadza kiedy ktoś,i to bardzo często,stawia znak rownosci miedzy Iranem a Polską.
Leone…Takie teksty rozchodza sie z kazdego meczetu w Anglii.Ale dopiero teraz wzieto to pod uwage a jeden z autorów,siedzi,czekając na deportacje…
Bez przesady, jeszcze Polki w burkach nie musza chodzic.
Choc glowy bym nie dala, czy niektorym hierarchom takie mysli do glowy nie przychodza.
Mnie to zlosci twierdzenie, ze ich wychwala sie pod niebiosa za pozwolenie przejscia wojsk i cywili pod dowodztwem Andersa, jakby mieli wtedy duzo do powiedzenia.
A i wrzucanie do tego samego Persow i Arabow.
Iran też kiedyś był normalny. Nie od razu się taki stał. Nic nie staje się od razu.
Najzabawniejsze, ze te zmiany byly najbardziej popierane przez kobiety…
Ale to bylo oficjalne przeslanie szefa al ka’idy
No wlasnie…A malo bylo narzekań ze Polska to kraj dyktatury religijnej?
Za Rezy Pahlaviego i jego prześlicznej żony chyba…
Ciekawe komu szach przeszkadzał?
Nie pierwszy i nie ostatni raz.
Zreszta,jak ma byc inaczej gdy chlopcy w szkole zaczynają dzień od skandowania"śmierć Ameryce!"…
Sami swoi go wykończyli…
Taka to juz uroda trzeciego świata…Choć akurat jak działa policja kryminalna [Savak?] to on ich nauczył…
Islamscy rzeznicy tylko to udoskonalili…
No to tym bardziej każdy kraj powinien być w sporcie równo traktowany niezależnie od polityki…
Niestety jest to bardzo prawdopodobne.Decydentom sie wydaje ze daja im “ludzkie oblicze”.Korea by mundialu nie udzwignela ale z pewnoscia w niejednym zakutym lbie,juz sie takie mysli legly…
A jeszcze nie tak dawno temu,kwestionowano strone moralna igrzysk w Chinach…