autora obrazu. Jak to na sztuce i artystach można się zawieść, ale nie ulega wątpliwości, że kobietom należy się wielki szacun za ich nieporównanie trudniejsze, od męskiego życie. Z kolei pleć brzydsza, obdarzana życiowo większą ilością wolnego czasu do przemyśleń, ma wielkie szanse na mądre pokierowanie gatunkiem ludzkim, ale nie potrafi tego wykorzystać.
Odpocząłes? Ale nie zmadrzałes.
Na Twoją “mądrość” bym się nie zamienił za największe pieniądze…
Podobno nie wolno oddawać czci obrazom, rzeźbom i wizerunkom
Wolno. Ale tak, zeby sobie wzroku nie popsuc.
Szkoda ze autor tegoż przy malowaniu nie został…
Wiadomonacyjni o to się postarali, blokując autorowi studia na wiedeńskiej ASP, i specjalnie dobrze na tym nie wyszli., choć mogą mieć o tym różne zdania…
Udusiłbyś się, gdybyś napisał Żyd?
Tak jest trudniej stawiać zarzuty antysemityzmu, i usuwać takie tematy…
Nie, nie jest. Jesteś tu niemile widzianym antysemitą.
Widziałem obraz pędzla tegoż Adolfa, przedstawiający pielęgniarkę opiekującą się rannym młodym Hitlerem. Nie widziałem piękniejszego obrazu/akwareli.
Po obrazie widać, że malarz był niezwykle wrażliwym człowiekiem
Ja to się bardziej zastanawiam, co tak tam od paru miesięcy w kraju sąsiednim, niegdyś bratnim ludzie bogaci i ustosunkowani wypadają ciągle z okien?
a tu coś na temat pupili naszego tu uczestnika forum “badając w latach 80. i 90. genotyp muszki owocówki, odkryli, że pewne geny są odpowiedzialne za regulację rytmu okołodobowego tej muszki – wyjaśnia dr n. med. Aleksandra Wierzbicka z Instytutu Psychiatrii i Neurologii w Warszawie. – To odkrycie pozwoliło również zrozumieć mechanizmy zegara biologicznego u ludzi.”
Tabletki nasenne z muszek owocowek?
muszki owocówki mają jak widać geny, więc wspominanie przez naszego tu proroka o nich ma jakiś głęboki sens Z powyższego wynika, że one chodzą spać o różnych porach.
Nie znam nikogo, kto modli się „do obrazu”, więc po co by to czynić hmm?
A ja znam wielu, ktorzy modla się i adoruja obrazy czy przedmioty zwane świętymi odrazkami czy figurami.
Zapewne jednak masz na myśli modlitwę do osoby na obrazie, a nie modlitwę do obrazu
A to ja juz nie wiem? Musialbys tych adoratorow zapytac - tego rodzaju kulty, ktorego przykladem jat nasza Matka Poska Czestochowska sa bardzo popularne w Hiszpanii i strefie latynoskiej), gdzie osrodkow kultu Maryi od … (tu wpisz obie dowolny temat, bo jest to najbardziej zapracwana kobieta swiata) setki jak nie tysiace, to przede wszystkim figurka, obraz czy jakas relikwia typu święte źródełko czy inne zjawisko przyrodnicze. I jakbys im to zabral to watpie czy mieliby sie do czego modlic?
Inna sprawa, to jakby ikone MB przeniesc z Czestochowy to wielu by się burzylo, ale z czasem Jasna Gora by upadła z braku “magnesu”
Jakoś abstrakcja nie bywa najmocniejsza stroną modlacych sie. Nawet muzułmanin, ktory nie moze posilkowac sie wizerunkiem znalazl sobie święty kamien w Mekce.