Kot Stepan z Ukrainy skradł show w Cannes. Zgarnął prestiżową nagrodę (plotek.pl)
Nie od dzisiaj wiadomo, ze koty “ocieplaja” wizerunek.
Choć nie u wszystkich.
A wojna to nie tylko zagrozenie dla domowych zwierzakow.
Kilkanaście gatunkow dzikich, bedacych na liscie wymierajacych może wojny nie przetrwac, a inne do wykazu mogą niestety dołączyć.
Moda na ukraińskie trwa w najlepsze.
Moda jak moda.
Masz lepsze metody na zbieranie funduszy?
Przy pokoleniach nawyklych do siedzenia z nosem w ekranach i ekranikach?
W obliczu tego co tam sie dzieje? Każdy sposób jest dobry.
A ludzie sie predzej ulituja nad najedzonym burasem na emigracji niz poranioną biedą
Kwestia tylko przejrzystosci finansowej tych przedsięwzięć.
Taaa… wlasnie slyszalem, ze Ukraincy robią wycieczki turystyczne na front XD
Tylu uchodzcow wyjechalo z Ukrainy, ale na wielkanoc podobno wracali… czyli da sie.
Niektorzy podobno wynalezli sposob na 500 plus nie zyjac w polsce. Nie wiem…
Ostatnio u siebie w sklepie widze jakichs obcych ludzi, dwoch napakowanych mezczyzn z ciemną karnacją, z wyraznie jakims groznym wzrokiem i zonami ktore robily zakupy… a wychodze ze sklepu akurat z nimi i wchodzą do fury na ukrainskich blachach. Tak tylko pisze XD
Fura to wprawdzie nie porsche, ale jakis kilkuletni passat XD
Oczywiscie wiem, ze ktoś mogl byc nawet milionerem przed wojną i tez musial uciekac.
Nie cały kraj jest objety dzialaniemi wojennymi. Poza frontem i strefa okupowana jest zagrozenie rakietami czy nalotami bombowymi, ale ludzie starają się resztki normalnosci zachowac.
A wycieczki to ruskie do Mariupola…
A nie oszukujmy się, wojna zastała wielu Ukraińców na emigracji. Nie każdy ma ochotę wracać.
A, ze dobrze odkarmieni? Troche to pewnie i genetyka po przodkach Wikingach.
Ale na serio widzialem gdzies u kogos na kanale na YT screeny z artykulami gdzie ukrainskie firmy organizuja wycieczki na front zeby poczuc to z bliska XD
A czy ukraincy z zachodniej ukrainy powinni miec takie samo prawo do rozdawnictwa naszego rzadu jak ci ze wschodu? No nie wiem… jest mnostwo cwaniakow a nasz rząd doprowadzi Polske do ruiny tym wlazeniem w dupe Ukrainie…
Nie powtarzaj za ruskimi trollami.
Dzielenie Ukrainy to ich specjalnosc.
Co do cwaniaków? Tacy są wszedzie. Kwestia panstwa, zeby to wychwycic - poprzez odpowiednie prawodawstwo i weryfikację.
A, ze pis(nie)rząd tego nie potrafi?
To cwaniaki skorzystają.
Poza tym nawet jesli kilku takich się trafi? Gdzie drwa rąbią wiory lecą - ile osob jednak na tym zyska?
I zyskac moze na tym polska gospodarka - rece do pracy się przydadza - wyjście z kryzysu covidowego poglebionego wojną bedzie ich potrzebowalo. Tylko to tez trzeba zorganizowac nieco odgornie, pospolite ruszenie jak w pierwszym okresie to za mało. (Chocby kursy jezykowe i przystosowawcze do zycia w Polsce zdominowanej orzez absurdy i inne dyrdymały jakie funduja nam rzadzacy i inni pozal sie boze politycy).
A zapewniam, przyjezdni do pracy wstretu nie mają.
Hiszpanie zaskoczeni - przyzwyczajeni do imigrantów pontonowych przecierają oczy widząc to zjawisko.
Chyba ci u ciebie. W Polsce zaczynają mieć wymagania. Zwykły robol chce 25/h na rękę gdzie często Polak nie ma tyle.
Ty patrzaj… Kot się lepiej od nas ustawił.
6 euro za godzine?
Jak na warunki polskie mają wymagania…
Zatrudniac o dzielo…
PiS doprowadza Polskę do ruiny od czasów, w których jeszcze tej agresji kacapskiej nie było. Między innymi rozdawnictwem…
A takich Ukraińców jak widziałeś, to ja w Niemczech spotykam od lat. W Holandii też.
W końcu ktoś przejrzał na oczy politykę PiS miejmy nadzieję że reszta społeczeństwa w końcu też się obudzi
O dzieło już nie można. Ścigają każdy przypadek. Nawet zlecenia już są passe
Ale ukraińcy nie są wcale ciemnej karnacji.
A gdzie ja to napisałem?
Ty nie foka napisała że
Ostatnio u siebie w sklepie widze jakichs obcych ludzi, dwoch napakowanych mezczyzn z ciemną karnacją, z wyraznie jakims groznym wzrokiem i zonami ktore robily zakupy… a wychodze ze sklepu akurat z nimi i wchodzą do fury na ukrainskich blachach.
Foka to on, nie ona i żyje w Niemczech od dziecka.
Ale ty potwierdziłeś jego wypowiedź więc to jak byś ty napisał. Stąd mój wpis że nie są ciemnej karnacji.