Idealnie pasuje do pisiackiej bandy…
Wyobraźmy sobie sytuacje odwrotną - że to Trzaskowski zrobił taki numer. Republika piala by o tym 24 h na dobe, pisowcy wzywaliby Trzaska do wycofanie sie z wyborów, itp. A tu spłynie jak woda po gęsi.
Nie przypominam sobie by na prezydenta kandydował ktoś, kto ma tyle afer na sumieniu. No ale to PiS.
Problem w tym, ze to mieszkanie ponoc bylo komunalne, a Nawrocki wykupil je “na słupa” czyli pana Jerzego, ktorego nastepnie umiescil w panstwowym domu opieki. A te sa finansowane z renty czy emerytury i jeśli kwoty brakuje to doplaca gmina czy miasto. Mo ale mieszkanie to nie maybach, więc kandydat krysztalowy…
Z godziny na godzinę jest coraz gorzej. Do DPSu pana Jerzego wysłał MOPS nie wiedząc, że Nawrocki zobowiązał się do opieki. W tym DPSie jest już od ponad roku!
Barwy kampanii. Dokopać przeciwnikowi. A wystarczy że Karol dostanie w 2 turze głosy konferencji i wygra
A juz wczesniej mial opieke z zewnatrz. Ale nie znamy umowy jaka zawarli? Bo to mieszkanie zdaję sie wykupione za 10 % i przy wycenie jak to kiedyś bylo zaniżane. I tu nie chodzi o tylko mieszkanie, ale kto i jaka umowe zawarł w kwestii pieniędzy wylozonych na zakup? I kiedy zostalo przekazane “za opieke”?
Bo to wymaga raczej umowy notarialnej. A karencja na zbycie tych wykupionych mieszkan byla o ile dobrze pamietam 5 lat.
Na tych przepisach niejeden przekręt robiono. Albo ulatwiano sobie przejecie mieszkan za grosze dla potomstwa czy rodziny. I to zdaje sie nie tylko komunalnych dotyczylo, sluzbowych tez?
Ale sposób w jaki się Nawrocki tlumaczy? No to zobaczymy…spora cześć jego wyborcow to starsi ludzie, ktorzy o DPS myślą ze strachem.
A jednoczenie “służb” się tez boją.
To wszystko zaczyna sie jak kula śniegowa. Balwana z nas robią.
To jest realne niebezpieczenstwo.
Kolejny “kryształ”, kurdupel lubi mieć haki na swoich siepaczy. Niestety społeczeństwo tak się przyzwyczaiło do pisiackich standardów, że pewnie nie odbierze mu to poparcia.
Spokojnie widziałem już wpis o tym jak Tusk zdobył nielegalnie mieszkanie w Sopocie.
Ten przepis z przekazaniem mieszkania za opiekę był już za komuny. Jeden z moich kolegów tak się dochrapał pięknej chaty w starym budownictwie. Z tym, że wtedy się za takie mieszkanie nie płaciło, ono nadal było komunalne. Jak to jest dziś, nie wiem?
Bo to przecież wina Tuska.
Co trzeba mieć w głowie by popierać PiS czy konfederastię?
Tyyy a gdzie te wino można kupić?
I co, udowodnili mu jakiś przekręt? Jest śledztwo? Sprawa sądowa? Wyrok?
W sprawie Nawrockiego nie chodzi o to czy zdobył mieszkanie za opiekę. On publicznie skłamał, że ma jedno mieszkanie. Zupełnie inna sprawa, czy wywiązał się z umowy o opiekę, ale wygląda na to że nie.
Z tego co wiem to było tak dawno że nawet jeśli to by przedawnienie było. Ja wiem w czym jest problem. Ale PO ma jeden problem. Nie potrafią takich spraw dociągnąć do końca i zbyt szybko odpuszczają. A mnie teść po roku wypowiedzi Tuska o maśle do dziś to przypomina.
Pisiaki mieli osiem lat, prokuraturę i sądy na pasku, a jakoś nie wsadzili żadnego PeOwca (mówię o wyroku, nie areszcie). Kolegów Kaczyńskiego już kilku uciekło za granicę, a prawie trzystu ma postawione zarzuty.
Ma ale nie potrafią w kampanii wyciągać brudów.
Komunalnego nie przekazesz, bo jak ladne to juz krewni i znajomi krolika czekają.
Nawet ze spoldzielczym bywaly klopoty.
Teraz sytuacja jest nieco inna, ze wzgledu na masowe wykupywanie mieszkań komunalnych czy sluzbowych z dużą znizka i piecioletnią karencją. No to stary przepis czesto.wykorzystywano.
Teraz pojawia sie zlodziejstwo w postaci “hipoteki odwroconej”. Starsi ludzie sie na to nabierają.
No i jest trzecie mieszkanie…
To trzecie to bedzie po mamusi. Ale nieźle kombinuja…