Można się było tego spodziewać?

Idealnie pasuje do pisiackiej bandy…

2 polubienia

Wyobraźmy sobie sytuacje odwrotną - że to Trzaskowski zrobił taki numer. Republika piala by o tym 24 h na dobe, pisowcy wzywaliby Trzaska do wycofanie sie z wyborów, itp. A tu spłynie jak woda po gęsi.
Nie przypominam sobie by na prezydenta kandydował ktoś, kto ma tyle afer na sumieniu. No ale to PiS.

4 polubienia

Problem w tym, ze to mieszkanie ponoc bylo komunalne, a Nawrocki wykupil je “na słupa” czyli pana Jerzego, ktorego nastepnie umiescil w panstwowym domu opieki. A te sa finansowane z renty czy emerytury i jeśli kwoty brakuje to doplaca gmina czy miasto. Mo ale mieszkanie to nie maybach, więc kandydat krysztalowy…

5 polubień

Z godziny na godzinę jest coraz gorzej. Do DPSu pana Jerzego wysłał MOPS nie wiedząc, że Nawrocki zobowiązał się do opieki. W tym DPSie jest już od ponad roku! :astonished_face:

4 polubienia

Barwy kampanii. Dokopać przeciwnikowi. A wystarczy że Karol dostanie w 2 turze głosy konferencji i wygra

A juz wczesniej mial opieke z zewnatrz. Ale nie znamy umowy jaka zawarli? Bo to mieszkanie zdaję sie wykupione za 10 % i przy wycenie jak to kiedyś bylo zaniżane. I tu nie chodzi o tylko mieszkanie, ale kto i jaka umowe zawarł w kwestii pieniędzy wylozonych na zakup? I kiedy zostalo przekazane “za opieke”?
Bo to wymaga raczej umowy notarialnej. A karencja na zbycie tych wykupionych mieszkan byla o ile dobrze pamietam 5 lat.
Na tych przepisach niejeden przekręt robiono. Albo ulatwiano sobie przejecie mieszkan za grosze dla potomstwa czy rodziny. I to zdaje sie nie tylko komunalnych dotyczylo, sluzbowych tez?
Ale sposób w jaki się Nawrocki tlumaczy? No to zobaczymy…spora cześć jego wyborcow to starsi ludzie, ktorzy o DPS myślą ze strachem.
A jednoczenie “służb” się tez boją.

To wszystko zaczyna sie jak kula śniegowa. Balwana z nas robią.

1 polubienie

To jest realne niebezpieczenstwo.

3 polubienia

Kolejny “kryształ”, kurdupel lubi mieć haki na swoich siepaczy. Niestety społeczeństwo tak się przyzwyczaiło do pisiackich standardów, że pewnie nie odbierze mu to poparcia.

3 polubienia

Spokojnie widziałem już wpis o tym jak Tusk zdobył nielegalnie mieszkanie w Sopocie.

2 polubienia

Ten przepis z przekazaniem mieszkania za opiekę był już za komuny. Jeden z moich kolegów tak się dochrapał pięknej chaty w starym budownictwie. Z tym, że wtedy się za takie mieszkanie nie płaciło, ono nadal było komunalne. Jak to jest dziś, nie wiem?

1 polubienie

Bo to przecież wina Tuska.
Co trzeba mieć w głowie by popierać PiS czy konfederastię? :man_shrugging:

3 polubienia

Tyyy a gdzie te wino można kupić?

2 polubienia

I co, udowodnili mu jakiś przekręt? Jest śledztwo? Sprawa sądowa? Wyrok?
W sprawie Nawrockiego nie chodzi o to czy zdobył mieszkanie za opiekę. On publicznie skłamał, że ma jedno mieszkanie. Zupełnie inna sprawa, czy wywiązał się z umowy o opiekę, ale wygląda na to że nie.

1 polubienie

Z tego co wiem to było tak dawno że nawet jeśli to by przedawnienie było. Ja wiem w czym jest problem. Ale PO ma jeden problem. Nie potrafią takich spraw dociągnąć do końca i zbyt szybko odpuszczają. A mnie teść po roku wypowiedzi Tuska o maśle do dziś to przypomina.

Pisiaki mieli osiem lat, prokuraturę i sądy na pasku, a jakoś nie wsadzili żadnego PeOwca (mówię o wyroku, nie areszcie). Kolegów Kaczyńskiego już kilku uciekło za granicę, a prawie trzystu ma postawione zarzuty.

3 polubienia

Ma ale nie potrafią w kampanii wyciągać brudów.

Komunalnego nie przekazesz, bo jak ladne to juz krewni i znajomi krolika czekają.
Nawet ze spoldzielczym bywaly klopoty.
Teraz sytuacja jest nieco inna, ze wzgledu na masowe wykupywanie mieszkań komunalnych czy sluzbowych z dużą znizka i piecioletnią karencją. No to stary przepis czesto.wykorzystywano.
Teraz pojawia sie zlodziejstwo w postaci “hipoteki odwroconej”. Starsi ludzie sie na to nabierają.

1 polubienie

3 polubienia

No i jest trzecie mieszkanie…

2 polubienia

To trzecie to bedzie po mamusi. Ale nieźle kombinuja…

1 polubienie