Można się było tego spodziewać?

Gdzie, jak? Nic nie wiem.

Ma udziały w trzecim mieszkaniu. A to też się w zeznaniu powinno wpisać.

1 polubienie

Nie całkiem. Ma w mieszkaniu udział.

Ma do spolki z siostra po polowie, mieszka w nim matka. Po ojcu? Ciekawe czy ja tez do domu opieki na koszt panstwa wyśle?

Ma po polowie z siostrą. Po ojcu. Ale sprawa jest rozwojowa.
Ciekawa jestem czym zajmuje się jego żona. Bo duzo o niej gada, ale malo konkretnie.

1 polubienie

Nie ważne ile. Ma udziały.

Zwroc uwage, ze to jest deklaracja z 2021, czyli roku kiedy zostal szefem IPN.

Matka żyje i jesli to jest testament, a nie przejety spadek, to nie sa udziały. Chyba, ze jesty to ustanowienie wspolwlasnosci dzieci z dozywotnim swobodnym prawem zamieszkania dla matki, w takiej umowie mozna zastrzec prawo decyzji co do spraw biezacych.

Nie ważne ja co niedziela słyszę PO ci złodzieje np Nowak. Nowak to był debil i tyle.

1 polubienie

Nie wiem czy wiesz ale w Polsce spadek jest twój chyba po 6 miesiącach od śmierci .Tak ludzie nabywają długi.

1 polubienie

Zgadza się.

1 polubienie

Nie wiem, bo cos sie ostatnio pozmienialo. Ja to pognalam od razu do notariusza.

Zgodnie z obowiązującymi w Polsce przepisami postępowanie spadkowe nie musi być podejmowane w ściśle ustalonym terminie. Oznacza to, że potencjalny spadkobierca może zająć się potwierdzaniem swoich spraw spadkowych nawet po upływie kilku lat od śmierci spadkodawcy.

Spadkobierca powinien złożyć oświadczenie o przyjęciu lub odrzuceniu spadku w terminie do 6 miesięcy od momentu, w którym dowiedział się o tytule swojego powołania do spadku

Czyli to nie jest tak, ze Cie cos goni. Ze skarbowka gorzej, ale to odrebna sprawa, bo tam terminy zdaje sie bardziej restrykcyjne. Natomiast zawsze mozna spadek odrzucić w przypadku długów i
Warunkiem jest, ze musisz sie najpierw dowiedziec, ze jesteś spadkobiercą.

Co z tym Nowakiem? Ze wszystkich oskarżeń i insynuacji po dziesięciu latach nic nie zakończyło się procesem. Jedyny proces jaki ma, dotyczy jego działalności na Ukrainie i prawdopodobnie zostanie uniewinniony.

2 polubienia

no i po 6 miesiącach nabywa go z urzędu jeśli nie odrzucił.

też tak mówię ale mocno o nim mówią.

Tak, ale przeciez pisze, ze najpierw musisz wiedziec, ze jesteś spadkobiercą.

Nie musisz spadek nabywasz z urzędu.

Wniosek jeden. Niech on sobie zarabia, tem Nawrocki, byle zgodnie z prawem. I mieszkania kupuje.
Ale okradanie ludzi z problemami zdrowptnymi i do tego tak na chama?

1 polubienie

Ale okradanie tu jest najmniejszym problemem. Gorzej jest z zeznaniem niezgodnym z prawdą. To tzw okradanie w tem przypadku to tylko sprawa cywilna.

To jest kandydat na prezydenta!

1 polubienie