Mistrzostwa rozpoczynają się dziś godz.12.00 Polska zacznie o 15.30 meczem Rumunią. I tu nie ma dwóch zdań, jesteśmy zdecydowanym faworytem. W grupie mamy jeszcze Katar i Holandię. Wyjście z grupy na I miejscu nie powinno być problemem.
O 12 mecz Holandii z Katarem. Będę oglądał.
Holandia-Katar 25:28 25:23 26:28 25:23i to już nie ta Holandia, która całkiem niedawno stawiała nam opory. Brak Asisa i Der Maata to utrata połowy jakości. Holendrzy na dziś to europejska II liga podobnie jak Rumunia.
Nie mogę się doczekać od kilku dni, mrau… To dla mnie nowe, ale od jakiegoś czasu stałem się fanem siatkówki, nigdy żadnego meczu piłki nożnej nie oglądałem z takim zainteresowaniem i emocjami, jak właśnie tej dyscypliny!! I to dotyczy drużyn obu płci polskiej reprezentacji! Coś niesamowitego, ale TU dopiero widać, co to znaczy gra ZESPOŁOWA i jak ważne jest, by drużyna się rozumiała. To nie to samo co futbolowa zbieranina tak zwanych gwiazd, do tego obrażalskich
Każda gra zespołowa jest szybsza od nożnej. Nawet piłka wodna.i głównie dlatego,w wielu miejscach na świecie,jest traktowana po macoszemu
JUHU!!! 3:0
Ale po pierwszym secie myślałem, że zejdę na zawał, ech…
A @birbant Ty cos trenowales w czasach wczesnej mlodosci jako hobby?
Tak. Boks 12 lat
36:34 25:15 25:19. Ale początek tak miły nie był, Rumuni zaskoczyli mnie świetną grą w każdym elemencie. A nam mimo dobrego przyjęcia i rozegrania nie wychodził atak, szczególnie z lewego skrzydła + sporo popsutych serwisów. Doszło do tb przy wielkich emocjach i tu Rumuni pomogli nam psując swe zagrywki w kluczowych momentach. W secie II gra Polaków złapała odpowiednie tory i tak zostało do końca meczu. Gra się tak jak przeciwnik pozwala i nasze chłopaki nie pozwolili rywalom na wiele. Korespondencyjnie stawiam na Rumunię w ich meczu z Holandią
I nawet się nie zająlniesz że trzy Polki są w fianałach Mistrzostw Świata w boksie…Mamy 3,przynajmniej srebrne medale!Czyli więcej niż przez ostatnich 30 lat!!!
Wstyd panie bokserze…
Ja już kolejnego tematu nie otwieram bo to nie ma najmniejszego sensu…
Na telefonie jestem bo laptop mi się rozkraczył. Widziałem 2 pólfinały. Temat poruszę po finałach. A to bydlę telefon lepiej wie ode mnie jak mam pisać. 10 poprawek, żeby puścić tekst, qrva…!
Ha,ha,ha,ha…Mam ten sam problem,o który wcale nie prosiłem.KAŻDY telefoniczny tekst wymaga natychmiastowej korekty bo jak nie to jest niebezpieczeństwo wysyłania bzdur na poziomie analfabety…
Rumuni już od dość dawna,odstają jedynie w hokeju na lodzie i w koszykówce.W nożnej mają zastój ale wrócą na swoje miejsce,prędzej czy pózniej…
Meczu oczywiście nie widziałem bo to tutaj wykluczone.Ale ich postawą raczej nie jestem zaskoczony.Tym bardziej że to pierwszy mecz.
Mamy już dwie sensacje. Turcja wygrywa 3:0 z Japonią, Kuba przegrywa z… Portugalią… 1:3.
[quote=“birbant, post:10, topic:26498”]
Doszło do tb przy wielkich emocjach[/quote]
Co takiego?? Może oglądaliśmy inne mecze? Jaki tb (tie-break) przy wyniku 3:0 dla Polski?? Gdyby było 2:2 to rozumiem, ale tak?!
Tb jest dogrywką w secie. W siatkówce piąty set nie jest tb, ale może do niego dojść przy stanie 14:14.
Mam chyba słabszy dzień, ale tego nie rozumiem.
To dlaczego przy stanie 2:2 komentatorzy używają tego zwrotu? I wyświetla się na ekranie w napisach?!
Sorry, właśnie sprawdziłem i masz rację. Dzięki za zwrócenie uwagi.
Turcja z Japonią???
Mało co mnie dziwi obecnie [i Portugalia nie dziwi mnie wcale.] ale to???
I to do zera???
No,no…
Następne dziwne wyniki;
Iran - Egipt 2:3
Argentyna - Finlandia 3:2
Serbia - Czechy 0:3