MŚ siatkówka mężczyzn Filipiny 2025

Mistrzostwa rozpoczynają się dziś godz.12.00 Polska zacznie o 15.30 meczem Rumunią. I tu nie ma dwóch zdań, jesteśmy zdecydowanym faworytem. W grupie mamy jeszcze Katar i Holandię. Wyjście z grupy na I miejscu nie powinno być problemem.

3 polubienia

O 12 mecz Holandii z Katarem. Będę oglądał.

1 polubienie

Holandia-Katar 25:28 25:23 26:28 25:23i to już nie ta Holandia, która całkiem niedawno stawiała nam opory. Brak Asisa i Der Maata to utrata połowy jakości. Holendrzy na dziś to europejska II liga podobnie jak Rumunia.

1 polubienie

Nie mogę się doczekać od kilku dni, mrau… To dla mnie nowe, ale od jakiegoś czasu stałem się fanem siatkówki, nigdy żadnego meczu piłki nożnej nie oglądałem z takim zainteresowaniem i emocjami, jak właśnie tej dyscypliny!! I to dotyczy drużyn obu płci polskiej reprezentacji! Coś niesamowitego, ale TU dopiero widać, co to znaczy gra ZESPOŁOWA i jak ważne jest, by drużyna się rozumiała. To nie to samo co futbolowa zbieranina tak zwanych gwiazd, do tego obrażalskich :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Każda gra zespołowa jest szybsza od nożnej. Nawet piłka wodna.i głównie dlatego,w wielu miejscach na świecie,jest traktowana po macoszemu

1 polubienie

JUHU!!! :folded_hands: 3:0
Ale po pierwszym secie myślałem, że zejdę na zawał, ech… :smiling_face_with_horns:

1 polubienie

A @birbant Ty cos trenowales w czasach wczesnej mlodosci jako hobby? :thinking:

1 polubienie

Tak. Boks 12 lat

2 polubienia

36:34 25:15 25:19. Ale początek tak miły nie był, Rumuni zaskoczyli mnie świetną grą w każdym elemencie. A nam mimo dobrego przyjęcia i rozegrania nie wychodził atak, szczególnie z lewego skrzydła + sporo popsutych serwisów. Doszło do tb przy wielkich emocjach i tu Rumuni pomogli nam psując swe zagrywki w kluczowych momentach. W secie II gra Polaków złapała odpowiednie tory i tak zostało do końca meczu. Gra się tak jak przeciwnik pozwala i nasze chłopaki nie pozwolili rywalom na wiele. Korespondencyjnie stawiam na Rumunię w ich meczu z Holandią

1 polubienie

I nawet się nie zająlniesz że trzy Polki są w fianałach Mistrzostw Świata w boksie…Mamy 3,przynajmniej srebrne medale!Czyli więcej niż przez ostatnich 30 lat!!!
Wstyd panie bokserze… :thinking:
Ja już kolejnego tematu nie otwieram bo to nie ma najmniejszego sensu…

Na telefonie jestem bo laptop mi się rozkraczył. Widziałem 2 pólfinały. Temat poruszę po finałach. A to bydlę telefon lepiej wie ode mnie jak mam pisać. 10 poprawek, żeby puścić tekst, qrva…!

2 polubienia

Ha,ha,ha,ha…Mam ten sam problem,o który wcale nie prosiłem.KAŻDY telefoniczny tekst wymaga natychmiastowej korekty bo jak nie to jest niebezpieczeństwo wysyłania bzdur na poziomie analfabety…

1 polubienie

Rumuni już od dość dawna,odstają jedynie w hokeju na lodzie i w koszykówce.W nożnej mają zastój ale wrócą na swoje miejsce,prędzej czy pózniej…
Meczu oczywiście nie widziałem bo to tutaj wykluczone.Ale ich postawą raczej nie jestem zaskoczony.Tym bardziej że to pierwszy mecz.

1 polubienie

Mamy już dwie sensacje. Turcja wygrywa 3:0 z Japonią, Kuba przegrywa z… Portugalią… 1:3.

1 polubienie

[quote=“birbant, post:10, topic:26498”]
Doszło do tb przy wielkich emocjach[/quote]
Co takiego?? Może oglądaliśmy inne mecze? Jaki tb (tie-break) przy wyniku 3:0 dla Polski?? :scream: Gdyby było 2:2 to rozumiem, ale tak?!

Tb jest dogrywką w secie. W siatkówce piąty set nie jest tb, ale może do niego dojść przy stanie 14:14.

Mam chyba słabszy dzień, ale tego nie rozumiem. :man_shrugging:
To dlaczego przy stanie 2:2 komentatorzy używają tego zwrotu? I wyświetla się na ekranie w napisach?!

Sorry, właśnie sprawdziłem i masz rację. Dzięki za zwrócenie uwagi.

1 polubienie

Turcja z Japonią???
Mało co mnie dziwi obecnie [i Portugalia nie dziwi mnie wcale.] ale to???
I to do zera??? :innocent:
No,no…

1 polubienie

Następne dziwne wyniki;
Iran - Egipt 2:3
Argentyna - Finlandia 3:2
Serbia - Czechy 0:3