Zatypujemy? Kto zagra w ćwierćfinale?
Kolega @WiecznieGłodny też chętny?
Ja typuję tak:
Serbia - Iran
Bułgaria - Portugalia
USA - - Słowenia
Polska - Kanada
Turcja - Holandia
Belgia - Finlandia
Italia - Argentyna
Tunezja - Czechy
Zatypujemy? Kto zagra w ćwierćfinale?
Kolega @WiecznieGłodny też chętny?
Ja typuję tak:
Serbia - Iran
Bułgaria - Portugalia
USA - - Słowenia
Polska - Kanada
Turcja - Holandia
Belgia - Finlandia
Italia - Argentyna
Tunezja - Czechy
Serbia-Iran 1
Bulgaria-Portugalia 1
USA- Słowenia 1
Polska-Kanada 1
Turcja-Holandia 2
Belgia-Finlandia 1
Wlochy-Argentyna 1
Tunezja-Czechy 2
Przy czym pewien jestem wyłącznie Polaków.
Na tych MŚ tylko na chybił-trafił ![]()
Zastanawiałem sie jeszcze czy Słoweńcy są w stanie znowu odpalić…
W tym turnieju możliwe jest wszystko.
Chętnie ale o meczu Polaków..Nie mamy ataku Fornal gra oburącz,Leo bez formy poza meczem z Holandią,Kochanowski też jakoś tak niemrawo.Kurek,koleś jest równie niebezpieczny dla przeciwników jak i swoich(gdy nie idzie) Jak nie wystawi Sasaka I Nowaka będzie ciężko ale pewnie wystawi.Semeniuk równa forma ale to za mało..Kanada to widzi ;mają dobry blok i atak,Przegramy 1:3
Polska - Kanada 25:18 23:25 25:20 25:14.
Z
Set II był wypadkiem przy pracy, w pozostałych Polacy zrobili z Kanadyjczyków syrop klonowy. ![]()
A w ćwierćfinale będzie; - bij Turczyna, ponieważ turasy ograły olenderczyków 3:1.
Italia - Argentyna 3:0.
Belgowie spokojnie ogrywają Finów 25:21
25:18 25:21.
No to na razie pomyliłem się jedynie przy Holendrach…
A ja przy Argentynie.
Bułgaria - Portugalia 25:19 25:23 23:13.
Różnica jakości taka jak wynik.
Rośnie nowa siła w światowej siatkówce.
USA - Słowenia 3:1. Tego meczu nie oglądałem
Ale wyniki przewidziane.
Widziałem Turcję w akcji. Oczywiście, jesteśmy faworytami ale na żadną słabość pozwolić sobie nie możemy. Grają siłową, szybką siatkówkę popierając to bardzo mocnym serwisem. Na błędy dają malutki margines. Ale Polska to nie Holandia.
Myślę, że będzie mało gry przy siatce, raczej wymiana mocnych zagrywek i tu musimy wreszcie zacząć serwować bo dotychczas różnie z tym było. Musi funkcjonować atak i blok. Do tego potrzebne będzie potrzebne przyjęcie. Turcy nie przyjmują za dobrze.
No ja nie miałem okazji obserwować Turków.W przeciwiństwie do ich dziewczyn…Jakoś tak się zbiegło.
Niemniej Turcy to coś nowego…Czas pokaże czy to DRUŻYNA ,czy też sezonowa ciekawostka.
Większe wrażenie wywarła na mnie Bułgaria. Moim zdaniem daleko może zajść, tym bardziej, że mają “słabszą” stronę drabinki.
A to akurat wiem i to mnie nie dziwi.
To już było.
Ciekaw jestem czy Włosi poradzą sobie z Belgią?
Moim zdaniem, powinni.
Też tak sądzę.To jest turniejowa machina
Szykuje się jeszcze hit USA-Bułgaria. Żadnego meczu tu jankesów nie widziałem ale mają świetne recenzje swojej gry.