Katar - Rumunia 3:1
Turcja - Kanada 3:0
Wychodzi na to, że gdy wygramy z Holandią to o ćwierćfinał zagramy z Kanadą. Gdybyśmy, nie daj Boże wtopili z pludrakami to mamy turczyków na swej drodze. Stawiam, jednak, iż będzie to Kanada.
Katar - Rumunia 3:1
Turcja - Kanada 3:0
Wychodzi na to, że gdy wygramy z Holandią to o ćwierćfinał zagramy z Kanadą. Gdybyśmy, nie daj Boże wtopili z pludrakami to mamy turczyków na swej drodze. Stawiam, jednak, iż będzie to Kanada.
22:25. 25:23 25:19 25:22. Uff…
Kolega @WiecznieGłodny miał rację.
Nasza wygrana wisiała na niteczce do samego końca. Holendrzy zagrali rewelacyjnie nie dając marginesu na błędy. Będę im kibicował w następnym meczu, bodajże z Turcją o ćwierćfinał.
Wielki szacun dla Holandii. Kapitalna gra, walka o każdy punkt. Zaskoczyli zagrywką, serwowali ryzykownie i wychodziło a naszym serwis kulał. Atakowali niesamowicie. Leon w niedyspozycji został zdjęty po I secie, Fornal notorycznie psuł serwy. Ale ogólnie naszych trzeba
pochwalić, że mimo wszystko umieli wyszarpać zwycięstwo
Pludry mieli farta trafiając na milimetry, a naszym często tego milimetra brakowało.
Było, minęło, teraz najważniejszy mecz następny
.
s
Holendrzy zawsze kojarza mi się z ekipą turniejową.Wchodzą na jakiś poziom i wtedy zawsze trzeba sie z nimi liczyć.
Tak się zastanawiałem czy to czasem nie będzie Kanada…
Tak, Kanada.
Miał i nie miał .Holendrzy jednak nie pękli po pierwszym secie i grali równo przez całe spotkanie.Za jakiś czas będą groźni dla najlepszych dziś.Ogólnie strasznie szarpana gra i to w większym procencie po naszej stronie..
Fornal atakował jak dziewczyny w podstawówce oburącz ;/
Czy najlepsi? Z VNL wypadli w tym
sezonie.
W sobotę się okaże w meczu z Turcją. Ale fakt jest faktem, że dziś postawili się nam grając znakomicie.
Sytuacja układa się tak, że w razie naszej wygranej z Kanadą, a oni pogonią turczyna, to spotykamy się znów w ćwierćfinale z nimi.
A jak przegrają z Turcją, to my będziemy musieli powtórzyć Wiedeń.
Za jakiś czas ale będą.Holendrzy robią duży progres .Dostaną większą kasę,lepszego psychologa :>
Wiesz,już dziś nawet.Ten cały mecz z Polską, czemu wygraliśmy ?Z przebiegu spotkania moim zdaniem lepiej prezentowali się przeciwnicy,grali płynnie na równym poziomie.Ataki wchodziły jak w masło,lepiej serwowali,ładna siatkówka ale jednak przegrali .
Kanada to dla nas następna Holandia tylko z Ameryki :> Umieją się sprężyć
Nie widzę progresu Holandii, wręcz
przeciwnie.
Mam na myśli dłuższy okres czasu, nie jeden mecz. Ten z nami im się udał, zaprzeczyć się nie da. Nie mieli nic do stracenia, zagrali na desperackim ryzyku i to im wychodziło.
Ale to już nie jest ta drużyna co jeszcze 2 lata temu
Wypadli z VNL po beznadziejnej grze. Wylecieli z pierwszej 10 w topie. Jestem ciekaw czy
powtórzą swą grę dzisiejszą z Turcją?
Dziś wygraliśmy ponieważ mimo ich świetnej gry i naszych błędów prezentujemy o wiele ślepszą jakość siatkarską.
A Tuinstra i Plaak grają w naszej Plus Lidze, co podaję jako ciekawostkę.