To jest bardzo podejrzana sprawa. Desygnował bym Antoniego by to wyjaśnił. ![]()
Podejrzewasz zamach … na piłkę? ![]()
Na piłkę? Być może, ale ja mam koncepcję, że ta piłka albo jest zatruta, albo wypełniona trotylem. Ciekawym, czy w pobliżu nie rośnie jakaś brzoza…, hę…?
Bo czarni szybko biegają za lwami i wysoko skaczą po kokos
To jeden z tych meczy które programowo odpuściłem…
Także nie jestem.Anglia gra w kratkę a sam Kane to za mało…Zresztą nie odniosłem wrażenia by TEJ kadrze akurat,jakoś specjalnie zależało na tym meczu.Awans mają ze spokojem a w Ghanie…sami koledzy.
Nie wiadomo. Ale po boisku biegały chłopy jak dęby … ![]()
Dzisiaj Szkocja-Brazylia…Co by się nie wydarzyło,bedzie walka.I za ten gwarant, kibicuje Szkotom chyba od 1974 roku
To już nie ta Brazylia co kiedyś ale będę kanarkom kibicował
To jest delikatnie powiedziane.W ogóle na razie,ekipy z Ameryki Południowej,zlewają mi się w jedno a poza Messim nie zauważyłem niczego nadzwyczajnego.
Szkoci dostali baty bo to chyba najsłabsza Szkocja jaką pamiętam.Gdyby nie Henderson…Reszta robiła wrażenie jakby najchętniej chcieli wziąć nogi za pas i zwiać do hotelu.A to co wyprawiali w obronie spowodowało natychmiastowy nawrót mojego szacunku dla…Bednarka i Kiwiora. ![]()
I tylko kibice nie zawiedli…Jak zawsze!
Padłem ze śmiechu. Już bardziej sponiewierać Szkotów nie się nie da… ![]()
Ekwador : Niemcy
Holandia : Tunezja
Cóż…Nie da się przewidzieć podejścia do gry ale…Emocji bym się tu raczej nie spodziewał ![]()
Ekwador-Niemcy to wielkie zaskoczenie.Niezły mecz i nieprawdopodobna ambicja Ekwadorczyków! I fajnie się stało że nagrodzona.
Szwedzi znowu nie tak jak bym chciał ale w sumie 4 punkty i…grają dalej!
A teraz trwa wymiana ciosów miedzy Turcja a Amerykanami.I znowu mecz ciekawy.Turcja nie taka znowu beznadziejna jakby wskazywały wyniki…No nie wyszedł im ten mundial…
Na razie 2:2 ale bramki dosłownie wisza na włosku.
*I wpadła jeszcze jedna.W ostatnich sekundach doliczonego czasu…3:2 dla Turcji ![]()
Dzisiaj wieczorem jeden z TYCH meczy!!!
Norwegia-Francja..
Chyba jeszcze za wcześnie by uznać to spotkanie za prawdziwą weryfikację.To nie ta faza turnieju.
Ale ciekawość i tak mnie zżera ![]()
Haaland kontra Mbappe…Norwegia która wypełniła lukę po Duńczykach,nagle aspiruje…Jak daleko,jak wysoko?
Może w nocy zrobi się trochę jaśniej? ![]()
W Holandii czekają na mecz z Maroko i to jest rechot historii… ![]()
Bo ja wiem…
Holandia jako zespół jest wielkim faworytem.
Ale w jaskrawym przeciwieństwie wobec historii,jest to ekipa bez większych gwiazd a w lidze europejskiej,min. z Polakami,pokazała że potrafi przeczekać mecz niemal na stojąco…
Marokańczycy zremisowali ze zblazowaną Brazylią…Nie widziałem tego meczu ale nawet jeśli to przypadek,trzeba uważać.Marokańczycy w fazie pucharowej będą stawiać wszystko na jedną kartę!
Chodziło mi o to, że Maroko jest byłą kolonią holenderską i marokanów jest najwięcej w Holandii z innych egzotyków, a ostatnio ta swołocz nieco tu rozrabiała. ![]()
Oj, coś chyba kolegę przygrzało. Maroko nigdy nie było kolonią holenderską. Chodzi o Moluki!
???
Maroko NIGDY nie było holenderskie.
To sfera konfliktów francusko hiszpanskich a i to jest nieco na wyrost bo wystarczy zaokrąglić do Francji.Hiszpańskie wpływy wyparowały w początkach XX wieku.
Holandia w tym rejonie nie operowała własciwie nigdy.