Cholera, tak przegrzało mnie, Gujana, Indie Wsch. niewiele mają wspólnego z Maroko. Że o Nowym Jorku nie wspomnę. ![]()
Ale marokany i tak tu rozrabiają.
Tak jest wszędzie,z Francją na czele.
Afryka eksportuje młodych i sprawnych a nie"biednych",jak chciałaby lewacka propaganda.I to oni tworzą getta i podwaliny pod zorganizowaną przestępczość.
Tu dają szybko sobie radę. Dość stanowczo pacyfikuje się te ruchy. Ostatni raz, bodajże w zeszłym roku w Utrechcie. I od tej pory, na szczęście jest spokój.
A prowincja tutejsza, to naprawdę oaza spokoju. Tylko w wielkich miastach bywaja rozróby.
Mam w Niemczech rodzinę. Śmieję się z nich teraz. Jestem miły
Wieczorem o 21 Francja : Norwegia
Pisałem o tym wyżej..Nie dublujmy się bo i tak jest już gęsto i coraz trudniej znalezć konkretne wypowiedzi…
Ale ok.
Typujemy?
Stawiam na 2:2
2:1 dla Francji.
N razie 1:0 dla tzw. Francji.I średni mecz…Norweska obrona to nawet nie Dania której nie ma…Cała nadzieja w ataku…
No i mamy… Kalifat francuski robi co chce..
Dlaczego Norwegia ŚPI???
Nie rozumiem…
Sekundy
![]()
2:1 i Asgaard z Liverpoolu,przywraca wiarę!!
Ech…Szkooodaaa!Asgaard na razie gra mecz życia..
3:1…Co znaczy indywidualność!!! Czyli pilkarz który bierze na siebie grę…Nie żaden pieprzony"trybik w machinie"!!!
Dembele ma już klasycznego hat tricka a przy tej obronie przeciwnika…Sprawa pozostaje otwarta.Albo Norwegia zacznie się starać albo skończy się na 5:1
Brak Haalanda w składzie,mówi sam za siebie…
Czarnuchy z Francji wygrywają
Walhalli nie będzie. Czarni opanowują piłkę
Za 4 lata będzie to sport czarnych.I Azjatów.Dla wygody białych nie ma już miejsca.Smartfony,głupota,brak ambicji ,“żarcie,sranie i ruchanie”
Nie oszukujmy się.Takie mamy dzisiaj ideały na Zachodzie.
4:1…Jestem zawiedziony,niemniej nie przywiązywałbym do tego wagi.Takich “Francji” w grupach,bywało wiele.
Urugwaj-Hiszpania wciąż 0:1
Przed nami ostatnia kwarta…Urugwaj musi wygrać…Inaczej do domu…
Trudno będzie…
Urugwajczycy,świetni jeden na jeden ale co z tego jeśli w ogóle nie potrafią oddać strzału! ![]()
W urugwajskim kociołku chyba najpiękniejsza dziewczyna Mundialu!!!
Ech…tylko mignęła… ![]()
Czerwona!
Brawo sędzia!
Dwukrotni mistrzowie świata za burtą…Bez Diego Forlana zeszli do przeciętnego poziomu…
Wtedy z Uzbekistanem nie oglądałem, ale dziś w nocy z Portugalią już tak i zagrali bardzo dobrze…poza skutecznością. Portugalia bladziutko, bramkarz im wybronił, z taką grą daleko nie zajadą. Trener Martinez boi się zdjąć widocznego tylko z powodu frustracji Cristiano…A teraz na rozkładzie mają Chorwację. Kolumbia do ewentualnego meczu z Argentyną powinna sobie poradzić. Argentyna wygrała, ależ trafili najkorzystniejszą drabinkę…
Japonia wygrywa z Brazylią
Są takie ekipy które w turniejach,o ile nie odpadną wcześniej,nabierają rozpędu…Inne odwrotnie.Zaczynają z wysokiego"c" by potem z hukiem walnąć o dno…
Ale są też takie jak obecnie,Japonia…
Perfekcyjni motorycznie,grający do przodu w oparciu o coraz lepszą technikę…W tej ekipie nie ma typów jak Krystyna.To inny obraz gry,inny stosunek do sportu nawet!
Nie wiem czy to dowiozą bo nawet z przeciętną na razie Brazylią,każdy błąd może wiele kosztować…
Ale póki co,jestem zachwycony!
Remis!
Nie cierpię tych palantów.Choć lubie ich kibolki ![]()
Ewidentny błąd ostatnich defensorów ale…chciałbym mimo wszystko,zobaczyć “linię”.Czy nie było spalonego.Bo tam decydują centymetry
Raczej nie było…