Morale zbudowane na gloryfikowaniu zbrodni???
Obawiam się że tradycyjnie,pijesz.
To są dwie,całkowicie różne sprawy.
Oni tej wojny nie wygrają bo europka jak istna ciota,“chciałaby i się boi”.I faktycznie,tam potrzeba bohaterów,fanatyków itp. Jak zawsze by bić sowieckie ścierwo.Jeszcze przez circa 5-7 lat.To moja prywatna prognoza…
Ale jeśli tak ma wyglądać wdzięczność za to co jako kraj i społeczeństwo dla nich zrobiliśmy,to niech oni sobie sami walczą o swoje interesy.
I póki nie nastąpi wreszcie rezygnacja z gloryfikowania zbrodniarzy,nie powinno być ŻADNYCH kontaktów z takimi draniami.
To zresztą wbrew propagandzie,nie jest nasza wojna.To tylko położenie geograficzne “zmusiło” nas do okazania przyzwoitości.
Dość.Podtrzymuję swoją opinie że tej dyskucji w ogóle nie powinno być a order nigdy nie powinien być im dany…
Tylko może później? Nie teraz kiedy Rosja ponosi strategiczną porażkę i nie potrafi wyciągnąć buciora z ukraińskiego błota.
Dzięki temu mamy czas by się zbroić
Historia nam nie ucieknie. Nikt nam jej nie zabierze. W polityce i dyplomacji trzeba mieć wyczucie czasu
Nooo…Od ponad pół wieku czekamy z tym swoim wyczuciem…A kiedy wreszcie ktoś walnął pięścia w stól,od razu sprzedawczyki ruszają z odsieczą dawnym oprawcom.
To nie polityka a dyplomacja zdaje się być pierwszą coorvą historii.
Przed polityką nawet Ziemia Ognista nie ucieknie.Przed cuchnącą dyplomacją która śmierdzi jak niegdyś Jałta,każdy może powiedzieć"nie"!
Od kilku miesięcy Polacy rozkopują ziemię ukraińską w poszukiwaniu grobów. Coś się więc dzieje. Ukraińcy nie zamykają przed polskimi historykami swoich lasów. Na więcej liczyć nie możemy. Nie w czasie wojny. Oni mają teraz inne priorytety
![]()
Tu na tym forum przewidywałem kłopoty z tego powodu.
Na temat odebrania odznaczenia mam jednak swoje zdanie. Ale nie widzę sensu w kontynuowaniu dyskusji o tym.
Zaczęli!
Niemcy-WKS…Zanosi się na niezłą wymianę ciosów…
Kamery wyłapały Rudi Vollera w loży ![]()
To ponoć ostatnie mecze Manuela Neuera. Niech mu piłka przeciwnika do bramki nie wpada
![]()
Trudno powiedzieć…Sam widzisz co się dzieje wokól Szczęsnego…
Na razie WKS nie istnieje…
Cooorva…znowu nawadnianie ![]()
No i 0:1
Gol z niczego…Ale Niemcy sobie trochę pospali w obronie.
Ojej
![]()
No i mamy nie lada niespodziankę.
WKS gra zaskakująco dojrzale.Wręcz sprytnie.Ciekawe co z tego wyjdzie…
Idę po piwo ![]()
Jak murzyni wytrzymają…A zanosi się na to…Mogą to dowieżć…
Hah,ha…No to powinna być bramka! ![]()
Nic z gry nie mają Niemcy..
Jeszcze kupa czasu i przez 32 minuty wszystko może się zdarzyć…
Ale na razie,WKS jest bezbłędne
1:1 No i stało się.Z Niemcami tak zawsze… ![]()
FUCK!!!
Ale trzeba im przyznać że w prosty i skuteczny sposób pokazali na czym ta pi!lka polega…
2:1
Niemcom źle się grało ze słoniami
hahaha!!! I to jest luz u olenderczyków.
Właśnie wróciłem ze piwem ze sklepu i jeszcze się uśmiecham, bo stoję sobie przy kasie, a tu wchodzi młodzieniec w mojem wieku rozkłada ręce i tubalnem głosem oznajmia Holland Sweden 5:1.!
Natychmiast wszyscy kciuki go góry, kupa śmiechu i na nowo dyskusje o mundialu. Jak długo trwały, nie wiem bo opuściłem tę placówkę handlową i piję żałobne piwo po tym co stało się w Bangkoku. ![]()
Nie przesadzaj.2:3 można przegrać bez wstydu.W dodatku w obliczu innych wyników,konsekwencje tej porażki są żadne.
Amerykanki przegrały z Kanada 3:0…
Nie mniej jednak jakiś żal serce ściska. Ale tym razem nie mam pretensji do naszych siatkarek, była walka, była piękna siatkówka. Gdyby Magda Stysiak była w swej normalnej dyspozycji takiej jak w Turcji, w sezonie ligowym, mecz byłby wygrany. Julita Piasecka zaś jest niesamowicie chimeryczną siatkarką, obserwowałem jej ligowe poczynania. Ona jak nikt inny potrafi swą grą kasować swe piękne zagrania totalnym piachem. Tak było i dziś. Wczoraj obok Szczygłowskiej najlepsza, dziś tragedia.
Mnie zastanawia, dlaczego Lavarini trzyma w kwadracie Łukasik i Jurczyk??? Co tego jest powodem?
Gra jeszcze nie skończona. Może nie będzie w tym roku medalu VNL ale mamy jeszcze ME.
A czemu miałoby nie być? Bronimy 3 miejsca a tłok i dziwne wyniki mnożą się w oczach…Skład finału już się kształtuje i tylko nie chciałbym trafić na Chinki.
Hiszpania gra teraz z Arabią