Mutua Madrid Open 2022

No niestety…
Ale jako spadkobiercy starożytnego Rzymu to coś wymyslimy…
Kiedy to ma byc?

1 polubienie

Już jest, hihi. Nawet dzisiaj zaczęli już grać. Chyba wszystko ogarną do przyszłej niedzieli.
Właśnie doczytałem, że ten turniej do 15 potrwa, a zaczął się 2 maja, ciekawe. Może były to gry w kwalifikacjach. Jednym słowem w południowych turniejach dominuje południowe tempo…

2 polubienia

Iga jest rozstawiona jako jedynka, to sobie musi poczekać na kandydatkę do złupienia Nie pamiętam już tej pary, z której wyłoni się owa kandydatka, ale to jakieś mniej znane nazwiska. Przynajmniej, dla mnie.

1 polubienie

Nie rozumiem dlaczego ciagle piszesz ze coś napisałeś :upside_down_face:
To właściwie jeszcze junior.I dlatego wręcz zdziwiłbym się gdyby ustabilizował formę np. tak, by wygrywać turnieje wielkiego szlema.
Przyjdzie czas by to zweryfikować…Carlos Moya wygrał French Open wieku 22 lat i takich Hiszpanów-gwiazd było sporo.
Ale nie przeczę ze styl tego zawodnika,jesli zostanie podtrzymany,moze faktycznie imponować i może sprawić ze będzie to tenisista z top-10 albo i wyżej.

Jako zawodowiec zaczal w 2018, w śródziemnomorskim klimacie dzieci szybko dojrzewają (fizycznie), zobaczymy jak będzie z psychiką.
Ale pomimo fiesta, sjesta Hiszpanie twardo stąpają po ziemi.

1 polubienie

A ja Tobie mówię, że za jakiś czas to będzie TOP 1. Chyba, że pojawi się ktoś następny w jego stylu. Nie wygrywa się pod rząd z dwoma najlepszymi na świecie, ot tak sobie. Na tenisie się nie znam. Ale na motoryce sportowej już tak. Widziałem 4 jego mecze, W tym pierwszym nie pamiętam kogo z łatwością obrobił. Pojawił się ktoś na miarę Beckera, Connorsa… Oczywiście, może to być zmarnowane, nie zaprzeczam, ale na dzień dzisiejszy widzę go jako najlepszego niedługo.

3 polubienia