Wszystko na to wskazuje.Po pierwszych meczach,przyjdą np. ćwierćfinaly a tam bedzie gęsto.Madryt sie juz raczej nie powtórzy
Iga wygra i już…!!!
Słuszna postawa
Defetyzma siać się nie godzi…
Przede wszystkim nie ma po temu podstaw!
Z drugiej jednak strony,w końcu Iga przegra jakiś mecz
Zaczęło się.
Alcaraz - Zverev.
1gem i 15:15.
1:0. szybko poszło.
1:1. Niemiec się postawił. bardzo ładne dwa gemiki.
2:1. 15:0. 30:0. 30:15, nie ma lekko. 30:30. 40:30. 40:40.2:2. Zverev nie zamierza ustępować. 30:0. 40:0. W tym gemie Hiszpan szaleje i…
3:2. 15:0. 30:0. Młody Hiszpan ciśnie.40:0 i gem do 0. Ten Alcaraz, to faktycznie, żarty nie są.
3:3
4:3. 30:0 Niemiec nie istnieje. 30:15 - zaistniał. 40:15.
5:3. znowu szybko poszło. 15:0. 30:0. Zverew jakiś bezradny. 40:0.
1:0. Hiszpanom narodziła się gwiazda.
W I gemie zaciekła walka znów, 30:30 i…
0:1. Gem dla Niemca. Faktycznie, jakby się obudził. 15:15, ależ wymiana. Co z tego? Hiszpan pocisnął i mamy 40:15.
1:1. Wróciło do normy. 15:0. Szczena mnie opada. 30:0. 40:0.
2:1. Zverev się pogubił w tym gemie, bo Alcaraz mu na nic nie pozwalał. 15:0. 15:15. 30:15. co Niemiec podskoczy, Hiszpan mu w łeb… 40:15. 40:30.
3:1. 15:40. brawo dla Niemca. 30:40. 40:40. Ale Hiszpan uparty… AD dla Niemca, I co z tego?
4:1. ten Alcaraz wie o co chodzi w wielkim tenisie. 15:0. 30:0. 40:0.
5:0. 15:0. 30:0. 40:0. jakieś pytania? 40:15. 40:30. 40:40. Pięknie broni się Zverev. Szacunek.
AD dla Hiszpana. I po meczu.
@collins ten Alcaraz, to nie popierdółka jakaś.
2:0 6:3/6:1 Bez problemów.
A Zwierew pod jaka bandera?
Niemiecką, Z przyzwyczajenia napisałem oryginalnie. Ruski Niemiec. Ale ładnie grają. Tu może być bój.
O ile się nie mylę, to jest jakaś hiszpańska akademia tenisa, prowadzona przez Nadala, w której Alcaraz się wychował. Jednym słowem wychował sobie Nadal następcę… Jak to wychowawca, rozumie, że sam nie będzie trwał wiecznie.
Jedno mnie tylko zastanawia, skoro Nadal gra cały czas w turze tenisa, to kiedy miał, ma czas na tą Akademię.
Przecież on nie biega po korcie jak trener Jest właścicielem,coachem,dyrektorem ale od szkolenia to ma raczej cały zespół pracownikow.
Co do"nastepcy"…Zalecałbym jednak wstrzemiezliwosc…Takich gwiazd jednego czy dwóch turniejów,bylo mnóstwo.A Hiszpanie od zawsze mieli prawdziwa armie tenisistów.
Powyżej bawię się w sprawozdawcę.
Wyglada na to ze do rozłożenia Zwieriewa na łopatki,brakuje jednego przełamania…
Za tym Nadalem to nie trafisz.
Akademia to rowniez dobór trenerów i szukanie talentów. Sam tego nie robi.
Ale Alcaraz nie jest jego wychowankiem, zaczynal w lokalnym klubie w rodzinnej miejscowości El Palmar (Murcja), od 2018 trenuje w Academia JC Ferrero Equelite. Prowadzonej przez moze tylko nieco mniej utytułowanego Juana Carlosa Ferrero, ktory juz nie gra, ale jak pisalam - wczesniej trenował Zwerewa. Moze w tym tkwi wic? Ze zna jego słabe strony?
Alez z tego rosyjskiego Niemca żyrafa??? W kosza by mu grać
A młodego porównują do Nadala, więc może stąd nieporozumienie?
Ale się uwinal?
Ciekawe czym zapchają program w Tv bo przewidywali do 20:30
Oglądam trzeci mecz z rzędu Alcaraza. Nadal, Djokowić, a teraz bez wysiłku finał… Robił, co chciał z Zverevem.
Jest na wielkiej fali.Czekam na następny turniej.
Napisałem powyżej, że objawił się następny tenisista z najwyższej półki światowej. A ile on ma lat?
Kilka dni temu skomczyl 19 o ile dobrze pamietam
Już po meczu???
A ja myślałem, że potrwa jeszcze, i sobie tutaj popiszę…
Obecna czołówka graczy, niby jest silna i niezniszczalna, lecz jest też wśród nich dużo graczy niekonsekwentnie grających. Też myślę o naszym Hurkaczu tutaj.
Co do Alcaraza, to niewydaje mi się, że jest to gracz sezonowy. Z Hiszpanii jednak przybywają gracze wyczynowi.
Jednym słowem Hiszpania się skończyła, to teraz wyjazd do Rzymu, tylko chyba nie ma od nas z reporterów Pytamy
Moim zdaniem, Alcaraz, to dla naszego Hubiego za wysokie progi.
Co do Rzymu, założy się nowy temat, bo ten już się wyczerpał.