Mutua Madrid Open 2022

Wszystko na to wskazuje.Po pierwszych meczach,przyjdą np. ćwierćfinaly a tam bedzie gęsto.Madryt sie juz raczej nie powtórzy

1 polubienie

Iga wygra i już…!!! :stuck_out_tongue:

2 polubienia

Słuszna postawa :smiling_face:

1 polubienie

Defetyzma siać się nie godzi… :+1: :grinning:

1 polubienie

Przede wszystkim nie ma po temu podstaw!
Z drugiej jednak strony,w końcu Iga przegra jakiś mecz :thinking:

1 polubienie

Zaczęło się.

Alcaraz - Zverev.
1gem i 15:15.
1:0. szybko poszło.
1:1. Niemiec się postawił. bardzo ładne dwa gemiki.
2:1. 15:0. 30:0. 30:15, nie ma lekko. 30:30. 40:30. 40:40.2:2. Zverev nie zamierza ustępować. 30:0. 40:0. W tym gemie Hiszpan szaleje i…
3:2. 15:0. 30:0. Młody Hiszpan ciśnie.40:0 i gem do 0. Ten Alcaraz, to faktycznie, żarty nie są.
3:3
4:3. 30:0 Niemiec nie istnieje. 30:15 - zaistniał. 40:15.
5:3. znowu szybko poszło. 15:0. 30:0. Zverew jakiś bezradny. 40:0.

1:0. Hiszpanom narodziła się gwiazda.

W I gemie zaciekła walka znów, 30:30 i…
0:1. Gem dla Niemca. Faktycznie, jakby się obudził. 15:15, ależ wymiana. Co z tego? Hiszpan pocisnął i mamy 40:15.
1:1. Wróciło do normy. 15:0. Szczena mnie opada. 30:0. 40:0.
2:1. Zverev się pogubił w tym gemie, bo Alcaraz mu na nic nie pozwalał. 15:0. 15:15. 30:15. co Niemiec podskoczy, Hiszpan mu w łeb… 40:15. 40:30.
3:1. 15:40. brawo dla Niemca. 30:40. 40:40. Ale Hiszpan uparty… AD dla Niemca, I co z tego?
4:1. ten Alcaraz wie o co chodzi w wielkim tenisie. 15:0. 30:0. 40:0.
5:0. 15:0. 30:0. 40:0. jakieś pytania? 40:15. 40:30. 40:40. Pięknie broni się Zverev. Szacunek.
AD dla Hiszpana. I po meczu.

@collins ten Alcaraz, to nie popierdółka jakaś.

2:0 6:3/6:1 Bez problemów.

1 polubienie

A Zwierew pod jaka bandera?

2 polubienia

Niemiecką, Z przyzwyczajenia napisałem oryginalnie. Ruski Niemiec. Ale ładnie grają. Tu może być bój.

2 polubienia

O ile się nie mylę, to jest jakaś hiszpańska akademia tenisa, prowadzona przez Nadala, w której Alcaraz się wychował. Jednym słowem wychował sobie Nadal następcę… Jak to wychowawca, rozumie, że sam nie będzie trwał wiecznie.
Jedno mnie tylko zastanawia, skoro Nadal gra cały czas w turze tenisa, to kiedy miał, ma czas na tą Akademię.

2 polubienia

Przecież on nie biega po korcie jak trener :joy:Jest właścicielem,coachem,dyrektorem ale od szkolenia to ma raczej cały zespół pracownikow.
Co do"nastepcy"…Zalecałbym jednak wstrzemiezliwosc…Takich gwiazd jednego czy dwóch turniejów,bylo mnóstwo.A Hiszpanie od zawsze mieli prawdziwa armie tenisistów.

3 polubienia

Powyżej bawię się w sprawozdawcę.

2 polubienia

Wyglada na to ze do rozłożenia Zwieriewa na łopatki,brakuje jednego przełamania…

1 polubienie

Za tym Nadalem to nie trafisz.
Akademia to rowniez dobór trenerów i szukanie talentów. Sam tego nie robi.
Ale Alcaraz nie jest jego wychowankiem, zaczynal w lokalnym klubie w rodzinnej miejscowości El Palmar (Murcja), od 2018 trenuje w Academia JC Ferrero Equelite. Prowadzonej przez moze tylko nieco mniej utytułowanego Juana Carlosa Ferrero, ktory juz nie gra, ale jak pisalam - wczesniej trenował Zwerewa. Moze w tym tkwi wic? Ze zna jego słabe strony?
Alez z tego rosyjskiego Niemca żyrafa??? W kosza by mu grać :joy_cat:
A młodego porównują do Nadala, więc może stąd nieporozumienie?

2 polubienia

Ale się uwinal?
Ciekawe czym zapchają program w Tv bo przewidywali do 20:30

1 polubienie

Oglądam trzeci mecz z rzędu Alcaraza. Nadal, Djokowić, a teraz bez wysiłku finał… Robił, co chciał z Zverevem.

1 polubienie

Jest na wielkiej fali.Czekam na następny turniej.

3 polubienia

Napisałem powyżej, że objawił się następny tenisista z najwyższej półki światowej. A ile on ma lat?

1 polubienie

Kilka dni temu skomczyl 19 o ile dobrze pamietam

2 polubienia

Już po meczu???
A ja myślałem, że potrwa jeszcze, i sobie tutaj popiszę…
Obecna czołówka graczy, niby jest silna i niezniszczalna, lecz jest też wśród nich dużo graczy niekonsekwentnie grających. Też myślę o naszym Hurkaczu tutaj.
Co do Alcaraza, to niewydaje mi się, że jest to gracz sezonowy. Z Hiszpanii jednak przybywają gracze wyczynowi.
Jednym słowem Hiszpania się skończyła, to teraz wyjazd do Rzymu, tylko chyba nie ma od nas z reporterów Pytamy :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Moim zdaniem, Alcaraz, to dla naszego Hubiego za wysokie progi.

Co do Rzymu, założy się nowy temat, bo ten już się wyczerpał.

1 polubienie