Djoković - Alcaraz 1:2 7:6/5:7/6:7
Dziękuję, nie mam pytań…
Djoković - Alcaraz 1:2 7:6/5:7/6:7
Dziękuję, nie mam pytań…
I bardzo dobrze!!!
Nic mnie bardziej nie cieszy.
Pytanie,jak długo to książątko bedzie prezentować taką klasę…
Przegapiłem ten mecz.
Czyżby; umarł król, niech żyje król…?
Powoli.To nie kobiety…Niemniej nawet najlepsi kiedyś kończą kariery…Lub po prostu zaczynają przegrywać…
Oczywiście, w każdej dyscyplinie tak jest.
Doceniałem Djokovica jako sportowca, ale, jako człowiek nie wzbudzał we mnie sympatii, co i tak żadnego znaczenia nie ma.
Nie skazuję jednak Serba na “odpadkę”. Przeciwnie, myślę, że jeszcze porządzi w światowym tenisie. A, że doszedł młody wilk do starych, to bardzo dobrze. Będzie się działo…
Ma znaczenie.Powinno mieć.
Czymś sie trzeba kierować ze swymi sympatiami.Nie można o wszystkim myśleć ze to nie istotne tylko dlatego ze to mistrz!
Ja przeciwnie.Do afery z covidem,podziwiałem go za fason z jakim trwał w koronie i znosil docinki znudzonej gawiedzi…
Potem bylo juz tylko gorzej…
Mnie już wcześniej nie pałało zbytnią sympatią do niego, ale za to co robił na korcie musiałem go podziwiać. Jako tenisistę.
Spójrz Juras, ten młodziak, załatwił pod rząd najpierw Nadala, a następnie Djokowica. A to już nie są fidrygałki i faramuszki. Coś czuję, że mamy w najbliższej przyszłości niezłego dominatora. Niech jeszcze trochę okrzepnie.
@collins02 A tak przy okazji w innym temacie, to Warta ograła Wisłę Płock 3:1 i pozostaje w ekstraklasie.
Płock-Warta 0:3
Mówiąc po boksersku,wypunktowali ich.Jak starzy rutyniarze.
Skąd mi się ten gol dla Wisły wziął, proszę, oszczędź wstydu mnie i nie pytaj…
Pół dnia tym żyłem ale pogoda wygrała!
Kiedy przeczytalem przedmeczowe rozważania Szulczka [trener] byłem dobrej myśli.Zapowiada sie ciekawy trener a przede wszystkim,inteligentny!
Ogladalam, mlody podszedl bezkompleksowo.
Jak dlugo? Jak gdzies nie “przetrenuje” to wyglada na to, ze idzie mlodosc…
Tak,to imponuje!
Ale powtarzam…Pytanie na dziś,czy to gwiazda paru turniejów czy gość który pójdzie w ślady tych których pokonał…
Prorok, to ja nie jestem, ale podziw mój dla młodego niemożebnie wielki jest. Po tym co zrobił można mniemać, że nieźle przeorze “stary porządek”, tak, jak robi to Iga. I to jest to!
Czas najwyższy…Sytuacja jest…dziwna bo wreszcie przetrzebili ruskich.
Nie wiadomo nawet jak te turnieje bedą teraz wyglądać…Ale z jego punktu widzenia?Róbmy swoje jak powiedział mistrz Młynarski!
I na nic sie nie oglądaj!
Ons Jabeur wygrała!!!
I to jest wreszcie numer ponadczasowy.
Co Ons pokaże dalej?
W jej przypadku widać przynajmniej ze puka do "niebios bram"od lat…
I wreszcie sie udało.
Brawo!
No i mecz z Igą,prędzej czy pózniej…Osobne emocje.Rewanż za ostatni Wimbledon.Koniecznie!!!
Z tego co wiem, to bardzo niewygodna przeciwniczka dla Igi. Niebezpiecznie fizyczna.
A czy czasem nasza Iga już raz się jej nie zrewanżowała?
Dla mnie walki Igi z Ons pachną stanem przedzawałowym…
Tsitsipas - Zverev 1:2
Moze byc ciekawie.
Obecnym trenerem Alcaraza jest Juan Carlos Ferrero, ktory do 2018 “prowadzil” Zvereva.
Przunajmniej tak sie doczytalam.
Nigdy nie wiadomo co będzie po przerwie.Byl odpoczynek czy…bedzie rozregulowanie…Ale rewanż będzie predzej czy pózniej
A to już niedługo. Rzym zbliża się a po nim RG. Trzeba będzie podwoić dawkę codziennego leku na nadciśnienie…