W następstwie czego przeszkadza im rakieta w czasie meczu oraz za mały kort rywalki tudzież za wysoka siatka…, niewykluczone, że i strój…, sorki piwko, którem aktualnie się raczę czyni mnie nieco krotochwilnem…
Magda Linette,wtedy gdy jest w normalnej dyspozycji,czyni znacznie mniej błędów własnych niż Iga.Ostatnio widać to było nawet w przegranych meczach…
Eva Lys walczy z J.Pegula.
Walczy ale…Chyba nic z tego nie będzie.Pegula kontroluje sytuacje a w decydujących momentach, Niemka jednak zbyt często się myli…
Na razie 6:2;2:1…Lys miała szanse w tym gemie ale…Jak wyżej.
I już 4:1.
A jutro,o 10 rano Magda Fręch powalczy z M.Andrejewa…Chyba po raz pierwszy…
Jest teraz 5:2 w drugim secie a było o tyle ciekawie ze obie panie wzajemnie się przełamały.
Amerykanka teraz podaje.4 piłki od zwycięstwa…
I na tych 4 piłkach się skończyło.Gem do zera a cały mecz 6:2;6:2 dla Amerykanki która raczej się nie wysilała.Sliczna Eva dostała jednak spore brawa!Ona zawsze się uśmiecha i wyraźnie różni się od reszty peletonu, swoim pogodnym stosunkiem do gry.Jak do jakiejś przygody.Miło się ja ogląda.Tym bardziej że ma w sobie sto razy mniej z Niemki niż Raducanu z Angielki
Warto też odnotować "powrot do normy"Kolumbijki Osorio ktora u siebie,dość gladko pokonała K.Kawe.Teraz również gladko,odebrala lekcje tenisa od Belgijki Mertens:grin: Nic dwa razy się nie zdarza?
No i Magdzie się nie udało…
Nie miałem nawet transmisji ale…Podając wynik,pokazali jak Mirra bije brawo Magdzie…
Młoda jest i być może jeszcze jej nie zaszczuli i nie nauczyli ruskiego mira…
W każdym razie sowieckie psy jeszcze siedza cicho…
Szkoda bo 7:5;6:3 to z pewnością dobry wynik! Forma Magdy,mam nadzieję,lekko zwyżkuje albo Rosjanka spuszcza z tonu.Niestety,nie wiem ale obie opcje są tak samo prawdopodobne.
Ruszył do akcji Kamil Majchrzak ale…Znowu nie ma transmisji.Póki gra Brytyjczyk,nie będzie…
Na razie 3:2 dla Kanadyjczyka Diallo.
Walka trwa.W setach 1:1 a także w 3 secie,podobnie.Na razie,1:1
Polak przegral trzeciego seta do 4,grając chyba na jakimś zmęczeniu,bez ikry.Nic nie ujmując Kanadyjczykowi,to kolejny dzisiaj mecz do wygrania.I kolejny przegrany
Transmisja na Sky Sport,dzisiaj troche trudna do wytrzymania.
Chcieli zmieścić jak najwięcej i skakali z kortu na kort Niemniej coś z tego trzeciego seta dało się zobaczyć…Cóż…Kamila czeka teraz długa droga jeśli faktycznie chce sie na stałe usadowić w top-100
Tymczasem mecz Świątek przeciwko Noskowej.
5-4 dla Igi z przewagą gema. Tego seta powinna wygrać łatwo…,
Gra Noskowej jest zadziorna kiedy wygrywa returny, i czasami niezłego winnera poda. Jednakże generalnie Iga daje sobie z nią radę, no i ma jakby lepiej przećwiczone forehandy topstweenowe, tj. te wkręcane. Jednak mnie posłuchała po grze z Filipinką
6-4 dla Igi pierwszy set. Chociaż Noskowa walczyła ostro chwilami, żeby odegrać straty.
Już prawie Igę chciałem określić mianem huraganowej, ale… Noskowa wciąż wygrywa swoje gemy. I jest 2-1 dla Igi z przewagą gema. Może dłuższa jej gra ma mieć charakter ćwiczebny…
Póki co, Noskowa gra przewidywalnie i mimo jej zadziornych winnerów to z prawej, to z lewej, to z returnów, to nie da jej się porównać z kimś jak Mirra lub inne groźne rywalki.
Łatwy mecz, tak ogólnie, Noskowa nie umiała Idze w niczym zagrozić, jak grała zadziornie i wygrywała to tu, to tam, to przyszedł czas na podwójne błędy serwisowe, ale i też uderzanie w siatkę, i względnie długie auty.
Uff. 6:4 6:2. Wrażenia z meczu jutro, teraz jestem na telefonie.
Byłem totalnie zaskoczony.
Latwy I spokojny mecz,choć nie najpiękniejszy.
Iga nie grała porywająco ale Noskowa zagrała chyba najsłabszy jak dotąd,mecz przeciwko naszej zawodniczce.Jedynie te chwilami niesamowite returny, do których nawet nie było po co startować…
Niemniej,mało tego było i wielkich szkód Idze owe returny nie wyrządziły.
Najważniejsze jednak że był to dzień dobrego a chwilami świetnego serwisu Świątek.I dzięki temu, gra od razu wyglada inaczej.
Tylko że już pare razy wydawało się że Iga poprawiła serwis a kolejny mecz świadczył zupełnie o czymś innym
Ogólnie dobre i pewne wrażenie znacznie lepszej gry ze strony Polki!
Dobrze że na koniec dnia, wreszcie sukces!
Teraz ta sławetna 4 runda, gdzie nie zagra z Łotyszką, bo ta straciła 6-0, 6-0 ze Sznajder, z którą Iga zagra.
Tak przy okazji, to ta stara Łotyszka wyskoczyła gdzieś z szaf rankingu, skoczyła bardzo wysoko, nabiła guza Ostapence, i po tym ostatnim wyniku, znowu schowa się do szafy…
Cuda się nie zdarzają…A jeśli nawet,przemijaja tak szybko ze nie ma o czym mówić.
Cud z zalozenia jest niepowtarzalny . I
niewytłumaczalny.
Skok czy spadek formy u zawodnikow tej klasy? Ja to. Nazywam iskra bożą, komentatorzy szczytem formy zyciowej.
I ja takie wrażenie odniosłem. Wydaje mi się, że Eala była trudniejszą przeciwniczką dla Igi. Nie umiem odpowiedzieć na pytanie, czy słabsza gra Czeszki była wynikiem dobrej gry Igi, która drugiego seta miała już pod pełną kontrolą. W pierwszym było różnie, Iga świetną grę przeplatała z prostymi błędami. Przyznam szczerze, że gdy zrobiło się 2:3 zacząłem wątpić w wygraną. I wtedy Iga zagrała trzy piękne gemy pod rząd.
Poprawił się serwis, ale, szczególnie w II secie. Były punkty z minięcia crossowego, z winnerów, zapamiętałem dwa kapitalne smecze. Autów było o wiele mniej ale solidne. Częste “trafianie” w środek korytarza deblowego, albo daleko poza kort nieco mnie irytowało. Na szczęście piłka uderzała nierzadko wzdłuż linii z właściwej strony, co kiedyś u Igi było bardzo charakterystyczne. Sądzę, że z taką grą Iga poradzi sobie z następną rywalką, ale w dalszej fazie turnieju może nie wystarczyć.
Z ta Sznajder to wielka niewiadoma.Nie graly ze soba a babochlop o wygladzie jak"Zoja-traktorzystka" potrafi dowalić!
Iga NIE MA PRAWA pozwolic jej się rozkręcić! To silowa zawodniczka i jesli zacznie trafiać to moze byc jak z Ostapenko.Tym bardziej że Sznajder od dawna szuka swej szansy na jakieś blyskotliwe zaistnienie.
Z drugiej strony…Jesli Iga,jak wczoraj,utrzyma swoj serw,jestem optymistą. No w koncu nie gra pierwszy raz w tej fazie turnieju😁
Nie przypominam sobie bym oglądał mecz z udziałem Sznajder. Ale nie sądzę by miała umiejętności Sabalenki.
Gdyby Iga grała tak, jak jeszcze w zeszłym roku do RG, to byłaby, zapewne drobna przeszkoda do wzięcia. Ale w świetle tego, co aktualnie dzieje się z Igą, to jak praktyka wskazuje możemy spodziewać się wszystkiego.
Przed chwilą zakończyły się dwa pewniaki-mecze. W jednym Gauff wygrała raczej łatwiej z Bencic, w drugim Mirra wygrała ze Starodubstewą, po jednak walce, gdzie po ostatnim punkcie Ukrainka brzydko zachowała się, nie dziękując w ogóle za mecz Rosjance… I jak ta wojna ma się skończyć. Nieważne.
Za chwilę mecz Igi ze Sznajder, zobaczymy. Dużo w tym jest jak gra Rosjanka w opisie @collins02, oczywiście pewna wygrana raczej Igi
No to pewna czy"raczej"?
Ukrainki nie podaja rąk sowietom.I w tym wymiarze ta wojna sie nie skończy nawet po ustaniu walk.Dziwi Cie to?
Bo mnie nie.
Na to trzeba lat i odpowiedniej POSTAWY ze strony agresora.
Nie śmiećmy jednak w temacie sportowym.Proszę!
Nie zaśmiecę, ale by się bardzo chciało coś jeszcze dodać, nieważne.
Nam chodzi o talenty sportowe, a to jest istotniejsze, sztuka jest czymś wyższym niż fizyka…
Mecze opóźnione ze względu na braki prądu… nawet jeden mecz męski jest przerwany. Jak podaje bardzo dobre źródło… sport.pl w Hiszpanii, Portugalii i we Francji nie ma prądu!!! Już kłamią, bo u mnie wciąż jest.
Ja się zastanawiam, że w sumie można rozegrać mecz bez prądu, oczywiście bez tych wszystkich urządzeń hawk eye, etc. bez głośników, oświetlenia nie trzeba, bo słońce jest.
Na razie na 14.30 a że muszę wyjść na to piękne słońce,mogę sie z Igą rozminąć…Planowanie przy tenisie nie ma jednak wielkiego sensu…
Coś jednak bardzo poważnego się dzieje, przerwy w dostawie prądu dramatycznie spadły o połowę w Hiszpni i w Portugalii, w info francuskich o tym się mówi.
Lotniska, szybkie pociągi, telekomunikacja zatrzymały się wszędzie.
Nikt nie zna powodu. Może cyberatak, może coś gorszego…
Jak takie coś się dzieje, to wg. mnie dzisiaj już się skończyły mecze tenisowe.
Zanim wróci równowaga w dostawie prądu, to czeka jeszcze duże sprzątanie spowodowane skutkami takiej przerwy, elektroniczne głównie.