W ciągu kilku najbliższych miesięcy, tak przypuszczam, ze do czerwca nie przewiduję premiowanych konkursów. Najpierw, tak jak pisałem muszę się wywiazac z bieżących, związanych m.in. z blogiem książeczkami oraz wykonania i dostarczenia Złotych żuków. Te są w trakcie ze sie tak wyrażę narodzin. Dopiero po nich mozna coś znów wykombinować.
W planach jest jednodniowa na 1 max 1,5 h zabawa. Jeszcze nie wiem, jaki tytuł moglaby miec nagroda. Mysle jednak, ze do tego czasu cos się wymysli. Może zrobię na to casting? Zobaczymy. Do czerwca więc raczej spokóǰ.
Przy okazji, skoro juz się rozgadałem. Jadąc rano do pracy wypatrywałem Księżyca z Marsem. Ten był, ale co chwila chował się za chmury. Jednak po drugiej stronie nieba rozgrywał się inny spektakl, zdążylem stanąc i zrobić fotkę.
Dodam tylko, ze do wschodu słońca było jeszcze troche czasu a to co widać to najpewniej złudzenie optyczne.
Ladne to, jakby lustrzane i wczesniejsze odbicie wschodu Slonca? Atmosfera lubi różne psikusy płatać.
Piękna fotka a i widok niecodzienny.
Kryszalki lodu wysoko w atmosferze?
To zjawisko nazywa się słupem słonecznym. Na mojej fotce jest słabo widoczny, jak wróce do domu, moze go czyms podkręcę, by go było lepiej widać.
No to tak wyglada, gra luster.
Dzieki za uzupelnienie wiedzy .
U mnie czasem zdarza sie fałszywy zachod słońca - słońca juz za horyzontem, a jak wiesz tui efektu zmierzchu prawie nie ma ze wzgledu na szerokosc geograficzna, ale chmury jeszcze odbijajaja swiatlo - to trwa krótko i zależy od ukladu - swiat robi sie szaro cytrynowy albo czerwony.
A potem klasycznie ciemno… i latem za cholere nie chce byc chlodniej…
Eee…Godzinną zabawę to mógłbyś zrobić nawet dzisiaj
Ale w sumie,nie narzekam bo w czerwcu to rzadko tu będę zaglądał a i w marcu,nie za często…
@benasek nasz może robić takie fotki, bo on wstaje o godzinie, o której wróg atakuje zwykle, bo się najmocniej śpi.
Swoje zabawy, w których możesz co tydzień startować, zamieszcza @Bingoli, dołączają swoje też inni użytkownicy. Kolega @benasek na swoim blogu też regularnie zamieszcza zadania. Kiedyś były punktowane, był ranking, teraz chyba już nie go ma. Ja mam tam 5 zadań do zrobienia, nie wyrabiam czasowo, ale nadrobię :). Na szczęście nie ma terminu. Zajrzyj tam - jest nad czym pomyśleć
Ok. ale mnie rebusy ani jakieś chwilówki słowne,raczej nie interesują.Czasem coś widzę to piszę do @Bingoli ale to od przypadku do przypadku.
Nie mam czasu ani specjalnie,zacięcia do takich zabaw.I tak potrzebowałbym zmiany 24 godzinnej doby,na jakieś circa,32 godziny.
Może wtedy wreszcie zabrałbym sie za Marqueza czy Dos Pasosa,nie mówiąc o tłumaczeniu Dylana lub Sinfielda.
Wkrótce znowu podróż więc tylko nieśmiało spytałem…
Ranking w przyszlosci wróci. Po prostu przez jakąś dziwaczną polityke google strona znacznie się popsuła i edycja kart przebiega trudniej. Jestem w stanie zaplacic byle sie od tego szajsu uwolnic i miec bloga z prawdxiwego zdarzenia. Gdyby ktos coś, będę wdzieczny, wiem, ze nie za darmo rzecz jasna.
O rankingu wspomniałam, bo @collins02 lubi rywalizację
@collins02 - ja też cierpię na brak czasu, ale zdecydowanie bardziej wolę te o nieograniczonym terminie rozwiązań. Często nie mogę usiąść do konkursu konkretnego dnia, czy o konkretnej godzinie. Jest jeszcze świetna, godna polecenia szarada.net. Tam jest zarówno wyścig, jak i możliwość rozwiązywań po długim czasie - to lubię
Może kiedyś zerknę…Ale słowo,“szarada” mnie bynajmniej nie przyciąga…I masz rację.Mnie interesuje rywalizacja.A czy to jest pchniecie deklem od kanału czy skok z drugiego pietra,nie ważne.
Tutaj też było poletko do rywalizacji w której dotąd sie nie sprawdzałem. I spodobało mi sie.Te krzyżówki same w sobie,nawet najbardziej,póki nie stanęło na wyszukiwaniu bzdur z netu.No ale to już “koszta” zabawy
I do tego różne te kobiety!
Pierwsza czarna …
A druga? Język prosty, każdy chyba da radę jakie są następne …
żółtek niekoniecznie skośnooki
Ojciec był biały no i bogaty, więc by to nieco wyjaśniało…
Świetna piosenka,z bardzo dobrej płyty! Miałem kiedyś ale…Nie pamiętam…Sprzedałem czy poszło po nagraniu,na wymianę…