Gdybym ubrał się na różowo i połaził po mieście to czy by była szansa mego powrotu bez żadnego uszczerbku?
Różowy - ładny kolor. Ale nawet moja córka w pewnym wieku z niego zrezygnowała, wyrosła. A wracając do tematu - kolor absolutnie mi nie przeszkadza. Możesz obok mnie przechodzić bezpiecznie.
Zależy co rozumiesz pod pojęciem uszczerbku?
W dzisiejszych czasach niewykluczone, że spotkałbyś się z agresja podpitych kolesi, tzw. Prawdziwych Polaków. Swego czasu słynna była sprawa jak tego typu facet zdemolował stoisko z napisem “zmień piec” bo przeczytał “zmień płeć”. No a to juz przecież wystarczający powód agresji, prawda?
Zalezy gdzie. I w co?
Sa kraje gdzie ludzie ubieraja sie kolorowo.
W Polsce? Nie.
Witamy w krainie w której inny ginie.
Kapelusz i krawat? A o spodniach zapomniał?
@Bingola Serio z tym piecem?
Uszczerbek na dumie możesz po tym mieć.
Na szczęście tego różowego widzę coraz mniej w okolicy
Ja przeczytalem dwa razy “zmień płeć”, dlatego musialem wrócic do pierwszego, bo cos mi nie pasowalo przy drugim🤣
Sorry, że nie na temat, ale owszem, można powiedzieć “gdym -ł”, ale bez partykuły “by” to będzie tylko czas przeszły a nie tryb przypuszczający.
Sorry, że drugi raz nie na temat, ale korzystając z okazji. Nowyś Ty czyś Ty po przerwie na Pytamy wrócił?
Jam nowy.Miało być “gdybym” ale jak zwykle się pomyliłem
Witam i mam nadzieję, że zostaniesz z nami na dłużej.
Interesują mnie kwestię językowe, stąd właśnie “gdym” zwróciło moją uwagę.
Wracając do Twojego pytania, ponoć łososiowy jest dozwolonym odcieniem różu dla mężczyzny, ale ten kolor też może nie przejść w Polsce, zważywszy na historię, że pewni huliganie pomylili cerkiew z meczetem.
Zostanę! (chyba) Co do różowego to póki co nie będę ryzykował.
Z O stań, tak jak i ona stanęła …
Pewnie podobna szansa by byla jak i w niemczech czy gdzies indziej
Polanie smołą,obsypanie pierzem i przegonienie przez miasto ku uciesze gawiedzi