Z ryżem mi nie PASI
Profanacja zacnego schaboszczaka.
Oj mi też !
Lucky Dube nigdy nie był moim faworytem z pierwszych rzędów. Jednak jego muzyka mnie nie boli i od czasu do czasu po nią sięgam. Dziś przypominam z okazji jego urodzin 3 sierpnia. Artysta został zamordowany (zastrzelony przy próbie kradzieży jego samochodu) w RPA. A propos tego kraju. Dunczycy tam wysyłają na szkolenia lekarzy kształcących się w leczeniu ran postrzałowych, bo tam zawsze się na takie sytuacje trafi.
Mnie zastanawia jeszcze fakt, co ma ryż wspólnego z ryżymi. Ma coś na pewno, trzeba tylko zbadać i ustalić co…
Wiem!!!
Literkę ż
I jeszcze r i y…
Ale czy to aby wszystko?
Ależ Ty dokładny jesteś. Musi Ci się zgadzać co do literki
No to nie wszystko, bo jak się ryż przyrumieni na gorąco, to on też może się zrobić ryży.
A ryży ryż, to już atrakcja (przynajmniej słowna).
Dok ładny ma być.
Tu sobie wyobrażasz jak by wyglądały porty, gdyby doki były brzydkie?
Już i tak rzadko słyszę “Ale ładny port. I dok ładny też…” A gdyby doki były brzydkie… Strach pisać.
Ojjjj… bo kolega @birbant zaraz nam ślicznie rymowany kalamburek ułoży (jeśli kalamburoza jeszcze go nie opuściła)
Nie daj Boże! Garnek nie do ocalenia!!!
Z kalamburozy nie ma wyleczenia… Wpadł jak śliwka w kompot…
A co tam garnek!
Ryży ryż ważniejszy!
I już tak przez całe życie będzie miał?
A to na pewno nie jest zaraźliwe?
Jest zaraźliwe, ale niektórzy mogą spać spokojnie. Część społeczeństwa nigdy nie zachoruje, nawet gdyby chciała…
Czyli, że nie powinnam się obawiać?
Ufff… Aż mi ulżyło
Ty jesteś, tak z mojego punktu widzenia w grupie ryzyka… Ja bym na Twoim miejscu uważał
Hmmm… Tobie to dobrze, bo już wszystkim kiedyś tam się pozarażałeś i nie musisz się już niczego obawiać