Z ryżem mi nie PASI ![]()
Profanacja zacnego schaboszczaka.
Oj mi też !
Lucky Dube nigdy nie był moim faworytem z pierwszych rzędów. Jednak jego muzyka mnie nie boli i od czasu do czasu po nią sięgam. Dziś przypominam z okazji jego urodzin 3 sierpnia. Artysta został zamordowany (zastrzelony przy próbie kradzieży jego samochodu) w RPA. A propos tego kraju. Dunczycy tam wysyłają na szkolenia lekarzy kształcących się w leczeniu ran postrzałowych, bo tam zawsze się na takie sytuacje trafi.
Mnie zastanawia jeszcze fakt, co ma ryż wspólnego z ryżymi. Ma coś na pewno, trzeba tylko zbadać i ustalić co…

Wiem!!!
Literkę ż
![]()
I jeszcze r i y…
Ale czy to aby wszystko? ![]()
Ależ Ty dokładny jesteś. Musi Ci się zgadzać co do literki ![]()
No to nie wszystko, bo jak się ryż przyrumieni na gorąco, to on też może się zrobić ryży.
A ryży ryż, to już atrakcja (przynajmniej słowna).
Dok ładny ma być.
Tu sobie wyobrażasz jak by wyglądały porty, gdyby doki były brzydkie?
Już i tak rzadko słyszę “Ale ładny port. I dok ładny też…” A gdyby doki były brzydkie… Strach pisać.
Ojjjj… bo kolega @birbant zaraz nam ślicznie rymowany kalamburek ułoży (jeśli kalamburoza jeszcze go nie opuściła) ![]()
Nie daj Boże! Garnek nie do ocalenia!!! ![]()
Z kalamburozy nie ma wyleczenia… Wpadł jak śliwka w kompot…
A co tam garnek!
Ryży ryż ważniejszy!
![]()
I już tak przez całe życie będzie miał?
A to na pewno nie jest zaraźliwe? ![]()
Jest zaraźliwe, ale niektórzy mogą spać spokojnie. Część społeczeństwa nigdy nie zachoruje, nawet gdyby chciała…
Czyli, że nie powinnam się obawiać? ![]()
Ufff… Aż mi ulżyło ![]()
Ty jesteś, tak z mojego punktu widzenia w grupie ryzyka… Ja bym na Twoim miejscu uważał ![]()
Hmmm… Tobie to dobrze, bo już wszystkim kiedyś tam się pozarażałeś i nie musisz się już niczego obawiać ![]()