Człowiek starszy miał więcej czasu na czytanie, obserwacje i doświadczenia, niż goniony do ogłupiającej nauki młodzian. A młodzi pewnie na ogół sądzą, że starsi to opóźnieni w rozwoju ramole i wapniaki.
- Tak
- Nie
- Trudno powiedzieć
0 głosujących
Człowiek starszy miał więcej czasu na czytanie, obserwacje i doświadczenia, niż goniony do ogłupiającej nauki młodzian. A młodzi pewnie na ogół sądzą, że starsi to opóźnieni w rozwoju ramole i wapniaki.
0 głosujących
W moim przypadku się nie sprawdza, z wiekiem nabywam pokory do życia i uczę się zdrowego egoizmu.
Mam wrażenie, że im jestem starsza tym mniej wiem.
@anon75849589, @joko. To zupełnie macie odwrotnie, niż u mnie.
To dobrze, powiadają, że jeden mądry musi być.
Wiesz @harmonik, gdy byłam młodsza nie zdawałam sobie sprawy z dużej niewiedzy, byłam bardziej pewna siebie i wydawało mi się, że wiem wszystko. Teraz jest całkiem inaczej.
To znaczy,że jak ja nabierasz pokory do życia.
Pewnie tak. Jak zwał tak zwał ale nie jestem już taka pewna siebie jak kiedyś.
Ja z kolei znam swoją wartość ( cokolwiek ona oznacza), ale już nie jestem taka przemądrzała .
@joko, pewnie nie miałem udziału w tym Twoim podważeniu pewności siebie? Bo pokazałem, że ekonomiści nie mają pojęcia o ekonomii, a naukowcy innych specjalności nie załapują, że cywilizowani ludzie to jedyny bezmyślny, patologiczny, szkodliwy, totalnie ogłupiony gatunek na Ziemi.
@harmonik nie przejmuj się. Nie miałeś. Gdybyś napisał, że dentyści źle leczą zęby, to wtedy może bym się przejęła.
Ja jestem prosty człowiek, nie pretenduję do miana naukowca i mój brak pewności siebie nie jest absolutnie spowodowany tym, co piszesz.
Już tu pisałem, że szczepienia to szkodliwe oszustwo, podobnie jak zbijanie gorączek, a to są bardzo ważne kwestie dla zdrowia społeczeństw.
U mnie to się sprawdza.
No cóz nie ma to jak doświadczenia zyciowe
To zdanie powinno zawisnąć jako motto forum, @joko. Młodość ma swoje prawa, ma czas buntu, braku pokory dla zastanego porządku, ale ona mija i normalny człowiek zaczyna rozumieć, że świat nie jest taki prosty. Jeśli ma problem ze zrozumieniem, z uświadomieniem sobie, że przed nim były miliony podobnych jemu buntowników i że Ameryki nie odkrywa, może potrzebować pomocy psychiatry lub jest jednym z przyszłych kandydatów do nagrody Nobla. Normalność stabilizuje ten świat, ale to nienormalni go pchają do przodu
Ja bym powiedział: im jestem mądrzejszy, tym mniej wiem
W miare przybywania doswiadczen uwazam, ze wiem coraz mniej…
Na twoim przykładzie tego nie widać. Raczej im starszy, tym chorszy.
No to uuz teraz masz przechlapane)))
@Szczery_do_BULU .Bo dopiero z wiekiem dostrzegamy ogrom wiedzy,ktorej nie przyswoilismy.
Niestety,czlowiek cale zycie sie uczy i glupi umiera.))
To by się nazywało niewykorzystanie życia do uzyskania logicznej, przejrzystej, uproszczonej świadomości, @elsie, @Szczery_do_BULU, @joko, @Leone_Marco,