Najmniej szanowane zawody

Komornik nie weryfikuje tego, kto zawinił. On ma nakaz sądowy i tego się trzyma,
Komornik oplacany jest z tego, co wyegzekwuje. Ma z tego jakiś procent.
Zobowiązany jest jednak trzymać się przepisów.
Konfiskata mienia w postaci wózka inwalidzkiego czy szpitalnego respiratora wykracza poza jego kompetencje.

5 polubień

Słoiki z kompotem już brał taki jeden.

1 polubienie

W Słupsku był taki Ciemniczołowski, komornik. Człowiek wyzuty wszelkich uczuć. A jak się okazało, to jeszcze nieuczciwy i przekraczający bezczelnie swoje kompetencje.

2 polubienia

Nie wiem jak jest w PL. W Rzeszy komornik nie może zająć żywności, ubrań, urządzeń codziennego uzytku (lodówka, telewizor, HIFi, komputer, nawet samachodu) No dobra, tłuste Ferrari zajmie bez skrupułów.

Niektórzy komornicy bazują na niewiedzy społeczeństwa w zakresie kompetencji komorniczej i biorą wszystko, co sie da spieniężyć.
Stąd pewnie to społeczne “nieuszanowanie” jego wysiłków.

3 polubienia

Podobnie jest w Holandii. Auto jednak mogą zabrać, ale najpierw sprawdzają, jak bardzo jest potrzebne dłużnikowi i najczęściej nie konfiskują. Długi rozbija się na dogodne raty i jeszcze można negocjować. To się jednak kończy przy uporczywym uchylaniu się od bulenia.

2 polubienia

Pracownik ochrony… Kiedts wzbudzali respekt,teraz ze względu na orzeczenia o niepełnosprawności, wiek co niektórych i wygląd, wzbudzają śmiech

3 polubienia

Pracownika ochrony trzeba chronić.

.podobnie jak pies obronny wymaga obrony.

image

2 polubienia

jesli deszcz i chore dziecko nie jest wyzsza konieczniscia to co nia jest?

1 polubienie

Miesiąc temu zatrzymałem się pod bankomatem na dwie minuty, a bankomat był w sklepie. Na parkingu, tylko, że zapomniałem w widocznym miejscu położyć kartę czasową. 104 euro.

1 polubienie

art. 26 kodeksu karnego

Nie każdego Ziraael.

1 polubienie

Ja też dorywczo w ochronach różnorakich robiłem. Nawet w burdelu za wykidajła. Wbrew pozorom, oprócz jednego przypadku, miałem mnóstwo czasu na czytanie książek.

2 polubienia

Niekoniecznie. Można po prostu być człowiekiem. Zawsze staram się nim być, chociaż tak naprawdę to rzadko ktokolwiek, komu pomogłem, pamięta o tym. Ale przynajmniej ja się czuję dobrze.

2 polubienia

Pewnie nie miałbyś problemu z żołnierzem wykonującym rozkaz rozstrzelania grupy przedszkolaków? :wink:

Jakiś koszmar macie w tych Niderlandach i Kanadzie @birbant @Szczery_do_BULU. Najwyższy manadat za zle parkowanie, to 25€.

Kat ktory daje zastrzyk usmiercajacy
albo wlacza prad w krzesle elektrycznym?
Kiedys widzialam taki dokument

1 polubienie

Trafiłem na durnia i tyle. W Niemczech też można trafić.
Ale madnaty w Holandii są o wiele wyższe, niż w Niemczech.

No tych na LAX to bym najchętniej obił po ryjach. To co robią nie ma nic wspólnego z bezpieczeństwem pasażerów, to zwykli złodzieje kosmetyków, śrubokrętów, pamiątek itp.

2 polubienia

i pewnie nie maił sobie nic do zarzucenia :wink: . To bardzo popularna fraza ostatnio… :wink:

1 polubienie

Politycy, sprzedawcy używanych samochodów, agenci ubezpieczeniowi

3 polubienia