Najmniej szanowane zawody

Ja tez powatnie, bo to chodzic nie chce! Ale to ma podzialac na “nowe pytanie” czy na tuste w chromie??? I tak sprobuje na obu, co mi tam…

W firefoxie nic nie dalo. A przy okazji: co to znaczy “debuguj skrypt”? Takie cos mi sie wyswietla…

Nudzisz… :rofl:
W ogole nie wiem o co ta dyskusja… Nie moja wina ze nie urodziłem się w Afryce i nie czuje prawdziwego głodu…

Czapka mi znikła! Xd a zresztą wam też.

1 polubienie

Mnie nie znikła. :stuck_out_tongue:

Trza było se przykleić. :crazy_face:

3 polubienia

Znowu jest. Wyglądam jak żółw :rofl:

2 polubienia

:joy::joy::joy:

3 polubienia

Ja wyglądam jak uj wie co w tej czapce :woman_facepalming:

Albo przybić gwoździem :rofl:

2 polubienia

Od razu gwoździem, Przykręcić śrubę też można.

2 polubienia

Co do rozliczeń komorniczych to prawo zakłada tylko zabór np. kasy do 60 % uposażenia dłużnika, pozostałe % są na utrzymanie dłużnika przy życiu, większość komorników jednak nie wykorzystuje tej najwyższych procentów, jeśli dłużnik ma swoje dobrowolne ! postanowienie i odpowiedzialność że podlega prawu - wówczas komornik może przystąpić na układ z dłużnikiem co do sposobu spłaty np. zadłużenia w ratach, czy inne zamienniki które można spieniężyć w licytacjach sądowych jeśli to pogorszy sytuację pokrzywdzonego. Część komorników ściąga swój % zapłaty na początku przed spłatą długu, a inni na koniec, ociąganie się z zapłatą np. dobrowolną już ustaloną może spowodować ze komornik sięgnie po maksymalną stawkę poboru zadłużenia, zgodnie z Klauzulą Natychmiastowego wykonania ustaloną wcześniej sądownie podczas rozprawy sądowej, to komornik wykonuje tylko postanowienie sądu a nie swoje widzimisię - często kara dla komornika bardziej go zaboli niż skubanie dłużnika. Miałem 1 komornika na karku stąd wiem

3 polubienia

Orzeczenie służy tylko do niepłacenia dodatkowych kosztów które firma musiała by ponieść gdyby zatrudniła sprawną osobę. Niepełnosprawny nic z tego nie ma prócz pracy niezgodnej z jego statusem - niepełnosprawny w zależności od grupy schorzenia pracuje max 6 lub 7 jeśli lekarz medycyny pracy dopuści, Praca w ochronie to często ponad 10 - 16 godzin dniówki w podstawowym wynagrodzeniu, a i premia często nie występuje

2 polubienia

Polecam film Zielona Mila

4 polubienia

@kaziu
Wlasnie sobie kupilam na DVD

3 polubienia

:rofl:

1 polubienie

O ile polityk to zawód, to najmniej poważanym dla mnie jest właśnie polityk.
Nie poważam osób dzwoniących z przeróżnymi ofertami pokazów, celebrytów-skandalistów. W każdym zawodzie znajdą się czarne owce: sprzedajni sędziowie, lekarze-łapówkarze, nauczyciele, którzy powinny mieć zakaz zbliżania się do dzieci, dziennikarze piszący z błędami i szukający sensacji nawet tam, gdzie jej nie ma. Nie utożsamiałabym profesji z szacunkiem.

5 polubień

Na pewno KOBIETA w znaczeniu: ŻONA, MATKA, GOSPODYNI DOMOWA.

Nawet się mówi : żona niepracująca.

Jak gdyby prowadzenie domu, wychowywanie dzieci było…

3 polubienia

Dawno mnie nic tak nie rozśmieszyło jak Twoja klepana wiata @okonek . :grinning:

2 polubienia

Nic samo się nie zrobi - niepracująca żona też pracuje, inaczej spróbuj zatrudnić oddzielnie kobietę do np. prowadzenia domu, inną jako gospodynie czy jeszcze inną opiekunkę do dzieci. Koszty ! 1 żona niepracująca zastąpi za free 3 inne które musiałbyś zatrudnić nie mając żony i płacić im za tę prace + podatki itd

2 polubienia

Jeżeli masz na myśli komornika pracującego tak jak pokazano w filmie ‘Komornik’ z Andrzejem Chyrą, to przychylam się do Twojej opinii.

3 polubienia