ogłupianie. Floryda to więcej od połowy Polski.
Musisz przynudzac?
Bo oddychanie własnym powietrzem dobre nie jest. Ja już nawet w sklepach nie mam maseczki.
I dzięki temu system służby zdrowia się załamuje. Ludzie są wkuoorwieni, bo ze szpitali usuwa się osoby potrzebujące operacji żeby zrobić miejsce dla tych, którzy nie chcą się zaszczepić i łapią wirusa. No ale to stan Trumpa, czego się można spodziewać.
Sam jesteś podatny na bzdurne wiadomości i łykasz wszystko, jak młody pelikan
Tytuł jest kłamliwy i nie jest zgodny z treścią artykułu. Albo jakiś niedouczony go stworzył albo to celowe działanie mediów. Kara NIE JEST ZA NOSZENIE maseczek! Kara jest za PRZYMUS NOSZENIA maseczek! Nosić sobie każdy może i nikt nikomu nie zabrania i nikt nie dostanie za to kary. Szkoły są karane za to, że wprowadzają PRZYMUS NOSZENIA maseczek
Maseczki to patrzac na to co tutaj? Nie opluwajmy sie symbol bardziej niz ochrona ale stosowana przez obie strony i umycie rąk?
Tak samo jak prezerwatywa w przypadku HIV /AIDS
Nie zaszkodzi
I tym symbolem posługują się chirurdzy? …
Chyba nie piszesz poważnie …
Pewnie, ze nie
Zlosci mnie upor, ze to nie pomaga
Ale maseczka chirurga jednak sie rozni od tej wielorazawego uzytku
Te maja choc troche chronic
Tak na marginesie, to czekam, kiedy “najmądrzejsi” na świecie dobiorą się do tych, którzy wstrzykują sobie każdego dnia insulinę …
Że jeszcze jest o tym cicho …
Czego to sobie ludzie nie wstrzykuja?
Jakbyś zadał sobie trochę trudu i sprawdził, jaką pojemność przeciętny ludzki oddech myśląc przy tym choć odrobinę, to w odniesieniu do maseczek takie bzdurne zdanie z pewnością by nie powstało.
Sklad oddechu to pare zmiennych jakimi sa stan jamy ustnej, ukladu trawiennego, kedy byles u dentysty i co ostatnio jadłeś jesli koledze wydaje sie, zewydala z siebie fiolki polaczone z rozami?
Świeżość/nieświeżość oddechu nie koniecznie idzie w parze z jego szkodliwością. Nawet taka resuscytacja ratuje życie, nie zabija, więc wydychane powietrze wydaje się nie być szczególnie toksyczne.