Najwyraźniej nie wszyscy są podatni na wiadomonacyjne, szujowate

ogłupianie. Floryda to więcej od połowy Polski.

Musisz przynudzac?

Bo oddychanie własnym powietrzem dobre nie jest. Ja już nawet w sklepach nie mam maseczki.

2 polubienia

I dzięki temu system służby zdrowia się załamuje. Ludzie są wkuoorwieni, bo ze szpitali usuwa się osoby potrzebujące operacji żeby zrobić miejsce dla tych, którzy nie chcą się zaszczepić i łapią wirusa. No ale to stan Trumpa, czego się można spodziewać.

2 polubienia

Sam jesteś podatny na bzdurne wiadomości i łykasz wszystko, jak młody pelikan

Tytuł jest kłamliwy i nie jest zgodny z treścią artykułu. Albo jakiś niedouczony go stworzył albo to celowe działanie mediów. Kara NIE JEST ZA NOSZENIE maseczek! Kara jest za PRZYMUS NOSZENIA maseczek! Nosić sobie każdy może i nikt nikomu nie zabrania i nikt nie dostanie za to kary. Szkoły są karane za to, że wprowadzają PRZYMUS NOSZENIA maseczek

3 polubienia

Maseczki to patrzac na to co tutaj? Nie opluwajmy sie symbol bardziej niz ochrona ale stosowana przez obie strony i umycie rąk?
Tak samo jak prezerwatywa w przypadku HIV /AIDS
Nie zaszkodzi

I tym symbolem posługują się chirurdzy? …

Chyba nie piszesz poważnie …

Pewnie, ze nie :smile_cat::smile_cat::smile_cat:
Zlosci mnie upor, ze to nie pomaga
Ale maseczka chirurga jednak sie rozni od tej wielorazawego uzytku
Te maja choc troche chronic

1 polubienie

Tak na marginesie, to czekam, kiedy “najmądrzejsi” na świecie dobiorą się do tych, którzy wstrzykują sobie każdego dnia insulinę …

Że jeszcze jest o tym cicho …

1 polubienie

Czego to sobie ludzie nie wstrzykuja?

1 polubienie

Jakbyś zadał sobie trochę trudu i sprawdził, jaką pojemność przeciętny ludzki oddech myśląc przy tym choć odrobinę, to w odniesieniu do maseczek takie bzdurne zdanie z pewnością by nie powstało.

Sklad oddechu to pare zmiennych jakimi sa stan jamy ustnej, ukladu trawiennego, kedy byles u dentysty i co ostatnio jadłeś :skull_and_crossbones:jesli koledze wydaje sie, zewydala z siebie fiolki polaczone z rozami?

Świeżość/nieświeżość oddechu nie koniecznie idzie w parze z jego szkodliwością. Nawet taka resuscytacja ratuje życie, nie zabija, więc wydychane powietrze wydaje się nie być szczególnie toksyczne.