W szczególności @birbant @benasek @collins02 czy @Devil
Zapraszam - pytania ułożyłem naprawdę ciekawe:
Prosciutkie, 15/15 choc dwa fuksy.
Az sprawdzilam jak oni to robią?
Te procenty. No i troche mnie zaskoczyla liberalna norma spozycia? Biorac pod uwagę, ze w Polsce podstawowa miarką jest pół litra?
Co do bezalkoholowego? Pomijajac niesmak związany z tym rodzajem napoju? To jest jeszcze kilka innych metod uzyskiwania tej trucizny. Choc niektore trochę "kosmiczne " nie tylko technologicznie jak i kosztowo.
Zdrowko
To prawie tyle samo co pinta
Trroszke mniej ta pinta ma, ale zakladajac, ze na ogol piwa liczone miara pinty sa nieco mocniejsze? To na jedno wyjdzie.
@okonek, zrób quiz o winie. Bliżej Ci do tego tematu w Hiszpanii!
O piwie wiem tyle ile wytrzyma głowa
Zrobie, ale nie dzisiaj
Mam na rozkladze katedry europejskie, ale to tez troche potrwa ze wzgledu na to, ze niektore jeszcze w budowie?
A wiele krajow na ich tyle, ze nie wiadomo co wybrac?
Bo to nie tylko gotyk.
Tez ciekawy temat.
Quiz zdaje się,spodobał się jednej osobie.Więcej nie widzę…Takie"forum".
Byłem dzisiaj całutkich 14 godzin w Londynie ale zaraz zrobię!
12/15 a zle 3,5,10…
Bardzo fajny quiz,w większości zlożony z ciekawostek.Gdyby wszystko było jak pytania 6,7,8,miałbym komplet
Ludzie troche od quizow odwykli, dawno ich nie było w wiekszej ilosci.
9/15 ale jak na abstynenta ..Przy okazji mój rekord w tego typu quizach :>
Ja bym tego kwiza nie zrobił? Ja bym go nie zrobił?
Bez problemu komplecik.
Mógłbym dodać jeszcze kilka pytań. Mam uwagę; - świętokradczą truciznę w postaci piwa bezalkoholowego robi się na dwa sposoby i oba są ujęte w pytaniu.
A co do tego najstarszego piwa, to jak go wymyślono, to w Polsce panował Kazimierz Odnowiciel i jemu przypisuje się sprowadzenie go do Polski w kilka lat później po objęciu przez niego władzy. Jak widać pomogło to w odnowieniu upadłego kraju.
12, ale większość strzałów!
Przed laty słyszałem że najmocniejsze piwo produkują gdzieś w Afryce i ma ok 40 vol W quizie już 63 i to na wyspach..Pytanie czy to seryna produkcja czy miejscowa ciekawostka pędzona na myszach:>
Raczej ciekawostka. Ile tego możesz wypić? przecież nie z kufla, tylko z małego kieliszka delektując sie smakiem…
Gratuluję @birbant !
A co powiesz na temat medycznego zalecenia „umiarkowanego spożycia piwa” dla mężczyzn?
13/15
Brawo! Kolejna smakoszka!
Nie smakoszka, tylko żona faceta, który bardzo długo był prezesem browarów.