Nareszcie Quiz, który spodoba się większości uczestników :)

W szczególności @birbant @benasek @collins02 czy @Devil
Zapraszam - pytania ułożyłem naprawdę ciekawe:

3 polubienia

Prosciutkie, 15/15 choc dwa fuksy.
Az sprawdzilam jak oni to robią?
Te procenty. No i troche mnie zaskoczyla liberalna norma spozycia? Biorac pod uwagę, ze w Polsce podstawowa miarką jest pół litra?

Co do bezalkoholowego? Pomijajac niesmak związany z tym rodzajem napoju? To jest jeszcze kilka innych metod uzyskiwania tej trucizny. Choc niektore trochę "kosmiczne " nie tylko technologicznie jak i kosztowo.
Zdrowko

3 polubienia

To prawie tyle samo co pinta :slight_smile:

2 polubienia

Trroszke mniej ta pinta ma, ale zakladajac, ze na ogol piwa liczone miara pinty sa nieco mocniejsze? To na jedno wyjdzie.

2 polubienia

@okonek, zrób quiz o winie. Bliżej Ci do tego tematu w Hiszpanii! :slight_smile:

O piwie wiem tyle ile wytrzyma głowa

3 polubienia

Zrobie, ale nie dzisiaj
Mam na rozkladze katedry europejskie, ale to tez troche potrwa ze wzgledu na to, ze niektore jeszcze w budowie? :cat_face::cat_face::cat_face:
A wiele krajow na ich tyle, ze nie wiadomo co wybrac?
Bo to nie tylko gotyk.

3 polubienia

Tez ciekawy temat.

2 polubienia

Quiz zdaje się,spodobał się jednej osobie.Więcej nie widzę…Takie"forum".
Byłem dzisiaj całutkich 14 godzin w Londynie ale zaraz zrobię!

2 polubienia

12/15 a zle 3,5,10…

Bardzo fajny quiz,w większości zlożony z ciekawostek.Gdyby wszystko było jak pytania 6,7,8,miałbym komplet :laughing:

3 polubienia

Ludzie troche od quizow odwykli, dawno ich nie było w wiekszej ilosci.

9/15 ale jak na abstynenta ..Przy okazji mój rekord w tego typu quizach :>

2 polubienia

Ja bym tego kwiza nie zrobił? Ja bym go nie zrobił? :joy:
Bez problemu komplecik. :smiling_face_with_sunglasses:
Mógłbym dodać jeszcze kilka pytań. Mam uwagę; - świętokradczą truciznę w postaci piwa bezalkoholowego robi się na dwa sposoby i oba są ujęte w pytaniu.

A co do tego najstarszego piwa, to jak go wymyślono, to w Polsce panował Kazimierz Odnowiciel i jemu przypisuje się sprowadzenie go do Polski w kilka lat później po objęciu przez niego władzy. Jak widać pomogło to w odnowieniu upadłego kraju. :grinning_face:

3 polubienia

12, ale większość strzałów!

3 polubienia

Przed laty słyszałem że najmocniejsze piwo produkują gdzieś w Afryce i ma ok 40 vol W quizie już 63 i to na wyspach..Pytanie czy to seryna produkcja czy miejscowa ciekawostka pędzona na myszach:>

1 polubienie

Raczej ciekawostka. Ile tego możesz wypić? przecież nie z kufla, tylko z małego kieliszka delektując sie smakiem… :slight_smile:

1 polubienie

Gratuluję @birbant !
A co powiesz na temat medycznego zalecenia „umiarkowanego spożycia piwa” dla mężczyzn? :slight_smile:

2 polubienia

13/15

2 polubienia

Brawo! Kolejna smakoszka!

3 polubienia

Nie smakoszka, tylko żona faceta, który bardzo długo był prezesem browarów. :upside_down_face:

3 polubienia