Kilka razy proponował. Duda odmówił. Czesi pomoc przyjęli, m.in. dostali 100 respiratorów. W Polsce brakuje respiratorów, ale główny klęczek kraju problemu nie widzi …
nie bedzie Niemiec plul nam w twarz i kotow ponieniewieral…
Od trampka byśmy pomoc przyjęli.
za ile? i w ramach offsetu dwa okrety (do wyremontowania i oddania)
Honor i mądrość prezesa nie pozwala na taki gest przyjęcia pomocy jaką są respiratory, bo mamy spore zapasy w magazynie - fakt każdy poseł ma swój osobisty zafoliowany. Respiratory zakupione od handlarza bronią nie są na nasz rynek, zakupione za 1/2 ceny od Brytyjczyków, a P Szumowski stwierdził że są sprawne - nie są sprawne !, brak dokumentacji, chomologacji bezpieczeństwa - mamy podwyższony stopień niż Brytyjczycy, braki podstawowego osprzętu - maski tlenowe, węże gdzie końcówki nie pasują do sieci w naszych szpitalach, podobnie braki w okablowaniu, przeróbki spowodują utratę krótkiej gwarancji, brak serwisu, specjalnych części zamiennych co spowodowało że Brytyjczycy też mieli z nimi kłopoty dlatego je odsprzedali jako niepełnowartościowe, i Polak na tym zarobił około 30 milionów za te 200 sztuk co wykazały faktury zakupu, a miało być 1200, brak szkoleń naszych lekarzy, pielęgniarek na tych respiratorach. Sprawę bada kilka urzędów - CBA, NIK, Prokuratura itd. Problem niewygodny dla PiS zapewne nie zostanie wyjaśniony. Niemcy proponowali też że przyjmą część naszych zakażonych na Covid 19, że będą leczyć za free w ramach pomocy międzynarodowej, i też odmówiliśmy bo honor !, Skorzystali Czesi i Słowacy z tej pomocy. Za te odmowy to ministrowie i rząd powinni stanąć przed trybunałem stanu, za odmowę pomocy Polakom, bo tak jest zapisane w konstytucji, która jest solą / belką/ w oku PiSu, bo jest niewygodna i co rusz są podchody by ją PiS napisał od nowa po swojemu w nocy na kolanie, bo prezesowi się nie odmawia !
To jest propaganda czy artykul dla ekstremalnych idiotów?
U mnie pojawily sie 3 zdania i na tej podstawie mam sobie wyrabiac [wiadomo jaką] opinie?
Ok.Zakladam ze jest jak zwykle…Ze tow.Dudek nie ma nic do gadania…Ale akurat w tym momencie,powinien okazac TWARZ,nawet jesli za tym nic nie idzie.
Polityka to takze gra.Przy stoliku nie siedza same cnoty a wrecz przeciwnie!
Tym bardziej ze nikt normalny jak dotad,nie rzadzi w tzw.“europie”
Czy tylko ja widze analogię? Komuniście w latach 50. odrzucili Plan Marshalla, któy miał również obejmować Europę Wschodnią.
Komuna Bis
Ale za to masz w Warszawie piękny Pałac Kultury…
…i Wisła płynie z gór do morza, a plan Marshalla zakładał ją zawrócić.
W oczywisty sposób,za tym stoi Kaczyński.To jest klasyka pewnego rodzaju myślenia i chyba nie ma znaczenia,w jakim pokoleniu…
Mieszanina wrogości a’la RM plus złośliwość pomnożona przez koszarowe zycie.
Zastanawiam sie skad w tym malym czlowieczku tyle nienawisci?
Nieudane zycie plodowe?
A wlasciwie,to jaki ma być człowiek w wieku prawie 80 lat ktory nigdy w zyciu nie dzielil mieszkania z ukochaną osobą.Nie ponosil odpowiedzialnosci,nie wychowywał,nie spędzał nocy…
Nie mówiąc juz o tym ze są tacy ludzie których na skraj szalenstwa prowadzi widok wlasnej gęby w lustrze…I jak ma byc jesli to trwa cale zycie?
Od Xi Jinpinga też.
Bez przesady, do 80 to mu jeszcze trche brakuje.
On rocznik 1949.
A co do geby? To nie musial sie w lustrze przegladac. Mial brata
Tyle, ze Lech byl chyba bystrzejszy.
Ale brat bzykał
Ja nie pracowałem za prześcieradło, to nie wiem co bzyczało