Nie ma to jak młodzieńcze fantazje

trzy dni temu nie tak daleko ode mnie policja zatrzymała młodzieńca, który przekroczył dozwoloną prędkość trzykrotnie i jechał 308 km/h w strefie 100 km/h.

Ale to nie jest najbardziej fascynujące w tej historii. Czy nie myślicie, że kanadyjska policja federalna powinna mieć trochę lepsze wyposażenie do zwalczania takich przypadków łamania prawa w przyszłości?

4 polubienia

Konno to chyba tylko żandarmeria królewska jeździ? Czy nie? :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Tylko do celów ceremonialnych, ale nie mogłem się powstrzymać, W dodatku z suszarkami stoją chłopcy z OPP (Ontario Provincial Police). RCMP (Royal Canadian Mounted Police, czyli policja konna), mimo, że zachowała nazwę, zajmuje się teraz przestępstwami federalnymi (to takie kanadyjskie FBI) :wink:

2 polubienia

FBI z suszarkami? Konno?
Dobrze zrozumiałam?

1 polubienie

Oczywiście. Jak radio Erewań. :rofl: :rofl:

2 polubienia

W wielu krajach policja ma swe oddziały konne. Oprócz splendoru i celów reprezentacyjnych, takie jednostki sprawdzają się przy rozpędzaniu demonstracji.

2 polubienia

Koń ma duży łeb, więc myśli. Ktoś za policjanta musi to robić… :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 polubienia

I mówicie, że Polska to dziwna kraja? :stuck_out_tongue:

2 polubienia

Ale kanadyjska królewska konna policja jest zdecydowanie najsłynniejsza :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Znaczy się, policja kanadyjska ma największe zapotrzebowanie na myślenie, że tak zapytam? :grinning:

1 polubienie

No cóż, polscy milicjanci nosili szpilki w klapach mundurów. Bo co dwie główki, to nie jedna. :wink:

3 polubienia

Gówniarz zrobił tych konnych w konia.

1 polubienie

Przy czym szpilka odznaczała się w tem przypadku jakąś inteligencją.

2 polubienia

To tradycja… Te koniki.

Ale mlodzian reklame Mercedesowi zrobil.

1 polubienie

Tylko, że teraz nikt go tutaj nie ubezpieczy :rofl: :rofl: :rofl:

1 polubienie

Slawa ma swoje blaski i cienie :nerd_face::nerd_face::nerd_face:

1 polubienie

Nie rozumiem tego zdziwienia policjanta… Co to za wyczyn… U nas w Europie to norma… Pfff

Trzykrotne przekraczanie prędkości to norma? To dlaczego po powrocie z Europy przychodzi do mnie fura mandatów za jakieś marne przekroczenie prędkości o 20 - 30 km/h ? Czy niemiecka Policja nic sobie nie robi z trzykrotnego przekroczenia limitu prędkości?

3 polubienia

A co gumowy wie o niemieckiej drogówce? Mnie trzeba spytać.

4 polubienia

Za takie przekroczenie szybkości w Niemczech należy zapomnieć o prawku, a cudzoziemiec zakaz prowadzenie pojazdów na terenie kraju. O mandacie nie wspomnę.

3 polubienia