jakby ktos cos mial pomysl to na priv. A jak nie to tez ok.
Walcz jeśli jesteś niewinna
To nikogo nie obchodzi i wszystko zamietli pod dywan. Nie wroce do zawodu, bo nie chce, zeby te #$%@ sie o mnie wypowiadaly do przyszlego szefa, ktory moze byc niewiele lepszy.
Tu raczej kus asertywnosci, buty z pylu ortzepac i isc do przodu.
Rozpamietywanie tylko ponownie dołuje.
W Polsce z mobbingiem na plaszczyznien sądowo prawnej ciężko się walczy.
Ludzie wola kata niz ofiarę.
Nawet jakby sadzic sie o naruszenie dobr (tak radza niektorzy)to nie kazdy ma sile sie w tym babrac. Zamroczyla mnie ta podlosc no ![]()
Nie poddawaj się i dojdź do psychicznej równowagi, ona jest najważniejsza. Poszukaj otoczenia, które Cię wspiera i w którym czujesz się dobrze. Nic innego powiedzieć nie potrafię.
Bo nic innego powiedzieć nie można skoro nie zna się faktów…
Tego jest za duzo, zeby tu jojczyc od nowa. Juz minelo duzo czasu i czas sie pozbierac…no. Po prostu jak w zawodzie popyt na prace sie zmniejsza to sie zaostrza walka i ludzie bywaja jeszcze podlejsi. Zrobilam m.in. mase bledow w tym angazowanie sie w prace ponad miare a angazowac sie powinno tak, zeby sie nie wykonczyc. Z oddaniem to mozna wlasna DG prowadzic a nie robic dla kogos..
Zrozum że to nie jest temat na forum.No chyba że zadowolisz sie tanim pocieszaniem…Trzeba znać fakty by się do nich ustosunkować…
A teraz jeszcze piszesz że to coś starego…A to już pachnie depresją…
No to musisz iść dalej
Depresja to z łózka nie wstajesz. Bo i po co? I tak slonce swieci na czarno.
W przypadku mobbingu jest to raczej utrata zaufania do wlasnych możliwości. A na to raczej psychotropy, srodki antydepresyjne i tak modne teraz “lekarstwa” typu guru motywator, mentor sukcesu, trener mentalny nie pomogą.
A ponoc o psychologa z prawdziwego zdarzenia trudno?
A wyjscie z dołka? Chyba nie ma jednej recepty, bo czesto podatnosc na mobbing ma przyczyny zewnetrzne.
Ekspertka z Uniwersytetu Harvarda, Juliette Han, podkreśla, że sukces zawodowy nie zależy od długich godzin pracy czy wysokich zarobków, ale od umiejętności zarządzania energią i priorytetami.
m.in. to robilam zle. Poza tym powinnam byla moze pojsc do pracy, do ktorej prawie nia mam przygotowania a nie mam lepsze ciut niz przelozeni…
No tak, bogaty mąż i paru sponsorow do strony influencerskiej? Temat proponuję - jak nie majac dzieci wychowac zagubione matki na idealne panie domu.
Podpowiem - niania, gosposia, fryzjer i spa co najmniej raz w tygodniu. Wyjazd na Madagakar czy do Zanzubaru opcjonalnie
Kupno rudery do remontu w Hiszpanii juz tez przestaje byc “na topie”.
Ryanair rozwija połączenia do Maroka…
Po prostu nie wytrzymalam znecania sie nade mna. Gdybym nie odchodzila z tych prac pewnie by sie skonczylo udarem albo zawalem. Sprawa nie pakowania sie znowu w takie relacje.