Nie no,ręce opadywają

Znalazłam w necie informację,że niektóre środki dezynfekujące są TOKSYCZNE!!!
Mogą wywoływać najróżniejsze reakcje niepożądane.
I co teraz?
Kupujecie?Stosujecie?
Co używacie znacie?

1 polubienie

Nie niektóre, a wszystkie. Pić się tego nie da. Ani jeść.

A w necie nie takie rewelacje można znaleźć.

4 polubienia

Zwykła woda może wywołać działania niepożądane, to tym bardziej środki dezynfekujące …

Podłożyć miękkie coś pod ręce, by sobie lekko opadły :smiley:

4 polubienia

Co?
Prędzej TO chwycę…

Przecież w każdej reklamie mówią ci: przed użyciem skonsultuj się z lekarzem, lub farmaceutą, bo …bal, bla, bla.

3 polubienia

Najbardziej szkodzi ciemnota. Jej nie kupuje

3 polubienia

Nie chodzi o to co sam kupisz,tylko o to, czego dotkniesz i przypadkiem do twarzy lub innej części ciała przeniesiesz.
Nie wszyscy są OŚWIECENI i ZDROWI…

W pracy dali coś do odkażania łapek / nie buzi / i aut służbowych, śmierdzi to że aż się w głowie może co niektórym pokręcić, ale to tak ma być. Odkażenie to nie odwyk a nawyk, udało mi się zakupić w aptece płyn do dezynfekcji ino że 7 dni po terminie jak podaje etykietka - wcześniej nikt tego nie ujawnił. Mamy zalecenia by dodatkowo ręce kremować kremem ochronnym aż do jego wchłonięcia, przed powtórnym odkażeniem

1 polubienie

Czytaj skład, większość tych, które widziałam (w internetach mi ciągle próbują zareklamować) jest na alkoholu o dość wysokim stężeniu, myślę, że dłonie większości ludzi po używaniu ich przez dłuższy czas zamiast mydła, jak niektórzy producenci proponują, wyglądałyby albo jak pokryte łuską, albo jak poparzone, opcjonalnie to i to, mi już po jednorazowym oblaniu rąk alkoholem o b. wysokim stężeniu zaczęła się robić “łuska”.
Wysuszają na pewno, a czy wywołają reakcje niepożądane, czy nie, i jakie, to zależy od człowieka i od sposobu używania.

1 polubienie

Częste mycie dłoni: nawet miękką wodą i najdelikatniejszym mydłem będzie podrażniać skórę.

1 polubienie

skora jest nasza naturalna ochrona
a jak to mowia? czeste mycie skraca zycie? :rofl:

2 polubienia

Mycie nóg, to nasz wróg.

1 polubienie

Nawdychasz się oparów jakiegoś świństwa i pomyślisz,że to KORONOŚWIRUS…
Niech teoretycznie każdy zastosuje coś innego i…?
To tak jak z opryskami na roślinach-sławnym już i znanym powszechnie aluminium,ozonem itd.http://archiwum.ciop.pl/12201.html

1 polubienie