Znalazłam w necie informację,że niektóre środki dezynfekujące są TOKSYCZNE!!!
Mogą wywoływać najróżniejsze reakcje niepożądane.
I co teraz?
Kupujecie?Stosujecie?
Co używacie znacie?
Nie niektóre, a wszystkie. Pić się tego nie da. Ani jeść.
A w necie nie takie rewelacje można znaleźć.
Zwykła woda może wywołać działania niepożądane, to tym bardziej środki dezynfekujące …
Podłożyć miękkie coś pod ręce, by sobie lekko opadły
Przecież w każdej reklamie mówią ci: przed użyciem skonsultuj się z lekarzem, lub farmaceutą, bo …bal, bla, bla.
Najbardziej szkodzi ciemnota. Jej nie kupuje
Nie chodzi o to co sam kupisz,tylko o to, czego dotkniesz i przypadkiem do twarzy lub innej części ciała przeniesiesz.
Nie wszyscy są OŚWIECENI i ZDROWI…
W pracy dali coś do odkażania łapek / nie buzi / i aut służbowych, śmierdzi to że aż się w głowie może co niektórym pokręcić, ale to tak ma być. Odkażenie to nie odwyk a nawyk, udało mi się zakupić w aptece płyn do dezynfekcji ino że 7 dni po terminie jak podaje etykietka - wcześniej nikt tego nie ujawnił. Mamy zalecenia by dodatkowo ręce kremować kremem ochronnym aż do jego wchłonięcia, przed powtórnym odkażeniem
Czytaj skład, większość tych, które widziałam (w internetach mi ciągle próbują zareklamować) jest na alkoholu o dość wysokim stężeniu, myślę, że dłonie większości ludzi po używaniu ich przez dłuższy czas zamiast mydła, jak niektórzy producenci proponują, wyglądałyby albo jak pokryte łuską, albo jak poparzone, opcjonalnie to i to, mi już po jednorazowym oblaniu rąk alkoholem o b. wysokim stężeniu zaczęła się robić “łuska”.
Wysuszają na pewno, a czy wywołają reakcje niepożądane, czy nie, i jakie, to zależy od człowieka i od sposobu używania.
Częste mycie dłoni: nawet miękką wodą i najdelikatniejszym mydłem będzie podrażniać skórę.
skora jest nasza naturalna ochrona
a jak to mowia? czeste mycie skraca zycie?
Mycie nóg, to nasz wróg.
Nawdychasz się oparów jakiegoś świństwa i pomyślisz,że to KORONOŚWIRUS…
Niech teoretycznie każdy zastosuje coś innego i…?
To tak jak z opryskami na roślinach-sławnym już i znanym powszechnie aluminium,ozonem itd.http://archiwum.ciop.pl/12201.html