Nie spać!

Sen jest dla słabych. Wyśpicie się po śmierci.

Komary mnie tu atakują. Ide do domu.

1 polubienie

Spadaj

a w domu przytniesz komara ? :wink:

2 polubienia

A myślisz, że w domu ich nie ma???

1 polubienie

Komary gryzą bo po alko wydzielasz więcej alkoholu. Ja mam fajny gadżet… Lampę z UV i siatką z wysokim napięciem. 90% komarów w niej ląduje. A jak czasem fajnie strzela jak coś wpadnie :slight_smile: Przed muchami też chroni. Po wieczorze jest od cholery owadów w zasobniku.

2 polubienia

Zastanawiam się, skąd wzięło się to 90%.

Albo ów gadżet ma wbudowany pojemnik, w którym zmieści się 1kg martwych komarów i po każdorazowym jego opróżnianiu jest ich tam jedynie 900 gram.
Albo po prostu siedzisz przed gadżetem i liczysz nadlatujace komary, z których 10 na 100 nie ma ochoty na utratę widliszkowego życia na siatce z wysokim napięciem i nadzwyczajnej odlatują.

3 polubienia

liczę ukąszenia przy użyciu i bez użycia. A serio to tak szacunkowo. A na kilogram komarów chłopie byś potrzebował worek a nie zasobnik.

1 polubienie

Błąd logiczny. Mój.
Na podstawie pojemności pojemnika (tudzież worka) da się w prawdzie określić liczbę uśmierconych widliszków, ale nie sposób określić procentowej skuteczności owego gadżetu.

Ten szacunkowy wynik równy 90/100 przypomina równanie Fermiego, którego 6 niewiadomych prowadzi do wyniku z zakresu od zera do setek miliardów.

1 polubienie

Spoko ja tylko liczę skalę ugryzień. Myślę że to dość miarodajne.

1 polubienie

Cóż za poświęcenie.

.czegóż to się nie robi dla poprawy statystyk?

:laughing:

wiesz co bardziej by mnie nie gryzły. Mam alergię i duże bąble mi wychodzą. Kiedyś jak mnie pogryzły przez kilka dni nie mogłem buta założyć.

1 polubienie

Komar nie wielbłąd.

.pić musi.

1 polubienie

jak i człowiek.

1 polubienie

wlasnie sie dobudzilam, a spalam ostatnio kilka godzin na dobe, i usiluje ustalic jaki to dzien tygodnia :wink:

1 polubienie

Nie wiem jak was, ale mnie tam komary nawet w domu jak śpię atakują … XD

Nie jaki cel ma twoje “pytanie”, ale Sen jest konieczny :wink: Chyba to pytanie dla jaj i odstresowania :wink: ?

2 polubienia

Nie ma spania kur.wa!!
Piękna, spokojna noc. Gwieździsta.

pijemy pod gwiazdami. komary są w znikomej ilości.

1 polubienie

Ja idę do domu

Niedawno słyszałem że jerzyk, taki ptak, łapie dziennie 25 000 komarów czy innych helikopterków. A jerzyk to niewielki ptak.
Teraz się zastanawiam ile ta dzienna jerzykowa porcja może ważyć. Kilogram na pewno nie, może gram a może tylko jego ułamek? image

1 polubienie

Dotarłem. Jestem głodny.