Sen jest dla słabych. Wyśpicie się po śmierci.
Komary mnie tu atakują. Ide do domu.
Sen jest dla słabych. Wyśpicie się po śmierci.
Komary mnie tu atakują. Ide do domu.
Spadaj
a w domu przytniesz komara ?
A myślisz, że w domu ich nie ma???
Komary gryzą bo po alko wydzielasz więcej alkoholu. Ja mam fajny gadżet… Lampę z UV i siatką z wysokim napięciem. 90% komarów w niej ląduje. A jak czasem fajnie strzela jak coś wpadnie Przed muchami też chroni. Po wieczorze jest od cholery owadów w zasobniku.
Zastanawiam się, skąd wzięło się to 90%.
Albo ów gadżet ma wbudowany pojemnik, w którym zmieści się 1kg martwych komarów i po każdorazowym jego opróżnianiu jest ich tam jedynie 900 gram.
Albo po prostu siedzisz przed gadżetem i liczysz nadlatujace komary, z których 10 na 100 nie ma ochoty na utratę widliszkowego życia na siatce z wysokim napięciem i nadzwyczajnej odlatują.
liczę ukąszenia przy użyciu i bez użycia. A serio to tak szacunkowo. A na kilogram komarów chłopie byś potrzebował worek a nie zasobnik.
Błąd logiczny. Mój.
Na podstawie pojemności pojemnika (tudzież worka) da się w prawdzie określić liczbę uśmierconych widliszków, ale nie sposób określić procentowej skuteczności owego gadżetu.
Ten szacunkowy wynik równy 90/100 przypomina równanie Fermiego, którego 6 niewiadomych prowadzi do wyniku z zakresu od zera do setek miliardów.
Spoko ja tylko liczę skalę ugryzień. Myślę że to dość miarodajne.
Cóż za poświęcenie.
.czegóż to się nie robi dla poprawy statystyk?
wiesz co bardziej by mnie nie gryzły. Mam alergię i duże bąble mi wychodzą. Kiedyś jak mnie pogryzły przez kilka dni nie mogłem buta założyć.
Komar nie wielbłąd.
.pić musi.
jak i człowiek.
wlasnie sie dobudzilam, a spalam ostatnio kilka godzin na dobe, i usiluje ustalic jaki to dzien tygodnia
Nie wiem jak was, ale mnie tam komary nawet w domu jak śpię atakują … XD
Nie jaki cel ma twoje “pytanie”, ale Sen jest konieczny Chyba to pytanie dla jaj i odstresowania
?
Nie ma spania kur.wa!!
Piękna, spokojna noc. Gwieździsta.
pijemy pod gwiazdami. komary są w znikomej ilości.
Ja idę do domu
Niedawno słyszałem że jerzyk, taki ptak, łapie dziennie 25 000 komarów czy innych helikopterków. A jerzyk to niewielki ptak.
Teraz się zastanawiam ile ta dzienna jerzykowa porcja może ważyć. Kilogram na pewno nie, może gram a może tylko jego ułamek?
Dotarłem. Jestem głodny.