Collins podał.
Opowieść “Chata” ma różną ilość stron w zależności od wydania
Ma być tyle i tylko tyle.
Nadal szukamy 282
282 jasmundzkie strzały Prusaków.[patrz"Rezultaty"]
Będę musiał to zaakceptować z tak błahego powodu, że zapewne nie znajdę w sieci źródła gdzie będzie napisana informacja z inną liczbą jasmundzkich strzałów a tym samym udowodnić, że jeszcze jakieś były, choć z pewnością były. Jednak jeśli ktoś taką znajdzie (przez 10 punktów) będzie trzeba szukać dalej. Na razie 282 przechodzi
i szukamy 283. No nieźle.
Dlaczego"z pewnością" skoro nie ma innych danych a te podane zostały niejako bez wątpliwości?
Poza tym…Mogło być ich mniej a nie tylko więcej,jesli już wątpić…
Dlatego z pewnością, bo Jasmund to część Rugii i na pewno ktoś z Prusaków tam strzelał w historii i tych strzałów była inna liczba. Ale nie mam na to dowodów, więc jak pisałem, trzeba zaliczyć.
Ty podałeś: 282 jasmundzkie strzały Prusaków.
Rozumiem z tej frazy, że w tej okolicy strzelali Prusacy. Jak myślisz, raz w historii zaczęli strzelać i akurat było ich 282? Z pewnością nie. Dopiero z linku dowiadujemy się o jakie strzały chodzi.
Ale tak jak napisałem, zaliczone, bo nie mam źródeł na inną ilość strzałów.
Przecież tu chodzi o konkretna bitwę.W końcu ktoś te strzały LICZYL skoro podał jej bez wątpliwości.
Poza bitwa raczej nie znajdziesz powodów do liczenia.
A czy tą konkretną bitwę uwzględniłeś w tych trzech wyrazach?
283 stucentymetrowki zanurzenie Starnowski
(http://www.extreme.banzaj.pl/Woda-tag-1472-str-1.html) Nurkowanie Rekord świata Krzysztof Starnawski
Mamy prawdziwe powody do dumy. Nowy rekord świata w nurkowaniu na obiegu zamkniętym, a także rekord Polski w nurkowaniu głębokim został ustanowiony u wybrzeży Dahabu w Egipcie przez Krzysztofa Starnawskiego. Polak zszedł na głębokość 283 metrów, a razem z wyjściem na powierzchnię zajęło mu to ponad 9 godzin. Poprzedni rekord należał Australijczyka Davida Shawa, który 28 października 2004 roku osiągnął 270 metrów.
Nie wiem , ale nie znalazlam zeby ktos w obiegu zamknifyym byl lepszy.
Możesz na mnie polegać … jak na harcowniku.
Nie mogę juz cofac zasad a niedawno ustalilismy ze osoby podajemy z imienia i nazwiska, poza tym w 3 wyrazach nie ma slowa o rekordzie.
Dalej szukamy 283
Okonek proponuję
283 stumetrówki - rekord zanurzenia
Rekord to rekord. Większego nie ma, więc i nazwisko nie jest potrzebne
Słowo rekord było już przy 41.
To pomóż kombinować, jak to ująć. Nie da się
Ja się nie da, jak się da … tylko dzisiaj drugą dobę z rzędu spałem około 5 godzin i móżdżane zwoidła nie chcą się zatrybiać.
A może napisałaby:
283 stumetrówki- najgłębsze zanurzenie
Wiesz co z tym zrobi Benasek?
Wiem. Wywali
No to już nie kombinuję
To może ja, jako vicekombinator kombinatoryki przekombinowanej coś zakombinuję …
283 najgłębsze stucentymetrówki Starnowskiego
Faktycznie. Jak już jest słowo najgłębsze, to słowo zanurzenie jest zbędne.