1m to 10 decymetrów. A jak się jeszcze doda deka, to ja wtedy już nie wiem ile to jest.
No więc dodawanie przedrostków oznaczających wielokrotności to nie jest neologizm, tylko jakaś zasada.
I tak przymykał oko na jakieś siedmiodniówki i podobne i miał nadzieję ze to sprawa incydentalna…
Ale nie, to siė mnozy!
Nie powinnismy tworzyć nieistniejących wyrazów
I tak podcięto skrzydła inwencji zawodników
Przelicz to na parseki.
Jak powiedział Kubica, drugi na mecie to pierwszy z przegranych.
Dobra, masz i nie narzekaj
310 decymetrów pomostu Haffnera
Jesteś na podium, więc nie denerwuj się
Właśnie uzmysłowiłem sobie, że w tym momencie Bingola jest jedyną osobą spośród konkursowiczów, która nie ma najmniejszych sznas na poprawienie swojej lokaty. Ale nie mów mu tego, bo jeszcze się załamie…
@czarny_rycerz jak awansuję z pierwszego miejsca wyżej, to będę zerem!
Sorry, Zbyszek już zajął…
No dobra… Nie powiem… A tak lubię patrzeć, jak ludzie się załamują…
Raz się załamałem,
jak na głowie stałem.
Zaskrzypiała podłoga,
zabolała noga.
Dobre! Do rapu się nada! Lepsze niż ostry cień mgły, więc… Nie wychylaj się!
Joł, joł, joł ziomalki i ziomale,
piszę poezję, nie rapuję wcale.
Gdybym wiedział, że się toto tak rozwinie, to ułożyłbym 100-stronicowy regulamin z drugą setką odsyłaczy. Potem bym napisał, że każdy, kto walczy o trofeum (będzie, zapewniam!) niejako automatycznie kiwa na tak łepetynką, że się zgadza na jakże skomplikowany i wyątkowo poebany regulamin. Mea culpa, ale może uczę się wolno, ale jednak chyba się uczę, następny konkurs będzie z regulaminem!
To następny konkurs za 3 lata…
No ale chyba regulamin nie zabrania tworzenia tak cudnej poezji, jak robi to @czarny_rycerz ?
I tak chyba optymista …
Nie zabrania, wręcz przeciwnie … Niech chłop pisze, jak zapisze tego sporo, to się to może kiedy wydrukuje …