Nieskończoność plus 1. Czyli konkurs @benasek. Ponoć nagroda ma być?

1m to 10 decymetrów. A jak się jeszcze doda deka, to ja wtedy już nie wiem ile to jest. :thinking:

1 polubienie

No więc dodawanie przedrostków oznaczających wielokrotności to nie jest neologizm, tylko jakaś zasada.

1 polubienie

I tak przymykał oko na jakieś siedmiodniówki i podobne i miał nadzieję ze to sprawa incydentalna…
Ale nie, to siė mnozy!
Nie powinnismy tworzyć nieistniejących wyrazów

1 polubienie

I tak podcięto skrzydła inwencji zawodników :frowning:

3 polubienia

Przelicz to na parseki. :wink:

4 polubienia

Jak powiedział Kubica, drugi na mecie to pierwszy z przegranych. :wink:

2 polubienia

Dobra, masz i nie narzekaj :slight_smile:
310 decymetrów pomostu Haffnera

1 polubienie

Jesteś na podium, więc nie denerwuj się :grin:

3 polubienia

Właśnie uzmysłowiłem sobie, że w tym momencie Bingola jest jedyną osobą spośród konkursowiczów, która nie ma najmniejszych sznas na poprawienie swojej lokaty. Ale nie mów mu tego, bo jeszcze się załamie… :upside_down_face:

3 polubienia

@czarny_rycerz jak awansuję z pierwszego miejsca wyżej, to będę zerem!

3 polubienia

Sorry, Zbyszek już zajął… :rofl:

4 polubienia

No dobra… Nie powiem… A tak lubię patrzeć, jak ludzie się załamują…
:wink:

3 polubienia

Raz się załamałem,
jak na głowie stałem.
Zaskrzypiała podłoga,
zabolała noga. :grin:

4 polubienia

Dobre! Do rapu się nada! Lepsze niż ostry cień mgły, więc… Nie wychylaj się! :grin:

3 polubienia

Joł, joł, joł ziomalki i ziomale,
piszę poezję, nie rapuję wcale. :sunglasses:

3 polubienia

Gdybym wiedział, że się toto tak rozwinie, to ułożyłbym 100-stronicowy regulamin z drugą setką odsyłaczy. Potem bym napisał, że każdy, kto walczy o trofeum (będzie, zapewniam!) niejako automatycznie kiwa na tak łepetynką, że się zgadza na jakże skomplikowany i wyątkowo poebany regulamin. Mea culpa, ale może uczę się wolno, ale jednak chyba się uczę, następny konkurs będzie z regulaminem! :grin:

3 polubienia

To następny konkurs za 3 lata… :wink:

1 polubienie

No ale chyba regulamin nie zabrania tworzenia tak cudnej poezji, jak robi to @czarny_rycerz ? :grin:

2 polubienia

I tak chyba optymista … :grin:

2 polubienia

Nie zabrania, wręcz przeciwnie … Niech chłop pisze, jak zapisze tego sporo, to się to może kiedy wydrukuje … :grin:

1 polubienie