Ale czego tam jest 51?
W konkursie powtarzam po raz chyba piąty piszemy liczbę i związanymi z nią pojeciami (maks 3 wyrazy) jak na przyklad:
7 dni tygodnia
10 palców rąk
Wyrazy nie mogą się powtarzać
Myślę ze reguly są proste
Ale czego tam jest 51?
W konkursie powtarzam po raz chyba piąty piszemy liczbę i związanymi z nią pojeciami (maks 3 wyrazy) jak na przyklad:
7 dni tygodnia
10 palców rąk
Wyrazy nie mogą się powtarzać
Myślę ze reguly są proste
Lata juz byly wykorzystane
Skor baza ma numer 51 to logiczne byloby, ze przed nia jest 50 innych?
Albo nielogiczne?
50 mi ucieklo, bo chcislam podac 50 podstawowych "krzaczków " w chinskim zapisie mowy.
A w ogole odrobina prywaty? Czy jest cos na ból glowy co nie byloby aspiryna lub paracetamolem?
Baz jest wiecej. Osobiscie wiem o strefie czy tam bazie 52. Liczba 51 nie jest charakterystyczna w zaden sposob dla baz w Newadzie.
Czy jest na sali jakas osoba chetna by wytlumaczyc kolezance o co chodzi w konkursie?
Prosze o pomoc
Co do prywaty, oczywiscie ze jest mnostwo roznych środków
Zaczynajac od masazu glowy (ja to czasem stosuję osobiscie) , tzw chińską maśći (Czasem stosujemy u mlodych) po farmakologię nlpz (ibuprom, diclofenak, meloksam) i silniejszych wzglednie selektywnych srodkach (imigran) konczac
Czyli mabyc 51 sztuk i to w zestawie niepowtarzalnym?
Tyle neuronow to ja sie juz u siebie nie doliczę
Kolezanka usiadzie i pomysli. To nie jest latwy konkurs. To sie tylko latwe wydaje…
A to w takim razie do chinskiego sklepu po masc z “kotkiem”
. Faktycznie zapomnialam, ze takie cos istnieje.
I przy okazji jednak do lekarza.
Co do 51 to znalazlam kg karpia, rekord swiata zlowiony na wedke, ale przekracza norme o 20 deko, więc i tak sie nie liczy
Tymczasem jak nie ma 51 tak nie ma.
To tak tylko gwoli przypomnienia ile juz jest, na wypadek, gdyby ktos nie wiedział a chcial przebic 50.
@yoko zaczeła od gwiazdozbioru,czym mnie wówczas wprowadziła w stan konsternacji bo nie wiedzialem o co chodzi…
A tego tu sobie nie przypominam. Joko dala jakiś gwiazdozbior?
Moze 51 krajow czlonkow zalozycieli ONZ, choc z tym 51 byl troche klopot, ktory rzad na te deklaracje podpisac i przez kilka miesiecy byl wakat ze wskazaniem na miejsce dla Polski.
Ale to tez bardziej ciekawostka historyczna. Zreszta panstwa juz byly…
Kraje i panstwa byly
Wiec mowie, ze odpada, ale wspomniec jako ciekawostkę nie zawadzi.
Ciekawostka kolezanko to jest dobra na kalambur
Kalambur z wakatem?
Ten sam autobus czy rozne modele?
W pierwszej odpowiedzi.Chyba niedźwiedzica…