Nieskończoność plus 1. Czyli konkurs @benasek. Ponoć nagroda ma być?

Tak, tam chodziło o gwiazdozbiór w sensie konstelacji. Oczywiście dla dobra sprawy i właściwie masz rację należy uznać, że gwiazdy były już wspomniane. Tak więc nadal mamy 50 do wykreowania.

Proponuję 50 twarzy Greya

Tu przy okazji dla tych, co niezbyt rozumieją ten konkurs.

Jeśli chodzi o twarze Greya, to z jaką liczbą je świat kojarzy?

Z 4, z 30 czy 50?

Z 50!

I o takie odpowiedzi tu chodzi!

1 polubienie

Niestety, nie doszukałem się czy ten model, czy inne. Jest tych busów sporo.

1 polubienie

Różnica 8 miejsc? Mozna inne fotele wstawiać.

Dobrych pare procent tekstów,upływa na tłumaczeniu zasad…Zaczynam być ciekaw,na ile będziesz miał cierpliwości… :thinking:

2 polubienia

51
pierwsze skojarzenie
nic to ze nie wpasowuje sie w konkurs / to tylko dygresja
muzyczny przerywnik

Tytuł utworu nawiązuje do próby przemytu 51 kg narkotyków

2 polubienia

Już raz prosiłem o pomoc. Miałem Ciebie na myśli, może w tłumaczeniu jesteś lepszy …

2 polubienia

Cały czas mnie to"blokowało" :innocent:

2 polubienia

Jak te 51 odpowiednio uda Ci się ująć w postaci liczba + ile czego w trzech wyrazach, tak, by nie było żadnych wątpliwości, o co chodzi, to się zaliczy. W razie problemu sprawdzę, kto ma najwięcej tu punktów i ta osoba się również wyrazi na ten temat.

?
Nie kojarzę…To jednak pochłania myślenie i na wiele więcej,miejsca brak :upside_down_face:
Zresztą daleko mi do Ciebie jeśli chodzi o wytłumaczenie tych zasad.Lepiej bym nie próbował… :wink:

2 polubienia

Bo tu naprawdę trzeba pomyśleć. Zresztą co Ci będę tłumaczył.

2 polubienia

To co?@Ichtiel broni TSA a dalej to chyba no.52,tak?

1 polubienie

No, ale te 51 to trzeba jakoś ująć wedle zasad. Zapodać filmik z tytułem 51 to za mało. Czego tam jest tego 51?

2 polubienia

Patrz wyżej pod klipem…

No to jak to ujmiesz? 51 kg narkotyków TSA?

2 polubienia

:joy: :joy: :joy:
W 3 słowach…No jest problem…Chyba jedyne wyjscie to tak jak napisałeś ale z myślnikiem.51 kg narkotyków-TSA.Nie wiem czy to dozwolone ale chyba jakaś forma wypowiedzi powinna obowiązywać :thinking:

2 polubienia

51 przy TSA może byłoby dobre, ale należałoby w trzech słowach zapisać to tak, by nie było wątpliwości.

Czy w tym zdaniu pojawiają się wątpliwości:

51 pięter Sky Tower?

Oczywiście można zapytać, co to ten Sky Tower etc, ale Sky Tower ma 51 pięter i ani mniej ani więcej itd.

Jednak witam @ihtiel w tym gronie i gratuluję, że próbowała.

52 będzie prosto.

2 polubienia

52 tygodnie w roku

2 polubienia

Cierpliwości? Niezmierzone pokłady. @benasek nie ma zwyczaju się irytować :wink:

2 polubienia

Pięknie ihtiel!

Damy 52 tygodnie roku, bo literka “w” już została wykorzystana przy 15

Ja miałem 52 karty talii, ale czekałem, bo 51 było moje.

Myślałem, że tydzień był wcześniej wykorzystany a jednak nie.

2 polubienia

No i 53 śmierdzi barierą bo kompletnie nie kojarze tej liczby z niczym…Nawet liderzy kolarskich grup,maja zwyczajowo numer jak 41;51 czy 61 :innocent:

2 polubienia