Lewandowski przewijał się kilkukrotnie, ale Lewy nie.
Jednak na razie jest inny problem - Kto po raz pierwszy podał właściwie 341 i 344.
Czy zainteresowani są w stanie sami uzgodnić i podać czy komisja ma powołać podkomisję do tej sprawy, by samemu ustalić?
Byłoby lepiej, aby ustalili to wśród siebie sami zainteresowani a chodzi tu więc o punkty dla joko, Gry i czarnego rycerza.
O punkty dla mnie nie chodzi. Ja nie pisałam ani 341 ani 344. Kto pierwszy napisał “WŁAŚCIWIE” - wiadomo i bez ustalania, bo widać, kto nic nie musiał poprawiać i jest dobrze , ale masz rację, niech ustalą między sobą.
Jeśli chodzi o @czarny_rycerz , to nie będę polemizowała, bo próbowałam kilku słów, a on w tym czasie podał coś zupełnie innego - punkt dla niego. Co do @joko , to nawet nie zauważyłam, że jest problem. w wolnej chwili (późnym wieczorem) sprawdzę o co chodzi, Ale myślę, że nie pokłócimy się
To jeszcze niech się szanowny czarny rycerz wypowie. Faktycznie, 341 to nie pisała joko a okonek. Jako, że w swoim kajecie jedna to joko, a druga oko, po-ebało i mi się.
W takim razie trzeba ustalić to z okonkiem. Kto był z 341 pierwszy?
Potem kogo mam wpisać do 345? Gdy to już ustalimy,
polecimy dalej fiuuuuuuuuu
Mozna ustalic ile poprawnyc odpowiedzi bylo, bo faktycznie forum to nie teleturniej i przeprowadzic loswanie dodatkowe? w koncu tu o zabawę poszerzajaca horyzonty myslowe chodzi.
Tylko, ze zblizamy sie do 3000 wpisow, wiec kto na ochotnika?
Poczekajmy za czarnym rycerzem. Nikt nie powiedział, że będzie łatwo. A jak nie będzie wiadomo, osobiście zejdę w czeluście tego wpisu z całą podkomisją i poszukam. Jest zabawa jest wesoło …
A skonczymy?
RAE czyli prowadzony od kilku stuleci slownik jezyka hiszpanskiego (castellan zawiera ponad 93 tys. slow, nie liczac zwiazkow frazeologicznych gdzie ich znaczenie sie czesto zmienia. Dodajac pokrewne uznane za jezyki - gallego, valenciano, catalan,
lub niekoniecznie (baskijski czyli euskera) i dialekty? Stąd do wiecznosci i z powrotem…
Na szczescie polski az takiej dokumentacji sie nie dorobil to jest szansa, ze skonczymy i piwa na finał nie zabraknie…
Okonku, muszę Cię zmartwić. Podałaś piękny przykład
348 wiorst Warszawa Olkusz
, ale Warszawa już była. Stolica też była. Kombinuj coś zamiast Warszawy
Trzeba znaleźć jakieś 348