Nieskończoność plus 1. Czyli konkurs @benasek. Ponoć nagroda ma być?

Lewandowski przewijał się kilkukrotnie, ale Lewy nie.

Jednak na razie jest inny problem - Kto po raz pierwszy podał właściwie 341 i 344.

Czy zainteresowani są w stanie sami uzgodnić i podać czy komisja ma powołać podkomisję do tej sprawy, by samemu ustalić? :shushing_face:
Byłoby lepiej, aby ustalili to wśród siebie sami zainteresowani a chodzi tu więc o punkty dla joko, Gry i czarnego rycerza.

2 polubienia

O punkty dla mnie nie chodzi. Ja nie pisałam ani 341 ani 344. Kto pierwszy napisał “WŁAŚCIWIE” - wiadomo i bez ustalania, bo widać, kto nic nie musiał poprawiać i jest dobrze :wink:, ale masz rację, niech ustalą między sobą.
:grin:

Jeśli chodzi o @czarny_rycerz , to nie będę polemizowała, bo próbowałam kilku słów, a on w tym czasie podał coś zupełnie innego - punkt dla niego. Co do @joko , to nawet nie zauważyłam, że jest problem. w wolnej chwili (późnym wieczorem) sprawdzę o co chodzi, Ale myślę, że nie pokłócimy się :slight_smile:

1 polubienie

Gra - nic się nam nie nakłada. Spoko. :upside_down_face:

O! I o to chodzi, ja poprawiałam, czarny strzelił bez pudła :slight_smile:

To jeszcze niech się szanowny czarny rycerz wypowie. Faktycznie, 341 to nie pisała joko a okonek. Jako, że w swoim kajecie jedna to joko, a druga oko, po-ebało i mi się. :grin:
W takim razie trzeba ustalić to z okonkiem. Kto był z 341 pierwszy?
Potem kogo mam wpisać do 345? Gdy to już ustalimy,
polecimy dalej fiuuuuuuuuu :airplane:

Mozna ustalic ile poprawnyc odpowiedzi bylo, bo faktycznie forum to nie teleturniej i przeprowadzic loswanie dodatkowe?
:joy_cat::joy_cat::joy_cat: w koncu tu o zabawę poszerzajaca horyzonty myslowe chodzi.
Tylko, ze zblizamy sie do 3000 wpisow, wiec kto na ochotnika?

1 polubienie

Poczekajmy za czarnym rycerzem. Nikt nie powiedział, że będzie łatwo. A jak nie będzie wiadomo, osobiście zejdę w czeluście tego wpisu z całą podkomisją i poszukam. Jest zabawa jest wesoło … :dancer: :man_dancing: :dancing_women:

1 polubienie

Biblia ma ponad 31100 wersetow, wiec wszystko przed Tobą :joy_cat::joy_cat::joy_cat:

1 polubienie

Wyobrażasz sobie ten fest, gdy już zakończymy ten festiwal? :grin:

1 polubienie

A skonczymy?
RAE czyli prowadzony od kilku stuleci slownik jezyka hiszpanskiego (castellan zawiera ponad 93 tys. slow, nie liczac zwiazkow frazeologicznych gdzie ich znaczenie sie czesto zmienia. Dodajac pokrewne uznane za jezyki - gallego, valenciano, catalan,
lub niekoniecznie (baskijski czyli euskera) i dialekty? Stąd do wiecznosci i z powrotem…
Na szczescie polski az takiej dokumentacji sie nie dorobil to jest szansa, ze skonczymy i piwa na finał nie zabraknie…:rofl::rofl::rofl:

Okonek też nic wspólnego z tymi numerkami nie ma :joy: :upside_down_face:

Moze tam jakis synonim podpowiedzialam?

Znalazłam chwilę i oto co odszukałam:
ja podałam : 341 rodzimych fuzji 2022 - zakwestionowane, nie poprawiłam

@czarny_rycerz podał:

później @okonek podała:
No to 341 Podlesi w TERYT

Co do poprawności nie wypowiadam się.

1 polubienie

Nie ma? A kto podał 341 Podlesi w TERYT? Koleżanka okonek. :fish:

To będzie trzeba jej niestety te punciki odjąć.

Czyli te Podlesia były podane przez okonek później.

TERYT moze poczekac…:stuck_out_tongue_winking_eye:.
Tam tego sie wiecej znajdzie.to w koncu czego szukamy?

Okonku, muszę Cię zmartwić. Podałaś piękny przykład
348 wiorst Warszawa Olkusz
, ale Warszawa już była. Stolica też była. Kombinuj coś zamiast Warszawy :wink:
Trzeba znaleźć jakieś 348

1 polubienie

Metropolia?
A w najgorszym przypadku jakis Żoliborz? Tez Warszawa…

1 polubienie

Dobra, jakoś temat ogarnięty. Szukamy 348, ranking podam wieczorem …

1 polubienie

348 wiotrst Żoliborz Olkusz.
Źródło bylo wyzej