Ale Żoliborz nie jest synonimem Warszawy. W Warszawie km kolejowe liczyło się od Warszawy Głównej a potem Centralnej a z Żoliborza? Była tam w ogóle stacja? A jak była, to czy na pewno było z niej tyle wiorst? Żródło nie podaje.
349 razy pątnicy - Wejherowo? Poprawiłam pielgrzymka na pątników?
P.s.
widzę, że 348 nie zaliczasz okonkowi. muszę poczekać
Najpierw 348
Co do 349 to o co tam chodzi? Pątnicy do Wejherowa czy z Wejherowa? Nie bardzo rozumiem tego stwierdzenia ![]()
Może jakiś link.
349 i 350 podałam już wcześniej. Wczoraj wieczorem.
349 uczelni 2020/2021

Szkolnictwo wyższe 2020/2021 – raport GUS - Forum Akademickie
Ponad 1,2 mln studentów kształciło się w ubiegłym roku w polskich uczelniach. Było ich o 11,3 tys. więcej niż rok wcześniej. O 20,4 tys. mniej osób odebrało z kolei dyplomy ukończenia studiów. Dane opublikował Główny Urząd Statystyczny.
350 ciał przepisano UMW

350 osób zdecydowało się przekazać pośmiertnie swoje ciała na rzecz…
Program Świadomej Donacji działa na Uniwersytecie Medycznym we Wrocławiu od 2006 r., ale zainteresowanie nim rośnie dopiero w ostatnich latach. - Podczas zajęć z anatomii ogromne znaczenie ma nauczenie studentów szacunku do zmarłego, by w przyszłości…
No dobrze, nie Żoliborz a Praga-Północ , bo tam byl kiedys dworzec Brzeski stanowiacy punkt zerowy - źródło, ktore podalam to uproszczenie XIX w. rozkladu jazdy kolei.
A jak nie to trudno…
349 już nieważne
351 spotkań “Kawiarnia Filozoficzna”
Praga - Północ też synonimem Warszawy nie jest. ![]()
Na razie czekamy za 348.
Potem dopiero popatrzymy na następne liczby.
Czy w takim razie uzycie Warszawa-Borzeska ?
Ale słowo Warszawa już się pojawił w formie “warszawskich” przy 221
A dworzec-brzeski?
348 walk Jerzego Kuleja
Walki były przy 127
127 walk Borysa Kowzana
Dobra, kolega @benasek pociąg na kresy odprawil.
Z kwitkiem. ![]()
![]()
![]()
348 starc bokserskich Kuleja
Jak bokserskie byly to może pięściarskich?
Nie znalazłam w wyszukiwarce bokserskie ani nawet boks ![]()
348 starć zaliczone, bokserskich nie znalazłem. Wprawdzie przyjęliśmy, że podajemy i imiona, ale jeśli chodzi o boks, to przecież każdy wie, o jakiego Kuleja chodzi. To przecież złoty medalista! Uważam, że można zaliczyć.
Co mamy teraz 349 i 350?
349 uczelni 2020/2021
350 ciał przepisano UMW
Wolisz koledze @birbant nie podpadac? ![]()
![]()
![]()
Czyli szukamy 351