To jeszcze poczekamy, co powie @joko i @czarny_rycerz. Dajmy czas maksymalnie do północy. Jeśli jeszcze chociaż jedno z nich będzie na tak, dopuścimy zdrobnienia, ale takie, które oczywiście występują w słowniku j. polskiego.
Ja się nie znam
![]()
Na zdrobnieniach się nie znasz? Kot, kotek, kociątko, kocisko, kociak, kotka, koteczka,
Tyle na przykład będzie można po aprobacji wokół kota wytworzyć. Na razie jest to niedopuszczalne.
I co? Grać aż nam “ciszę” zagrają? ![]()
Trzeba i dla Ciebie mieć odrobinę litości, bo jesteś przywiązany do tego tematu i ciągle tu zaglądać musisz, rozsądzać spory i liczyć punkty. A o sprawdzaniu każdego numerka to już nawet nie piszę.
Ile można jednego człowieka tak zajmować?
Niestety, jestem na “nie” i to nie tylko z powodów humanitarnych (że ciągle Cię angażujemy), ale również dlatego, że jako zawodnik też chciałabym doczekać jeszcze za życia rozwiązania konkursu.
Skoro podjąłem się ciągnąć wóz w tej zabawie, to będę go ciągnął do końca. Jeśli potrzebuję trochę czasu, to po prostu mnie nie ma. No i nie chciałbym, by ktoś kiedyś napisał: Gralibyśmy dłużej, ale benasek spuchł ![]()
Ma być przede wszystkim zabawa, drugi raz takiej już tu nie będzie, raz dam radę.
Nie mniej jednak muszę przyznać, ujęłaś mnie za serce, że pomyślałaś o mnie …
![]()
Poczekajmy więc jeszcze za czarnym rycerzem.
Za dwie minuty orędzie prezydenta. Znikam na jakiś czas.
Ja o tym myślę od dawna, tylko kolega @benasek się bałam poczuje się wyganiany czy co?
![]()
Pan prezydent wybrał Morawieckiego na premiera. ![]()
Czyli, że na to, by premierem był Tusk musimy poczekać jeszcze dwa tygodnie.
Wobec tego nie interesuje mnie już, co tam jeszcze PAD gada.
Wróciłam na forum.
Nie nie, mną się nie trzeba przejmować. Tu nie o mnie chodzi przecież. Zabawa jest tak zorganizowana, że mam czas jak go potrzebuję.
Z duzej chmury maly deszcz. Schowac głowę w piasek i grac na czas?
Tak. Każdy dzień zwłoki i panowanie nad TVP itp. jest PISowi przydatne.
Nawet w konstrukcj wypowiedzi PAD cieniutki…
Zamiast podrzymac napiecie do konca (to reszty bzdur ludzie by wysluchali) podal rozwiazanie zagadki od razu ![]()
to było od początku do przywidzenia. No jakże mogło być inaczej przy tych zasługach postaci z bajki? ![]()
A może PAD chce w ten sposób zdyskredytować Mateuszka? Mateusz zapewnił go, że uzyska większość w sejmie, a teraz kłamstwo się wyda
Z tego co mi wiadomo - ci dwaj nie są przyjaciółmi a wręcz przeciwnie.
Dobra. Dość polityki. Jestem kobietą i idę do kuchni ![]()
Ja bym poszla do kosmetyczki…
Kosmetyczka jest super … na kalambur
O tej porze, to ona jest już w domu, a nie będę jej prywatnie nachodzić, bo to nie wypada. Może jesteś bardziej bezwzględna ode mnie? ![]()
Ale Duda jest odważny, że wybrał Mateusza, bo ośmieszy się, gdy Mateusz zostanie odrzucony.
@Devil juz o matim temat zalozyl…
Moja nie tylko na kalambur jest super
![]()