Nieskończoność plus 1. Czyli konkurs @benasek. Ponoć nagroda ma być?

Wystarczyło przewinąc trochę w dół. :slight_smile:

1 polubienie

U mnie w tym podanym linku czegoś takiego nie ma, ale wierzę na słowo. Inni niech sprawdzą i napiszą, bo wygląda, ze nie czytam a czytam…
Szukamy 360
Gra podała, ale wymieniła kąty, które już były.

1 polubienie

Sprawdziłam i jest!. Tak słabo widać, bo nie chciałam zaakceptować ciasteczek, więc oni mi za karę dali byle jaki kontrast. Ale i tak świetnie widać. :smile:

1 polubienie

U mnie widac całą stronę:

2 polubienia

Też całą widać, ale po co miałam całą wycinać? Byle jaki kontrast+ maciupkie literki i weź to odczytaj :upside_down_face:

1 polubienie

podałam też inną wersję, zamiast kątów

1 polubienie

360 stopni horyzontu morskiego

1 polubienie

Znajac “talent” wujaszka google, jak nie mam zielonego pojecia o jezyku (a dotyczy to wszystkich krzaczkow, slimaczkow i węzełków czytanych we wszystkie mozliwe strony) to raczej z jego usług translatorskich nie korzystam :joy_cat::stuck_out_tongue_winking_eye:

W tej sytuacji kandydaci są lepsi, bo przy ktorejś z propozycji joko zostało ustalone, że po obu stronach jednostek nie podajemy. Nie pamietam dokładnie jak to motywowałem, ale chodziło o to, że skutkuje to dodaniem olbrzymiej liczby takich “pustych” porównań. Czyli np tyle st C to tyle st F lub R lub K
Tyle barów to tyle atmosfer, Paskali, hektopaskali, mmH2O mm sł rtęci, tyle psi, tyle at, atm, atmosfer fizycznych, atmosfer technicznych, funtów na cal kw. i jeszcze mam ok.20 innych przykładów.
Dlatego 360 kandydatów pasuje.

Gra, ale w jakim kraju, w którym roku? Może “kandydatów senackich RP”?

2 polubienia

Jesli sprawa aktualna, to nie podajemy daty
Gra napisz 360 kandydatów senatu PL
Tak bedzie lepiej, bo faktycznie Bingola ma rację.

2 polubienia

Ja mialem swój typ 360 stopni rózy wiatrów, ale chyba Twoĵ horyzont lepszy… Minimalnie się spóźniłeś … :thinking:

3 polubienia

Ale to z 2016 roku…

2 polubienia

No to wywalamy, żeby zwolnic slowo kluczowe w wyszukiwarce

2 polubienia

360 kandydatów senackich RP :slight_smile:
@Bingola -dzięki za sugestię poprawki i dobrze, że jeszcze nie odeszłam od komputera :slight_smile:

3 polubienia

Szqnowna Komisja, po przeanalizowaniu wszystkich wymienionych wyżej argumentów ustaliła, że zdrobnienia będą akceptowane, jeśli są wyrazami, które same w sobie występują w języku polskim np brat, bratek; bela, belka czy krowa, krówka (cukierek) i oznaczają różne rzeczy. Jednak przykłady: stół, stolik, stoliczek - wyrazy oznaczające tą samą rzecz, posiadające ten sam rdzeń i będące w stosunku do siebie zdrobnieniami nie będą mogły się powtarzać. Szanowna Komisja liczy na zrozumienie i przyjęcie tych reguł do wiadomości jednoczesnie przeprasza za pewne uchybienia, jakie do tej pory dało się podczas tej zabawy zauważyć. Byly to niezamierzone działania, niemające na celu zdyskredytowania kogokolwiek z uczestników.

6 polubień

I bardzo dobrze. Mnie się ta decyzja Szanownej Komisji podoba :slight_smile:

2 polubienia

Jestem za.
em2

2 polubienia

351 wykasowałam, bo liczba nie ta, a nie chcę, by wyszukiwarka załapała. :grin:

2 polubienia

A to ci nowina. A ładnie to tak do łóżka komuś zaglądać? :face_with_raised_eyebrow:

2 polubienia