Wystarczyło przewinąc trochę w dół.
U mnie w tym podanym linku czegoś takiego nie ma, ale wierzę na słowo. Inni niech sprawdzą i napiszą, bo wygląda, ze nie czytam a czytam…
Szukamy 360
Gra podała, ale wymieniła kąty, które już były.
Sprawdziłam i jest!. Tak słabo widać, bo nie chciałam zaakceptować ciasteczek, więc oni mi za karę dali byle jaki kontrast. Ale i tak świetnie widać. ![]()
Też całą widać, ale po co miałam całą wycinać? Byle jaki kontrast+ maciupkie literki i weź to odczytaj ![]()
podałam też inną wersję, zamiast kątów
360 stopni horyzontu morskiego
Znajac “talent” wujaszka google, jak nie mam zielonego pojecia o jezyku (a dotyczy to wszystkich krzaczkow, slimaczkow i węzełków czytanych we wszystkie mozliwe strony) to raczej z jego usług translatorskich nie korzystam ![]()
![]()
W tej sytuacji kandydaci są lepsi, bo przy ktorejś z propozycji joko zostało ustalone, że po obu stronach jednostek nie podajemy. Nie pamietam dokładnie jak to motywowałem, ale chodziło o to, że skutkuje to dodaniem olbrzymiej liczby takich “pustych” porównań. Czyli np tyle st C to tyle st F lub R lub K
Tyle barów to tyle atmosfer, Paskali, hektopaskali, mmH2O mm sł rtęci, tyle psi, tyle at, atm, atmosfer fizycznych, atmosfer technicznych, funtów na cal kw. i jeszcze mam ok.20 innych przykładów.
Dlatego 360 kandydatów pasuje.
Gra, ale w jakim kraju, w którym roku? Może “kandydatów senackich RP”?
Jesli sprawa aktualna, to nie podajemy daty
Gra napisz 360 kandydatów senatu PL
Tak bedzie lepiej, bo faktycznie Bingola ma rację.
Ja mialem swój typ 360 stopni rózy wiatrów, ale chyba Twoĵ horyzont lepszy… Minimalnie się spóźniłeś … ![]()
Ale to z 2016 roku…
No to wywalamy, żeby zwolnic slowo kluczowe w wyszukiwarce
360 kandydatów senackich RP ![]()
@Bingola -dzięki za sugestię poprawki i dobrze, że jeszcze nie odeszłam od komputera ![]()
Szqnowna Komisja, po przeanalizowaniu wszystkich wymienionych wyżej argumentów ustaliła, że zdrobnienia będą akceptowane, jeśli są wyrazami, które same w sobie występują w języku polskim np brat, bratek; bela, belka czy krowa, krówka (cukierek) i oznaczają różne rzeczy. Jednak przykłady: stół, stolik, stoliczek - wyrazy oznaczające tą samą rzecz, posiadające ten sam rdzeń i będące w stosunku do siebie zdrobnieniami nie będą mogły się powtarzać. Szanowna Komisja liczy na zrozumienie i przyjęcie tych reguł do wiadomości jednoczesnie przeprasza za pewne uchybienia, jakie do tej pory dało się podczas tej zabawy zauważyć. Byly to niezamierzone działania, niemające na celu zdyskredytowania kogokolwiek z uczestników.
I bardzo dobrze. Mnie się ta decyzja Szanownej Komisji podoba ![]()
Jestem za.
![]()
351 wykasowałam, bo liczba nie ta, a nie chcę, by wyszukiwarka załapała. ![]()
A to ci nowina. A ładnie to tak do łóżka komuś zaglądać? ![]()